Tutorial Pakai Shawl Halfmoon

Thursday, July 10, 2014

Tutorial Pakai Shawl Halfmoon ni memang simple sangat. Tak perlu nak belit sangat memang cantik je bila dah siap pakai. Kali ni share dari tutorial hijabzone7 yang sesuai sangat untuk dipakai ketika Event atau pakai masa raya nanti ke, atau nak pakai untuk harian ke tempat kerja pun boleh.

Dua gambar tutorial shawl halfmoon ni lebih kurang sama je sebenarnya. Boleh ikut mana yang lebih jelas ye. Suka jugak dengan gaya ni tapi kalau ade manik mesti lagi menarik kan. Macam kat bawah ni..

Tutorial Pakai Shawl Halfmoon

Labuci dan manik simple sesuai jugak digayakan dengan style macam ni.

Ataupun boleh cuba style camni 
Tutorial Pakai Shawl Halfmoon
Simple tapi menarik. Bolehlah cuba cuba pakai style camni.pulak kan :)

Credit Image : hijabzone7

29 comments

  1. Nice tuto....Yana pun mmg banyak halfmoon shawl (^^,)

    ReplyDelete
  2. wahhhh bole cuba tuk hari raya... sis minta izin for sharing ye :)

    ReplyDelete
  3. auww..comeii sgtt..tq fiza bg idea..

    ReplyDelete
  4. senangnya... janji pandai main pusing2 & kena dengan bunga yang perlu ditempatkan ditempat yang betul..

    ReplyDelete
  5. Nampak mudah jer bila ada gambar camni kan Fiza ..Thanks Sharing

    ReplyDelete
  6. cantiknyaa...cuba gune shawl biasa..hehe

    ReplyDelete
  7. muka saya bulat pastu specky..ada tak tutorial untuk cm ni huahua teringin

    ReplyDelete
  8. Suka yg style ketiga tu.. Nmpk kemas dna labuh depan blkg..

    ReplyDelete
  9. Cantik la....akak suka shawl halfmoon....mcm senang je pakai kann...cuma akak x pandai cari yg sesuai ngan kaler baju....

    ReplyDelete
  10. kalau yg wide memang cantik style gini...kalau yg tak wide tak berapa nak jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum. Hari hunny kitty!
      Kami ada menjual wide shawl yg labuh. 2 meter. Mmg confirm tutup aurat. Ada cotton, chiffon, crepe. Corak Paisley.

      Harga berpatutan! Promosi akhir tahun.

      Mai tgk blog! www.wafaswear.blogspot.com

      Delete
  11. boleh try nih...tp kne cri jnis wide

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum!
      Kami di wafaswear ada wide shawl yg 2 meter. Mmg confirm menutup aurat. Chiffon ada. Crepe ada. Cotton ada. Corak paisley ada.

      Tq!
      www.wafaswear.blogspot.com

      Delete
  12. Assalamualaikum hai!
    Singgah sebentar di kedai online kami?!
    Ada pelbagai jenis shawl. Crepe, cotton, chiffon. Half moon, parsley, shawl labuh 2 meter, shawl original Dari Turki.

    Muslimah shirt yg manis2.

    Harga yg berpatutan!!! Promosi akhir tahun.


    www.wafaswear.blogspot.com
    Tq!

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.