Gambar-Gambar Ini Telah Berhasil Mengubah Hidup Ribuan Orang

Monday, January 11, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Morning Monday! Haipp jangan monday blues, monday sickness sangat. Ni nak bagi motivasi pagi ni dengan gambar gambar yang mampu mengubah semangat di pagi isnin ni di mana gambar gambar ini telah berhasil mengubah hidup ribuan orang

Allah yang menentukan segalanya akan tetapi jika kita berusaha, berubah menjadi lebih baik. Hidup kita akan bertambah lebih baik dan ganjarannya pun baik juga. InshaAllah.

Mungkin suatu hari, kamu merasa hari itu terberat buat dirimu, tetapi mungkin boleh jadi ia adalah hari PENGHASILAN TERBESAR buat dirimu
Belajarlah menjadi KREATIF & INOVATIF
kalau arahmu salah, semakin berjuang semakin TERTEKAN
Dalam hidup, kita harus dapat MENCARI KESUKAAN dari kesulitan
PANTANG MENYERAH, jika bertahan sedikit lagi pasti berhasil
Harus terima kenyataan, kamu tidak boleh puaskan hati SEMUA ORANG
Kadangkala, yang menghulurkan tangan belum tentu BENAR-BENAR ingin menolongmu
Walaupun mempunyai banyak sumber, tidak penting kalau tak tahu CARA menggunakannya, dan selamanya kamu tidak akan pernah merasa cukup
Kadangkala hidup ini RINGAN atau BERAT, bergantung dari jalan yang kamu pilih
Untuk bekerjasama, kita harus melepaskan ego dan saling menghormati. Baru lah dapat hasil

Dalam hidup ini, setiap orang memerlukan sahabat yang seperti di dalam gambar ini. KETIKA kamu susah, maka aku akan menjadi penolong. KETIKA aku susah, dia akan menjadi penolong. KETIKA dia susah, kamu akan menjadi penolong. Kalau dapat sahabat begini, hidup tidak akan menyesal

Tanpa tindakan, maka sikap malas akan tertanam dalam diri. Tanpa impian, maka kejatuhan akan berakar dalam diri. Semakin lama, akarnya semakin mendalam. Sampai suatu hari hendak berdiri pun sudah sangat susah


Semoga bermanfaat.

With Love, Sihatimerahjambu

5 comments

  1. betul tu... semangat yg tiada penghujung... menggunakan peluang yang ada dengan kebijaksanaan...

    ReplyDelete
  2. Assalam dear.. yup true, motivation picture ;)

    ReplyDelete
  3. sangat bermanfaat!
    terima kasih atas perkongsian...

    ~Admin : My New Blogger~
    http://munirahmustafar84.blogsot.my

    ReplyDelete
  4. so deep.. motivate untuk diri sendiri juga

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.