DIY Goodie Bag Lebih Jimat

Tuesday, September 01, 2015

Sesuatu yang tidak lengkap dalam sesebuah event tanpa goodie bag. Tak kisah majlis/event apa sekalipun mesti ada goodie bag untuk tetamu yang hadir. Sebagai tuan rumah, kita sediakan mana yang termampu mengikut bajet. Tapi kalau event kecil² lan tu setakat goodie bag ni boleh buat sendiri. DIY goodie bag pun lebih jimat kan.

Contohnya dengan menggunakan surat khabar pun boleh.  
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Brown paper bag di tambah dengan decoration macam ni pun menarik juga kan.
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Agak² nak lagi jimat tapi dalam masa yang sama nak nampak exclusive boleh buat rubber stamp dan cop je. Tak perlu susah² nak hantar printing. Dan potong hujung paper bag dengan pemotong craft.
diy-goodie-bag-lebih-jimat
 Atau boleh buat style tampal² macam ni ke kan?
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Atau macam ni pun menarik juga
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Yang ini lagi cute!
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Yang ini nampak unik. Menarik juga kalau dibuat.
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Balutan macam ni nampak mudah dan dah tentu menarik idea ni.
diy-goodie-bag-lebih-jimat

hasillnya memang cantik!
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Kalau goodie bag macam ni sesuai letak sabun ke gula² ke kan. Tapi bahan² macam susah nak dapat. Tapi nak buat senang juga tu.
diy-goodie-bag-lebih-jimat

Nak tahu cara buat paper bag boleh follow tutorial dalam gambar ni.
diy-goodie-bag-lebih-jimat
Sumber gambar dari facebook
Harap entry ni dapat bantu korang mencari idea untuk buat goodie bag yang lebih menarik mengikut bajet masing².


21 comments

  1. cantikkkk2, kena rajin je...lg jimat, nk kumpul surat khbr lame dri skrg lah, hahaa

    ReplyDelete
  2. cantik...kalau jenis kreatif mmg mudah buat..tak terfikir pulak..nway good info nih...

    ReplyDelete
  3. salam singgah sini dik fiza...wahh...semua pun comel2 la...ada kerajinan semua boleh jadi...hihi

    ReplyDelete
  4. comel and kreatif gilaaa jimat pulak tuh guna barang terbuang not bad jugak idea mcm nih :)

    ReplyDelete
  5. cantik cantik la rekaannya yang tak terjangkau dek akal. hihi

    ReplyDelete
  6. Wah.. cantik2nya.. tak orang pikir dari bahan2 recycle... :)

    ReplyDelete
  7. kreatifnye..comel2 plak tu..akak dh save gmbr mn yg berkenan..

    ReplyDelete
  8. Smart je hasilnya kan.. ;)
    Tak payah nak membazir sangat, yang penting ada yang nak membantu.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Kelas kreatif. boleh cuba nanti
    dah cuba dengan sugar paper hehe :)


    Soya antara Fakta dan Auta

    ReplyDelete
  10. menarik dan sangat menjimatkan, guna je kertas yg dah guna, hias cantik2 nampak la macam baru, huhuhu

    ReplyDelete
  11. paper toilet tu aida berkenan.
    simple.
    balut aje dgn kraft paper :)
    nice and actually very special :)

    ReplyDelete
  12. sesapa nak kawen n jimat n kreatip leh mula buat dah nih

    ReplyDelete
  13. Comel sangat tapi tu kalau nal buat banyak penat gak.. hihih

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.