Cara Upload Gambar di Instagram Menggunakan PC/Laptop

Sunday, October 11, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Bagi yang ada akaun instagram lebih dari satu tu mesti ada masalah susah nak manage 2 akaun untuk update upload gambar dalam masa yang sama dua dua pun kena selalu update. Memang jenuh nak sign in sign out. Kalau ada bajet lebih bolehlah beli handphone untuk manage akaun lagi satu. Kalau takde, boleh guna pc atau laptop.

Selalunya masalah ni pada mereka yang berniaga online kecil kecilan je macam Fiza ni. Nak manage akaun personal dengan business. Lagipun bila kerja banyak menggunakan pc memang lebih mudah kalau guna pc.

Cara yang ini lebih mudah tak perlu install bluestacks bagai sebab bila fiza install tak boleh guna pulak. So cara lain dengan install Gramblr.

Cara Upload Gambar di Instagram Menggunakan PC/Laptop

Download Gramblr disini

Selepas install gramblr boleh follow step yang diberikan di page yang sama download gramblr. Fiza copy je dari website tu. Tapi once dah install senang je nak guna pun.

1. Sign in to Instagram
2. Choose the photo you would like to upload
3. Add a caption
4. Hit upload
5. If the text boxes are empty on the confirmation window, something went wrong... try again and it should work!

Note : Pastikan gambar bersize 650px X 650px katanya tapi setakat Fiza guna main hentam je size apa lepas tu crop ikut suka je.

credit to : webresizer.com & apapaje.blogspot.my


With Love, Sihatimerahjambu

15 comments

  1. tq infoo, tp malas lak nak meng crop crop bagaiii

    ReplyDelete
  2. wah...nak cuba juga ni..dah lama nak cari cara upload guna pc ke IG

    ReplyDelete
  3. awak di tag

    http://dunia-iekafarhana.blogspot.my/2015/10/segmen-blogwalking-hanis-masturina.html

    ReplyDelete
  4. saya lebih gemar guna insta dari smartphone. tek pernah pulak buka dr desktop :)

    ReplyDelete
  5. wah... best lah ada support program macam tu. Nak kena download juga nih

    ReplyDelete
  6. wahh terima kasih info yang sgt bergunaaaa :)

    ReplyDelete
  7. Dulu tertanya jugak macam mana nak buat pernah guna bluestacks, tapi mcm akak ckp la kan xleh guna

    ReplyDelete
  8. belum pernah melalui pc...thanks sharing...nak jugak cuba...

    ReplyDelete
  9. Fuh, daebakkk !
    Jommm reramai join ni lagiiii, mana tahu rezeki.....hhee, wish me luck !

    http://nonasani.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html
    http://nonasani.blogspot.my/2015/10/giveaway-nurfuzie-dot-com-1.html

    ReplyDelete
  10. thank sis, good info, cuma klu nak upload video bertahun makcik menunggu..

    Like page >>> https://www.facebook.com/familiku.iSunnah/

    ReplyDelete
  11. Salam sis. nak tya. blh ke buat acc ig lebih drpd 1?

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.