Sim Card Altel Terlajak Laris

Monday, July 07, 2014

Sim Card Altel Terlajak Laris setelah sana sini orang dok gebang betapa bagusnya line telco Altel milik melayu yang boleh di access walaupun berada diceruk kampung. Hebat kan? Bila syarikat melayu dah maju, mulalah kaum lain memasang strategi menyekat perniagaan milik melayu. Kisah ni korang boleh google je kalau nak tahu lebih lanjut.

Pengenalan Altel Communications Sdn Bhd

Altel Communications Sdn Bhd (ALTEL) mula beroperasi pada Julai 2012 dan merupakan sebahagian daripada Kumpulan Syarikat Al-Bukhary.

Di bawah anak syarikat Puncak Semangat Sdn Bhd, Altel telah berkecimpung di dalam industri telekomunikasi dan diperuntukkan spektrum untuk membina sebuah rangkaian mudah alih. Altel Communications Sdn bhd ingin menjadi pembekal khidmat telekomunikasi utama yang menyediakan Long Term Evolution (LTE) (4G), bagi semua perkhidmatan yang berkaitan dengan pembekalan servis telekomunikasi, penyampaian strategik, teknologi telefon bimbit dengan kepantasan yang laju, selaras dengan nilai-nilai dan visi syarikat.

Altel adalah syarikat telco terlaju dalam kelajuan "4G LTE". Altel juga mempunyai 40MHz berbanding syarikat telco Digi, Maxis, Umobile, Celcom dan lain lain yang hanya mempunyai 20MHz sahaja. 

Kenapa Perlu Bertukar Kepada Altel
Faktor utama disebabkan coverage line yang menyeluruh even kat kampung ceruk mana pun dapat di access dengan kadar kelajuan yang tinggi. So takde la risau kalau balik kampung tu dapat access macam biasa. Lagi lagi kalau blogger tegar tu, risau nau kalau tak dapat update blog ye. At least kalau tak sempat nak buat autopublish boleh update dan blogwalking sekali kan :)

Kalau nak bertukar pun boleh gunakan nombor yang sedia ada dan gunakan line altel.

Harga Sim Card Altel


Hanya RM7 untuk satu simcard.

Boleh dapatkan Sim Card Altel Di Altel Exclusive Partners

Inno-pda Sdn BhdNo. 23 Digital Centre
,
F1.39c Sunway Pyramid,
No.3, Jalan Pjs 11/15,
46150 Petaling Jaya Selangor.
03-74922456

Voice To Voice Enterprise
Pg 23 & 23a,kompleks Sungai Buloh,
Bandar Baru Sungai Buloh,
47000 Sungai Buloh, Selangor.
03-6145 0337

Phonemate Telecommunication
Kf 14, Digital Mall First Floor,
No. 2, Jalan 14/20, Seksyen 14,
46100 Petaling Jaya, Selangor.
03-79543908

Lhc MobileLot Sc, Sd & Se,
3rd Floor, Plaza Alam Sentral,
Jalan Majlis, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.
012-2176270

V Top Telecommunication
Lot G 85, 
Ground Floor, Pertama Complex, 
Jalan Tuanku Abdul Rahman, 
50100 Kuala Lumpur. 
03-26981111

Tmg Station Sdn Bhd
G28, Tesco Bukit Indah, 
No. 1, Jalan Indah 15, 
Taman Bukit Indah, 
81200 Johor Bahru. 
07-2324500

H & K Communication
L4-12, Level 4, 
Plaza Angsana, 
Pusat Bandar Tampoi, 
81200 Johor Bahru. 
07-2324734

Android Concept Store
Level 4, Central Square Complex,
23, Jalan Kampung Baru,
08000 Sungai Petani, Kedah.
011-1085 1778

Northern Link Telecommunication
Kiosk S4/CL01, Level 4th Floor,
Kompleks Bukit Jambul, Jalan Rumbia,
11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang.
016-4934221

Gema Telecommunication
34-G, Ground Floor,
Jalan Todak 4, Bandar Sunway,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
0113-2015888

Alif Enterprise
TB 403, Blok G, Bandar Sabindo,
91000 Tawau, Sabah.
012-8211866

HYQ Resources
Lot C-619, Concourse Floor, 1 Borneo Hypermarket,
Kota Kinabalu, Sabah.
013-8044880

