Telefilem Terpaling Drama (Astro Ria)

Tonton Telefilem Terpaling Drama bersiaran pada 5 Syawal jam 10:00 pagi di saluran Astro Ria (CH104) dan strim online di Astro GO.

Telefilem Terpaling Drama

Karya Liyana Jasmay terbitan Mermaid Studios Sdn. Bhd. dan hasil nukilan skrip Farah Bani ini dibintangi oleh Razin Qidran, Sazzy Falak, Nurel Baharin, Mustaqim Bahadon dan ramai lagi.

TELEFILEM TERPALING DRAMA

Waktu siaran : 5 Syawal, jam 10:00 pagi
Siaran TV : Astro Ria (CH104)
Strim : Astro GO
Penulis skrip : Farah Bani
Pengarah : Liyana Jasmay
Produksi : Mermaid Studios Sdn. Bhd.

PELAKON DAN WATAK

Karya Liyana Jasmay terbitan Mermaid Studios Sdn. Bhd. dan hasil nukilan skrip Farah Bani ini dibintangi oleh Razin Qidran, Sazzy Falak, Nurel Baharin, Mustaqim Bahadon dan ramai lagi.
  • Nurel Baharin sebagai Zee
  • Sazzy Falak sebagai Hasnah

SINOPSIS

Kisah tentang Zee, seorang gadis moden yang baru balik dari UK untuk menyambuat Hari Raya. Namun, kehidupannya tidak begitu indah kerana selalu bertengkar dengan maknya, Hasnah yang sangat obses dengan drama Melayu.

Selepas bergaduh besar, Zee terjaga dalam dunia drama yang selama ini dia tak suka, termasuklah berdepan dengan adegan-adegan klise. Semasa berada dalam alam drama tersebut, Zee diingatkan tentang budaya yang ditinggalkannya dan dirinya yang sebenar.

Pada mulanya, Zee ingat cinta adalah jalan keluarnya dari alam fantasi tersebut, tetapi sebenarnya Zee harus meminta maaf dan berbaik semula dengan ibunya.

Ikuti kesudahannya dalam Telefilem Terpaling Drama pada 5 Syawal, jam 10:00 pagi di Astro Ria.

2 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri.
Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan.
Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan.
Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum. Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.