Foundation Instant Flawless AlifNur. Flawless Kau!

Thursday, January 21, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Foundation Instant Flawless AlifNur jadikan muka lebih glowing tanpa menggunakan produk lain di muka. Sesuailah dengan tagline Flawless kau! tu. Selama ni hanya tengok model AlifNur pakai dengan muka flawless dan glowing tu. Tapi bila diberi peluang mencuba sendiri, memang glowing dan flawless muka  ni walaupun kulit muka mempunyai masalah kesan parut² jerawat tu. Memang full coverage menutup cela. Tak perlu fikir dah nak tepek concealer dan bedak.

http://www.azhafizah.com/

Fakta Menarik tentang ALIFNUR Foundation
  • Foundation Instant pertama berasaskan 100% bahan semulajadi dan selamat yang bertujuan memberikan kesan makeup flawless dan glowing sekelip mata!
  • Produk penambahbaikan dan rawatan kulit.
  • Tinggi kandungan Vitamin E dan C
  • Foundation anti-kulit kusam
Fiza jenis nak keluar rumah tak berapa nak make up sangat, memang biasa guna foundation je tanpa bedak. Sekarang guna Foundation Instant Flawless AlifNur boleh make up dengan mudah, cepat dan tak perlu nak touch up lagi dah. Husband pun tak perlu nak tunggu Fiza bersiap lama. Pakai foundation AlifNur ni pun nipis nipis je. So lebih nampak natural.

Ni Fiza tepek nipis nipis je tau. Jenis tak suka pakai tebal tebal nanti rimas.
http://www.azhafizah.com/
Maaf le, guna camera depan memang tak sharp sikit. huh!
Ini pulak perbezaanya kalau edit guna apps. Lebih flawless.. Tapi korang tak payah dah guna apps tu, guna foundation AlifNur dah cukup flawless kan.
http://www.azhafizah.com/

APA YANG BEST SETELAH MENGGUNAKAN FOUNDATION ALIFNUR

1. Senang di pakai

Disebabkan foundation AlifNur ni berbentuk cecair, memang mudah nak sapu kat muka dan secara automatiknya muka akan nampak flawless ,glowing dan kulit muka lebih cerah kalau selalu pekai (ada kandungan Vitamin C) sebabnya mampu menutup segala cela parut kat muka tu. Secara tak lansung boleh cover eyebag sekali.

2. Full Coverage

Walaupun di sapu secara nipis, itupun dah memadai macam pakai make up tebal.

3. Foundation yang ringan

Kebiasaanya kalau pakai foundation, kita akan rasa macam make up tebal je kan. Tapi dengan pemakaian Foundation AlifNur ni korang akan rasakan macam korang tak pakai foundation je.

4. Bukan Jenis Melekit

Fiza suka foundation AlifNur ni sebab bukan jenis melekit, sebab tu mudah disapu dan rasa ringan je. macam produk water base gitu. Sangat mesra kulit.

5. Tidak merekah dan bercapuk

Bila foundation ni sangat mesra dengan kulit, makanya takde masalah foundation yang disapu tu merekah ke (bahagian tepi mulut, mata dll) atau bercapuk bila berpeluh. Kalau lap sikit pun tak bercapuk tau! dan tahan lama.

7. Mudah di cuci

Foundation yang paling senang nak cuci kalau dah pakai lama tu kat muka. Sebab bukan jenis waterproof. Air pun mudah meresap dan proses mencuci muka lebih mudah. Foundation ni boleh di bawa solat. Maksudnya kalau ambil wudhuk pun tak menghalang air kena pada kulit. Tapi kalau tak yakin, boleh bersihkan muka dulu. Lagipun mudah je nak cuci pun.

8. Merawat Kulit

Selain menampakkan muka lebih flawless dan glowing, dalam masa yang sama dapat merawat kulit muka dengan melembapkan kulit muka, merawat kulit kusam serta mengandungi SPF30 untuk melindungi kulit dari cahaya matahari.

KELEBIHAN² LAIN FOUNDATION ALIFNUR

  • Tidak berminyak
  • Tahan selama 12 jam !
  • Menutup parut jerawat,jeragat serta tanda lahir
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Kualiti Antarabangsa pada harga mampu milik !
  • Satu botol tahan 2 bulan bergantung kekerapan penggunaan.

CARA PEMAKAIAN FOUNDATION INSTANT FLAWLESS ALIFNUR

  • Sapuan jari
  • Sapuan berus foundation
  • Sapuan span foundation
Sangat berbaloi dan best guna foundation AlifNur ni. Botol pun comel je. Tu botol kaca ye. Bau pun wangi je tapi masa nak picit tu kena picit perlahan sebab mudah terkeluar banyak. Ye lah kan kalau dah dok tekan dan picit sampai habis mana taknya keluar banyak. Tapi kalau terkeluar banyak tu, korang tepek je la kat muka. Takde bercapuk pun. 

http://www.azhafizah.com/

Untuk pengetahuan korang, Foundation Instant Flawless AlifNur di asaskan oleh  seorang blogger. Bukan calang calang blogger ni. Tahniah!
“ Rahsia Makeup Nipis Tapi Flawless Dan Glowing!”
‘Flawless kau!’
http://www.azhafizah.com/

HARGA FOUNDATION INSTANT FLAWLESS ALIFNUR

RM60 SM /RM 66 SS
(included postage)

DAPATKAN HARGA PROMOSI SEKARANG

RM55 SM/SS included postage

Untuk Pembelian 

Website

www.alifnur.com

instagram

www.instagram.com/alifnurcosmetic

Whatsapp

019-3007 112
Nota: Tidak disarankan memakai foundation lebih daripada 12 jam bagi mengelakkan penyumbatan pada liang pori muka.Kandungan produk adalah dari bahan semulajadi yang selamat pada kulit.
Peringatan: Sila rujuk pakar kulit/doctor sebelum menggunakan produk ini sekiranya anda mempunyai masalah kulit muka yang serius.
#ALIFNUR #flawlesskau #AN #ANquote #ANnoona #ANfeedback #ALIFNURfacts #ANbeautytips #ANsharing

With Love, Sihatimerahjambu

3 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.