Kenapa Followers Blog Berkurangan

Thursday, January 28, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Tertanya tanya semalam kenapa jumlah followers blog makin berkurang secara sendirinya. Lepas berkurang sikit, berkurang lagi sampai satu tahap tak berkurang lagi dan jumlahnya berkurang sangat banyak dari jumlah asal sebelum ni. Tak tahu lah kot esok lusa berkurang lagi.


Rupanya Blogger Buzz telah buat pengumuman sejak 21 December 2015 lagi tentang followers blog / Google Friend Connect. Baca bawah ni

http://www.azhafizah.com/
Starting the week of January 11, we’ll remove the ability for people with Twitter, Yahoo, Orkut or other OpenId providers to sign in to Google Friend Connect and follow blogs. At the same time, we’ll remove non-Google Account profiles so you may see a decrease in your blog follower count.
So lepas ni nak follow mana mana blog kenalah menggunakan account google sahaja. Harap jelas. 
With Love, Sihatimerahjambu

16 comments

  1. thank you...|
    nieyl share artikel nie kat blog nieyl ye..

    ReplyDelete
  2. Oh.... barulah kakak tahu
    Terima kasih infonya:)

    ReplyDelete
  3. Ooo.. Patot la followers kite dah kurang, huhu..! Mohon share ye :)

    ReplyDelete
  4. Oohh atut la makin berkurang. dapat jugak jawapan nya.
    tq =)

    ReplyDelete
  5. patut lah macam pelik byk nau kurangnya hehehe

    ReplyDelete
  6. sama ngan afzal.. beza seratus lebih berkurang huhu

    ReplyDelete
  7. no wonder followers rmai yg da hilang. dorang guna bukan akaun gmail rupanya..

    anyway, mmg alert psal ni dlu....

    ReplyDelete
  8. oho..same la ngan sya...pelik jugak nape..

    ReplyDelete
  9. laaa ptt le ... bis tu yg mcm aku ni sign in blogger guna yahoo mail cam ne ...sejak dulu lagi ni ...author plak tu ..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.