Header Ads

Latest Update
recent

Sambal Telur

Bila masak nak cepat malas nak buang masa defrost ayam atau ikan memang fikir masak sambal telur je la jawabnya. Masak telur goreng macam simple sangat pulak,masak telur masak kicap macam biasa je. So kita masak sambal telur bagi sedap sikit. Masak pun takde la susah mana.

Kalau nak sedap lepas rebus tu Fiza akan goreng dulu sebelum masak sambal tu. Lagi sedap ada lapisan luar telur yang rangup tu. Cara buat sambal tu sama je macam buat sambal sotong ke sambal udang ke..Sama je cuma bahan utama je berbeza iaitu telur rebus yang digoreng.

Lagi sedap kalau cukup rasa pedas dan manis tu kan..tapi selalunya memang pedaslah Fiza masak. Dah nama orang Johor, Encik husband pulak Negeri Sembilan..Ngamlah tu kan. Lawan pedas.kikiki

14 comments:

  1. Ya Allah. knp sedap sgt ni... Lapar kak laparrrr hehe

    ReplyDelete
  2. Wah sedapnyer semlm kak lya pon buat utk ank2..mmg klau buat akan grg dlu telor rebus tuu lg umpphhhh..

    ReplyDelete
  3. Simple camni la lagi sedapp. Asyik makan lemak2 je kan. Hihihi

    ReplyDelete
  4. ha ah..selalu pas rebus goreng dlu..hehe..sedap pulak nengok fiza masak..

    ReplyDelete
  5. Bila tengok yang Fiza tuu rasa cam nak buat lagi la hehe

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Hai kak Fiza :) Bestnya, sambal telur mmg fevret saya dari dulu. Makan yg org buatkan best la, sendiri masak terus terlebih rasa. Masin la, manis la. Haha. Btw akak jom singgah baca entry latest sy, cara buat side income melalui perkongsian resepi.

    http://rosniemilindamatyamin.blogspot.com/2015/02/kongsi-resepi-pun-boleh-dapat-duit.html

    ReplyDelete
  8. sedapnya. mkn dgn nasi panas2 pulak. huhu

    ReplyDelete
  9. betul tu..akak suka gorengkan dlu telur tu baru masak..baru sedap kan

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.