Kejernihan Air Terjun Lasir

Saturday, September 12, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Air terjun Lasir antara air terjun tertinggi di Asia Tenggara yang terletak di Hutan Lipur Chemerong, Dungun, Terrengganu. Air terjun yang sangat jernih airnya dan keindahan alam flora dan fauna menjadi tarikan untuk pelancong datang ke sini.

Untuk datang ke sini perlulah mendaki dan bermalam disini. Nampaknya hanya sesuai untuk mereka yang suka melakukan aktiviti mendaki dan bekhemah ni. Untuk family rasanya tak sesuai bawak anak kecil.

Kalau korang suka aktiviti lasak tu, berbaloi bersusah payah datang sini selepas melihat keindahan air terjun lasir ni. 

kejernihan-air-terjun-lasir

kejernihan-air-terjun-lasir

kejernihan-air-terjun-lasir

kejernihan-air-terjun-lasir

kejernihan-air-terjun-lasir
Sumber dari facebook
Seronoknya dapat mandi manda kat sini kan..jom ganu!





With Love, Sihatimerahjambu

10 comments

  1. makin ramai tahu tempat ni....kadang ada yang tak bertanggungjawab mencemar tempat camni....buang sampah merata2....bley tengok contoh tempat2 rekreasi yang sedia ada...

    ReplyDelete
  2. seronoknya kalau dapat pergi ni fiza...jernih..boleh nampak dasar dengan jelas..

    ReplyDelete
  3. wah, bestnya kalau dapat pergi sana dan mandi sekali...

    ReplyDelete
  4. serius tak pernah sampai...tapi cantik leh masuk dalam list

    ReplyDelete
  5. Salam,
    Saya harap kalau ada satu kumpulan yang pergi ke air terjun tu please ajak saya sekali ye.
    #FbRzlspacechali
    #0108036706
    #daricheraskualalumpur

    ReplyDelete
  6. baru pasang hajat nak pergi sini.. kalau kene mendaki dan bermalam tak jadilah. huhu.. Tak sanggup baak anak pegi hiking. btw, nice sharing

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.