Aiskrim Yang Kreatif Jadi Viral

Sunday, January 17, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Sejak tahun lepas banyak juga jenis jenis aiskrim yang menjadi viral di laman sosial dan ramailah peniaga aiskrim yang cuba memberikan kelainan pada setiap jualan aiskrim mereka. Idea yang kreatif. Antaranya dengan menggunakan buah buahan lain sebagai bekas meletakkan aiskrim. Contohnya macam buah kelapa, tembikai dan nanas. 

Aiskrim Kelapa

Aiskrim Tembikai

Aiskrim Nanas

Idea meletakkan aiskrim dalam buah lain memang menarik dan berikan rasa lain iaitu rasa buah yang segar buatkan rasa aiskrim jadi lagi sedap.

Selain dari buah, bekas bekas yang rare seperti pasu bunga, lesung batu, kuali dan sebagainya juga satu idea yang kreatif dan menarik. 
Aiskrim pasu

Aiskrim Lesung Batu

Aiskrim Congkak
Idea buat aiskrim berasap ni memang terbaik buat kita rasa tertarik nak mencubanya. 

Aiskrim Berasap

Manggabungkan aiskrim dengan makanan lain pun menarik juga. Gabungan dari dua makanan ni mesti menjanjikan rasa yang lebih sedap. Antara yang terkini macam macaron aiskrim ni.

Aiskrim Macarons

Aiskrim Roti

Dan yang paling best ni, aiskrim gulung. Belum pernah cuba lagi ni. Nak cuba buat sendiri memang taklah kan.

Aiskrim Gulung
Sumber gambar dari carian google
Kreatif kan siapa yang mencipta aiskrim aiskrim ni. Macam macam ada dan pastinya semua sedap sedap! Korang suka yang mana?
With Love, Sihatimerahjambu

6 comments

  1. dalam banyak-banyak ais krim tu, paling rindu kat aiskrim roti tu

    ReplyDelete
  2. icecream roti tu dah biasa jumpa, dekat taman2 banyak orang jugak. yang lain2 tu memang rare

    ReplyDelete
  3. mcm2 bentuk skrg ni.. semua tu tarikan.. kalau sedap mesti org akan beli..
    ais krim lesung batu tu yang tak menahan.. lepas habis makan askrem tu lesung nak campak mana? hahaha

    ReplyDelete
  4. Syok nya entri azhafizah...byk input berguna

    ReplyDelete
  5. dah macam-macam makanan yang dok viral sekarang ni..tak sempat nak mencuba semua

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.