Kombinasi Warna Tema Untuk Majlis Pertunangan dan Perkahwinan

Sunday, January 10, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Bakal tunangan dan bakal pengantin mesti agak pening nak cari warna tema untuk majlis kahwin atau bertunang tu. Tak tahu kombinasi warna yang sesuai dengan tema majlis. Bila tengok semua tema dan kombinasi warna memang cantik cantik. Ni yang rasa nak repeat buat majlis ni. Hehe..

So Fiza kongsikan sedikit idea buat bakal tunangan dan bakal pengantin tu. Nak buat tema warna untuk cat rumah atau blog pun macam sesuai jugak. 

Kombinasi Tema Warna Purple/Ungu

DarkOrchid/Oak Brown/Emerald

Mauve/Zombie Green/Deep Peach

Lilac/Dark Hazel green/Grey Cloud
Indigo/Clover Green/Light Pink

Kombinasi Warna Tema Green Turqoise

Light See Green/Purple/Light Salmon
Arctic/Pink/White

Tiffany Blue/Misty Rose/Light Pink

Tiffany Blue/Artic/Soft Pink
Arctic/Golden rod/CadillacPink

Macaroni and cheese/Tiffany Blue/Soft Pink

Kombinasi Warna Tema Blue/Biru

Aqua/Sage Green/Granite

Aqua/Pink/deep Peach

Kombinasi Warna Tema Peach/Pink/Krim

Sandy Brown/Pink Rose/Zombie Green/Tiffany Blue
Deep  Peach/Green Peas/Soft Pink

Deep Peach/Pink/Green Peas
Light Pink/Pink Bubblegum/Sandstone

Sunrise Orange/ Green Peas/Brown Sugar
Soft Pink/Deep Peach.Pastel Blue

Soft Pink/Arctic/Pink Bubblegum

Soft Pink/Green Peas/Dark Goldenrod

Tulip Pink/Blossom Pink/ Tiffany Blue

Flamingo Pink/Alien Green/Cadillac Pink

Kombinasi Warna Tema Grey/Silver

Carbon Grey/ Soft Pink/Deep Peach

Battleship Gray/Seashell/Aquamarine

Iridium/Burgandy/Dark Goldenrod
Menarik kan kombinasi kesemua warna ni. Jangan buat bertambah pening nak pilih sudah le. 

Sumber gambar dari facebook
With Love, Sihatimerahjambu

5 comments

  1. cantiknya kombinasi warna2 ni... memula canti yg hijau unggu tu,,, bila scroll bawah semua cantik la... hehe

    ReplyDelete
  2. Ohh my lawa2nya semua kalerrr... Semua lawa, ni pening ni nak buat color warna apa.. Ahaks.. Tapi mesti ada warna pink ngeeee

    ReplyDelete
  3. kaler pepel mmg cantik.. adik2 smua dah kawin, dah takde nak bertema2 bagai dah hehe..

    ReplyDelete
  4. alamakkkk, cantiknya kak, tak sabar la pulak nak kawin . hahahah, cantik sangatt T__T

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.