Haji Shariff Cendol Sedap!

Tuesday, January 05, 2016

Masuk tahun baru ni banyak pulak kisah makanan dan minuman sedap dalam blog ni, Haishh buat kecur air liur orang je kan. Bukan camtu ye. At least, nanti bila orang google senanglah nak mencari kat mana atau nak buat macamana kan. So just think positif! Asyik nak fikir negatif je. Negatif la jadinya.

Kalau singgah ke Negeri Sembilan, nak rasa cendol sedap singgahlah ke Restaurant Haji Shariff Cendol. Makan masa cuaca tengah panas tu memang sedap sejuk je tekak ni. Rasa cendol ni dari segi tekak Fiza memang sedap! Sekali beli sebungkus RM5 dapat satu jug memang puas hati!
http://www.azhafizah.com/

Cendol takde rasa pahit pahit tepung. Rasa manis pun secukup rasa. Sebab tu dia sedap! Tak tahulah tekak korang rasa camne kan. Nak tahu, kenalah rasa kalau singgah Seremban tu.
http://www.azhafizah.com/

Lokasi
Restaurant Haji Shariff Cendol
No.44, Jalan Yam Tuan
70000 Seremban
Negeri Sembilan

Contact
06-7628505

8 comments

  1. adoiii ,, sedapnyaaa nengokkk cendol tu..

    ReplyDelete
  2. menariknya tengok cendol ni..kena plak tetengahari.. sejuk je tekak :)

    ReplyDelete
  3. Erm...dah lama sangat tak makan cendol ni...
    tapi jauh sangat pula kedai Haji Shariff...huhuhuhu
    cari area Ipoh je lah nampaknya...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. seremban la plak. tapi masa afzal lalu Kuala Pilah, ada satu port cendol penuh orang tepi jalan depan masjid. Tak sempat plak snap gambar

    ReplyDelete
  5. Suka gak cendol...nampak sedap jer tu..blh cuba

    ReplyDelete
  6. tunjuk kat laki tetiba dia cakap mengidam pulak..adeh..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.