Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Khasiat Buah Anggur Hitam

Khasiat buah anggur hitam atau black grape ni memang terbaik dari anggur yang lain. Ini disebabkan warnanya yang hitam memberikan pelbagai khasiat untuk penggemar anggur. Salah satu buah favourite Fiza juga ni. Semalam sekali hadap dengan Encik husband terus habis. Beli jenis buah kecil, memang tak puas makan sebab tu boleh sekali habis je. Pulak tu takde biji memang laju makan.

Antara buah yang agak mahal juga ni. Berbaloi beli kalau khasiatnya banyak. Sesekali makan okay juga. Melayan tekak dengan buah buahan segar.
Buah Anggur Hitam

Khasiat Buah Anggur Hitam:
  • Buah anggur dengan warna yang paling pekat memiliki sifat anti-oksidan yang lebih kuat. Ia sangat baik dalam menangkal beberapa penyakit seperti kanker payudara.
  • Anggur hitam mengandungi zat besi yang banyak. Jika Anda merasa lemah letih dan lesu, minumlah jus anggur hitam dan tubuh Anda akan segar kembali.
  • Sama seperti jenis anggur lainnya, anggur hitam memiliki kemampuan untuk melindungi jantung sebab ia mampu menambah kadar oksida nitrat yang baik mencegah serangan jantung.
  • Anggur hitam  membantu organ pancreas dalam mengurangi kadar gula di dalam darah.
  • Pengambilan anggur merah juga bisa mereduksi penyakit migraine.
  • Anggur hitam memiliki sifat anti-bakteri yang lebih kuat berbanding jenis anggur lainnya. Pengambilan anggur hitam juga akan menambah daya tahan tubuh Anda sehingga lebih kebal terhadap serangan bakteria juga virus.
  • Pengambilan anggur hitam yang kerap juga akan menambah baik bagi kesihatan sistem pencernaan Anda.
  • Anggur hitam kaya akan vitamin sehingga sangat baik bagi mereka yang mendambakan kecantikan . 
Lepas ni bolehlah amalkan pengambilan buah anggur hitam ye.

credit : manfaat-buah anggur 


Post a Comment

12 Comments

  1. saya suka makan anggur yang tak dek biji tu. hehehe

    ReplyDelete
  2. nampak fresh. tapi kita tak makan anggur. minum air anggur boleh. hehe

    ReplyDelete
  3. Suka sangat makan anggur..Tak kira la anggur warna apa janji yang takde butir tuuu

    ReplyDelete
  4. sdapnye! mmg best la mkn anggur xde biji.. baru la mabeles..

    ReplyDelete
  5. Baby akak kn jaundice. Org kata nak cpt elok jaundice ibu mkn buah anggur hitam. Xtau la btul ke x.

    ReplyDelete
  6. Mmg suka anggur hitam berbnding yg merah..

    ReplyDelete
  7. sedap makan anggur ni..tapi suka yang warna hijau dan merah tu

    ReplyDelete
  8. anggur hitam memang sedap... hitam tetapi manisss

    ReplyDelete
  9. suke anggur hitam, sbb kebanyakannya, anggur hitam, xdak biji....
    puasss makan :)
    kalau yg lain, mkn gitu2 jela, hehee..tp manis sgt, leh sakit tekak den, huhu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.