Header Ads

Resepi Bergambar Puding Sagu 3 Layer


Ada yang suka manisan ke puding ke? Boleh try resepi puding sagu 3 layer ni. Kengkawan share dekat facebook so Fiza pun share kat blog. Kononnya nak buat tapi tak buat lagi jadinya kita KIV dalam blog dulu.
Sumber dari facebook
  • Rendam sagu 10 mint, masak sehingga kembang kemudian masukkan dalam bekas.
  • Masakkan santan pekat dengan daun pandan dan sedikit garam dengan api perlahan.
  • Masakkan gula melaka dengan sedikit air, tapis dan sejukkan.
  • Dah siap semua bahan dan masukkan satu persatu bahan seperti dalam gambar di atas. Mudah je kan?Bolehlah buat untuk minum petang ke kan?


13 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.