NETLINX CommunicationMetro Town, 
Block G, Unit No. 7, 1st. Floor, Lorong Metro 4,
88300 Kota Kinabalu, Sabah
0113-2102229

atau boleh check kat Senarai Alamat penjual ALTEL

Kesimpulan Tentang Altel

1. Altel milik melayu
2. Altel line internet dan coverage line dapat capai hingga ceruk kampung
3. Altel mempunyai 4G LTE serta pemegang terbesar 40MHz berbanding telco lain
4. Topup beli di Shell, Petron, Esso, Caltex, Tesco, Giant, Aeon Big, Jusco, Ayamas, Sen Heng, RHB, CIMB, OnKing, Restoren Ali Maju.
5. Internet package ada dua, 1GB RM28, 2GB RM48
6. Altel boleh tukarkan line dan kekalkan nombor asal.
7. Tempat beli simcard Altel: www.altel.my/en/where-to-buy

Bukti Altel pemegang terbesar 40Mhz:
http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20130924/ko_01/Altel-sedia-masuk-gelanggang

Bukti Syed Mokhtar dikategorikan sebagai Wira Dermawan:
http://www.sinarharian.com.my/bisnes/syed-mokhtar-wira-dermawan-1.294066

Macam best macam menarik je kan. Jomlah kita bertukar sokong syarikat kaum melayu sendiri. Service pun bagus. Bolehlah berkira kira nak tukar line telco Altel ni. Dengar dengar terlajak laris sudah simcard altel ni. Terbaiklah! Untuk maklumat lanjut visit : www.altel.my

34 comments

  1. skrg ni mmg ramai member tgh dok ushar nak tukar ke altel..mcm best plak..

    ReplyDelete
  2. macam menarik, altel adalah something that comes trending now a days....

    ReplyDelete
  3. macam best jer...prepaid je ek?...postpaid ada?...

    ReplyDelete
  4. memang sejak akhir2 ni nama altel melonjak naik..ada bercadang nak tukar, tapi nak kekalkan no lama..huhu

    ReplyDelete
  5. masih belum meluas lg pasaran altel ni yer..
    mungkin kena buat promosi lebih..

    ReplyDelete
  6. heboh jugak kat tempat keje fyna pasal nih.

    ReplyDelete
  7. mcm best je.."line internet dan coverage line dapat capai hingga ceruk kampung" tu yg paling best tuuuu..


    ReplyDelete
  8. kalau line dia tak macam siput sedut oklah..

    ReplyDelete
  9. ramai y kata bagus..teringin nak cuba..thanks sharing..kat JB tu ada tu..leh try gi nanti

    ReplyDelete
  10. Majukan melayu itu patut. nanti fiqa nak.try thanks kak sebab bgi info ni

    ReplyDelete
  11. ramai jugak suruh akak bertukar ke Altel....hurm...

    ReplyDelete
  12. kalau berbaloi baloi apa salahnya bertukar support kpd orang kita yeah..

    ReplyDelete
  13. Menarik lya baru pertama kali dengar ni simkad

    ReplyDelete
  14. adik i dah 2 org pakai ALTEL derang kata best....sendiri je belum cuba

    ReplyDelete
  15. wah mcm best aje line ni..ceruk kg pn dpt line..mst kna dapatkan 1 ni.

    ReplyDelete
  16. Menarik ..Paling penting kena sokong produk Melayu ..

    ReplyDelete
  17. Saya pun baru bertukar ke Telco baru nie...
    Harap dapat servis terbaik bila balik kg nanti...
    Mohon link untuk link entry ni ye... :)

    ReplyDelete
  18. Macam best..ade ke size nano sim kad untuk pengguna iPhone?

    ReplyDelete
  19. Untuk dptkan simkad ALTEL bleh wassap kakmarr 0192579040

    ReplyDelete
  20. Sy bru guna n try kelajuan internet dia..
    WOW!!mmg puas hati,cuma topup agak jauh nk beli sbb sy tggl di pndlmn tp x mengapa hal kecil je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mdmemories boleh dapatkan topup altel dari saya juga ;)
      SMS/Whatsapp : 01132514596

      Delete
  21. bestnye tp nk beli sim kad jauh la plak...;-/

    ReplyDelete
  22. bestnye tp nk beli sim kad jauh la plak...;-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikna boleh dapatkan simkad altel dari saya ;)
      SMS/Whatsapp: 01132514596

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.