Fesyen Baju Melayu Terkini 2015

Friday, February 06, 2015

Tak lama lagi nak raya kan. Eh dah cerita pasal raya? Puasa pun belum lagi? Semangat nak raya betul ni. Kalau takde baju raya macam tak raya pulak kan. Nak tempah baju raya tu kena tempah awal nampaknya sebab takut ada yang tak nak ambil tempahan jahit nanti. Di sebabkan itu tahun ni bercadang nak tempah baju je. Fesyen Baju Melayu Terkini 2015 manakah jadi pilihan.

Walaupun baju ni trend untuk tahun lepas dan mungkin jadi trend fesyen terkini untuk 2015 jugak ni. Nanti kalau terjumpa yang terkini lagi sensasi Fiza update kat sini ye. Suka tengok yang hitam menawan ni. Orang kulit cerah sesuailah kot pakai warna hitam ni. 


Ini pattern lain sikit but still masih smart design dia.

Pattern yang sama tapi warna berbeza. So bolehlah buat warna apa yang lelaki suka.

Takpun fesyen ada berkotak² ni pun menarik. Style bahagian pergelangan tu dan juga bahu.

Ataupun fesyen ada button kat lengan. Nampak style jugak ni.

Rasanya ramai lelaki yang memilih jubah kot untuk raya nanti. Fesyen jubah pun dah cantik² sekarang. 

Pilih jangan tak pilih.

gambar² dari google

21 comments

  1. cantik cantik..tapi suami saya macam tak nak pakai je design pelik pelik ni...

    ReplyDelete
  2. Salam, haa pernah nampak ni,mmg style gila kalau lelaki pakai camni, nampak mcm kemeja..atleast ade lah lebih pilihan buat lelaki kan..kesian diorang, balik2 pakai baju melayu yg tradisional jek..hihi :D

    ReplyDelete
  3. lawa lah.. nak suruh husband akak buat baju camni lah.. baru nampak 10 thn lebih muda.. heheheee

    ReplyDelete
  4. baju melayu moden sesuai untuk orang muda zaman sekarang... hehehe

    ReplyDelete
  5. Trend skrg ni ye. Nampak moden betul..

    ReplyDelete
  6. dah macam2 pattern dah sekarang ni mengikut peredaran zaman

    ReplyDelete
  7. Wahhh mcm2 patern ada..Menarik ni..Yang hitam tu menarik sangat ..

    ReplyDelete
  8. Wahhh mcm2 patern ada..Menarik ni..Yang hitam tu menarik sangat ..

    ReplyDelete
  9. perempuan dah ada bnyak fesyen, so lelaki pon nk jugak berfesyen nih, huhu

    ReplyDelete
  10. wahhhh!!!yakin dan kompom taun ni nak husband pakai yg mcm design hitam tu....:)

    ReplyDelete
  11. rasanya nak buat jubah untuk hubby tahun ni :D

    ReplyDelete
  12. ok, tgk entri ni time2 dh nk sebulan lg sebelum puase, memang gempakk raserrrrr...... hahaha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.