Gambar Monochrome

Monday, January 04, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Lately Fiza perasan ada cabaran post gambar hitam dan putih (black and white) kan. Tertarik dengan gambar gambar mereka yang boleh dipanggil Gambar Monochrome. Sesekali letak gambar monochrome pun cantik juga. Macam gambar lama jadinya. Monochrome ada nilai seni tersendiri begitu juga dengan gambar yang berwarna.
mon·o·chrome
ˈmänəˌkrōm/
noun
1.
a photograph or picture developed or executed in black and white or in varying tones of only one color.

adjective
1.
(of a photograph or picture, or a television screen) consisting of or displaying images in black and white or in varying tones of only one color.
http://www.azhafizah.com/

Untuk gambar monochrome ni kalau setting betul² warna hitam dan putihnya lagi nampak menarik. Sekarang pun dah banyak apps di handphone yang boleh buat gambar monochrome kan. Pilih je nak yang macamana dengan hanya perlu klik klik je. Contoh apps, macam cliparts, phonto, photo editor dan sebagainyanya. Nak lagi senang post kat instagram tu memang dah ada pilihan black and white pun kan. Tinggal klik dan post je kan.
http://www.azhafizah.com/
With Love, Sihatimerahjambu

5 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.