DIY Mason Jar Fall Luminary

Monday, November 16, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Bagi mereka yang suka mendeko perhiasan dalam rumah, apakata DIY Mason Jar Fall Luminary ni. Nampak cantik sangat untuk dijadikan perhiasan dan juga memberikan suasana yang tenang dan romantik terutamanya di bilik tidur.

Kalau takde candle holder atau tempat letak lilin tu boleh cuba cara macam ni. Cara nak buat mudah je pun. Modal pun tak seberapa. Lagi jimat kalau bijak nak recycle barang² tu. Nampak rare sikit kan dari biasa.
http://www.azhafizah.com/


Steps DIY Mason Jar Fall Luminary

1. lekatkan pelekat di permukaan mason jar

http://www.azhafizah.com/

2. Catkan keseluruhan permukaan mason jar 
http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

3. Cabutkan pelekat dan siap! Nak nampak lagi menarik boleh ikatkan tali atau riben. Ikut kreativiti masing².

http://www.azhafizah.com/

Nak nampak lagi real boleh gunakan daun plastik atau daun sebenar dan lekat je di permukaan mason jar.
http://www.azhafizah.com/

Selain gunaclear mason jar, boleh juga guna frosted mason jars. Nampak menarik jugak kan!
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari google
Nak mendeko dalam rumah ni kekadang tak keluar modal banyak pun. Yang penting kena kreatif. Kalau rajin, boleh cuba nanti.


With Love, Sihatimerahjambu

7 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.