Malu Zaman Dulu Vs Malu Zaman Sekarang

Monday, January 11, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Sedia maklum kecoh tentang Kes Viral Selfie Menyusu Anak di laman sosial tu. Terpandang pulak gambar kat bawah ni. Sangat berbeza malu zaman dulu dengan malu zaman sekarang. Kalau mak mak kita nak menyusukan anak tu mesti dok jauh jauh tempat tertutup. Malu orang nampak walaupun dengan budak kecik.

Zaman sekarang ni lain pulak jadinya. Walaupun sekarang dah nampak biasa breasfeeding baby di tempat awam dengan menggunakan nursing covers dan sebagainya tapi kes selfie tu macam tak sepatutnya dibuat. Nak komen lebih² takut kena kecam. Kesian page dak Merans kena tutup gara gara kes tersebut.
http://www.azhafizah.com/
sumber gambar dari facebook
Peringatan untuk kaum ibu ibu. Jadilah ibu yang terbaik yang boleh dicontohi. Simpanlah malu tersebut.
With Love, Sihatimerahjambu

6 comments

  1. Zaman sekarang semua benda nk update. X faham. huhuhu

    ReplyDelete
  2. dulu tudung singkat tapi otak pjg
    now tdung labuh otak singkat !

    huhuhu

    ReplyDelete
  3. kan..sangat viral sekarang.. sahz pun bf mom , nak bf kat luar pun nyorok , siap guna nursing cover lg... ni kat rumah dia dok selfie pulak... mmg tak nampak...tapi tak senonoh lah

    ReplyDelete
  4. Takut tengok orang kita yg dah kurang rasa malu. Moga kita xtrgolong dr golongan org yg hilang sifat malunya. huhu

    ReplyDelete
  5. malu dan iman sangat berkaitan. moga selalu kita muhasabah . :(

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.