Di Mana Nak Dapatkan Parchment Paper

Tuesday, October 27, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Dalam entry Resepi ala ala shell out tu ada yang bertanya, dimana nak dapatkan parchment paper tu. So Fiza buat entry ni untuk membantu mereka yang mencari. Sebenarnya boleh je google kan. Takpe, Fiza kongsi so that orang lain boleh tahu juga.

Demi membantu, Fiza pun google je sebenarnya. Untuk beli dan dapatkan parchment paper tu bolehlah pergi ke kedai barangan bakery atau shopping mall kat bahagian buat kuih tu. Setakat ni Fiza tak perasan ada ke tidak kat shopping mall. Tak mencari mungkin tak perasan. Nanti siasat kalau nak pergi beli barang tu ye.

Kat kedai barangan bakery mesti ada jual. Dia lebih kurang dengan baking paper cumanya parchment paper ni lebih glossy dan tidak melekat. Memang sesuai untuk buat ala ala shell out tu. Setelah Fiza google, ada dua jenis packaging. Satu jenis macam aluminum foil tu, senang nak potong dan manage.
http://www.azhafizah.com/
sumber gambar dari google

Satu lagi dalam bungkusan lipatan.
http://www.azhafizah.com/
Sumber gambar dari google
Okay harap entry ini membantu kakak yang bertanya tu.
With Love, Sihatimerahjambu

2 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.