Bubur Ayam Goreng Madu

Thursday, January 28, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Mood tak berapa nak stabil dan kepala pening sikit. Makanya kenalah cari makanan terapi bagi mood tu sihat sikit. Makanan terapi, bubur yang memang sinonim dengan orang sakit. Dalam masa yang sama teringin nak makan bubur kosong dengan ikan bilis goreng je. 

Tapi terlebih rajin buat special sikit bubur ayam goreng madu. Alang alang buat sup ayam tu, toskan ayam dan perapkan dengan madu, sos tiram dan kicap kemudian goreng. Ayam goreng madu versi Fiza. Tambah rajin sikit goreng bawang jadi bawang goreng.

http://www.azhafizah.com/

Walaupun simple menu bubur ni tapi nak buat bukan amek masa sekejap selagi nasi tak betul betul jadi bubur. Kena rajin tambah air dan kacau. Jenuh juga tapi rasa satu kepuasan kalau dapat makan makanan yang teringin nak makan. 
With Love, Sihatimerahjambu

3 comments

  1. alamak terliur tengok. sy baru start diet atkins ni huhhuhu

    ReplyDelete
  2. best kan makan bubur...tapi org kat rumah tak suka laa...selalu buat sorang je makan :(

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.