Koleksi Lagu Raya

Tuesday, July 22, 2014

Koleksi Lagu Raya sepanjang zaman berzaman tak di lupakan. Yang lama mahupun yang baru tetap menjadi penyeri hari raya. Memasing dah menghitung hari nak balik kampung beraya kan. Lagu raya pun dah berkumandang sana sini. Syahdu aiii.

lagu raya nostalgia aidilfitri
sumber : google


Nak dengar kat rumah download je mana yang best ni.

Koleksi lagu raya

A. Ramlie – Suara Takbir.mp3
Ahmad Jais – Dari Jauh Ku Pohon Maaf.mp3
Ahmad Jais – Selamat Hari Raya.mp3
Aishah – Pulanglah.mp3
Al Jawaher – Selamat Hari Raya.mp3
Al Mizan – Selamat Berhari Raya.mp3
Ally Noor & Mastura – Jangan Main Mercun.mp3
Aman Shah – Kepulangan Anakmu.mp3
Anuar Zain & Elina – Suasana Hari Raya.mp3
Black Dog Bone – Cahaya Aidilfitri.mp3
Dj Dave – Menjelang Hari Raya.mp3
Eddynor Ali – Manusia Miskin Kaya.mp3
Efa Rizan – Lebaran.mp3
Fazidah Joned – Selamat Hari Raya.mp3
Ideal Sisters – Hari Raya Hari Bahagia.mp3
Indra Shahrir – Selamat Hari Raya.mp3
Jalil Hamid – Raya.mp3
Jamal Abdillah – Salam Aidilfitri.mp3
Junainah – Suasana Riang ( Di Hari Raya).mp3
M. Nasir – Satu Hari Di Hari Raya.mp3
M. Shariff & Zalifah Ibrahim – Hari Raya.mp3
Mamat – Ku Pohon Restu Ayah Bonda.mp3
Noorkumalasari – Di Hari Mulia Ini.mp3
Othman Hamzah – Gembira Bersama Di Hari Raya.mp3
P. Ramlee – Dendang Perantau.mp3
Rafeah Buang – Bila Takbir Bergema.mp3
Rafeah Buang – Selamat Hari Raya.mp3
Rahimah Rahim – Selamat Berhari Raya.mp3
S Jibeng – Menjelang Hari Raya.mp3
S Jibeng – Musafir Di Hari Raya.mp3
Saloma – Manusia Miskin Kaya.mp3
Saloma – Selamat Hari Raya.mp3
Sanisah Huri – Aidilfitri.mp3
Sanisah Huri – Bersabarlah Sayang.mp3
Senario – Seminggu Berhari Raya.mp3
Siti Nurhaliza – Bulan Kedamaian (Lagu Baru).Mp3
Anuar Zain – Bersabarlah Sayang.Mp3
Ziana Zain – Hari Mulia Ini.Mp3
Alif Aziz – Suasana Hari Raya.Mp3
Dayang Nurfaizah – Selamat Hari Raya.Mp3
M Nasir – Musafir Di Hari Raya.Mp3
Diana Naim – Tak Punya Siapa.Mp3
Aznil – Fajar Di Pagi Raya.Mp3
Erra Fazira – Mulia.Mp3
Spider – Rindu Raya.Mp3
Sharifah Aini – Suasana Hari Raya.mp3
Siti Nurhaliza – Aidilfitri Di Alaf Baru.mp3
Siti Nurhaliza – Bila Raya Menjelma.mp3
Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran.mp3
Siti Nurhaliza – Suara Takbir.mp3
Sudirman & Zaleha Hamid – Inang Di Aidilfitri.mp3
Sudirman – Balik Kampung.mp3
Sudirman – Dari Jauh Ku Mohon Maaf.mp3
Sudirman – Selamat Hari Raya.mp3
Uji Rashid – Dengan Bismillah.mp3
Various Artist – Salam Aidilfitri.mp3
Ziana Zain & Awie – Halaman Asmara.mp3
Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda- Raihan & Hujan.mp3
Bergema takbir di pagi hari raya-4u2c/ForUToC
Rindu yang telah pergi-Akim, Black & AG
Nakkal - Satu Malam Di Hari Raya
Nakkal - Sepakat Beraya

Yang lain korang tambah sendiri ye.

21 comments

  1. semua lagu nie lagu feveret..hihi.. lagu2 lame lebih bersemangat nak dengar..huhu

    ReplyDelete
  2. Wah wah wah mood raya dah datang la niee

    ReplyDelete
  3. weee..mengamit nostalgia btl..akak suke lagu lama2.. ;))

    ReplyDelete
  4. Biasanya lagu2 raya nostalgia nilah yg membangkitkan mood raya kita setiap tahun kan. Tapi, tahun ni mungkin mood lari sikit kot :)

    ReplyDelete
  5. semua lagu2 raya lama2 best..
    yang skrg punya kureng sikit

    ReplyDelete
  6. pija tambah satu lagi. Nakkal - Satu Malam Di Hari Raya dan Sepakat Beraya :) best!

    ReplyDelete
  7. wow.., semua ni eda carik..tq sharing ^_^

    ReplyDelete
  8. lagu iqa paling suka mamat. lagu ibu.

    ReplyDelete
  9. fiza prasan tak..walau byk lagu2 raya yg terbaru tp yg lama juga yg tetap dhati dan selalu kita nyanyi hehee ^_^

    ReplyDelete
  10. banyak2 lagu raya saya suka Dayang Ku Intan punya lagu...terbaik! :)

    ReplyDelete
  11. wah... banyak list ni. kena dengar satu-satu. dah lah memang nak balik rumah esok. heee

    ReplyDelete
  12. Dlm bnyk2 lagu raya, lagu dulu2 jgk yng menusuk kalbu..

    ReplyDelete
  13. singgah tgk lagu raya menusuk jiwa, menusuk kalbu :)

    bru nk donlod balik, ha ha~

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.