Rumah Pokok

Thursday, September 03, 2015

Kalau dulu² budak lelaki mesti ada yang pernah buat tempat melepak atas pokok. Orang panggil apa ye? Pondok atas pokok? Rumah atas pokok kot? Kadang² tu ada yang terlebih pandai buat sendiri. Tak tahu selamat ke tidak yang dibuat tu. Selalunya dibuat atas dahan pokok yang besar² tu. Ada juga parents yang buatkan untuk anak² bermain kat atas rumah pokok ni. Seronok juga kan kalau ada satu zaman kecik². Tapi memang tak dapatlah untuk budak perempuan. huhu

Teringin sebenarnya ada satu dulu tapi tak dapat walaupun boleh tahan lasak jugak kecik² dulu. Rasanya abang Fiza dulu pernah buat kot atas pokok rambutan. Ntah, lupa teruk zaman kanak² riang dulu.

Bila tengok semula gambar rumah pokok ni rasa macam best je kalau ada satu macam kat bawah² ni. Cantik betul dorang design rumah pokok. Cumanya nak tanya juga, sampai bila dia akan kukuh dan selamat untuk didiami. Risau juga kalau pokok tumbang..Tidur tak lena dibuatnya.

rumah-pokok

rumah-pokok

Banglo tiga tingkat tuuu
rumah-pokok

rumah-pokok

Siap ada open air bath tub lagi tu..dasyat!
rumah-pokok

rumah-pokok

Tengok yang last ni macam seram pulak kita. Macam nak roboh pun ada.Tapi unik design rumah pokok ni. Kalau dok bersantai kat sini pun dah rasa tenang bersantai. 
rumah-pokok
Sumber gambar dari google

7 comments

  1. cantik..macam best jer kan buat rumah atas pokok..sejuk jer rasa..:)

    ReplyDelete
  2. sY pun penah teringin gak nk ade uma pokok,, tp lau nk letak kt kebun uh, seram katenye...

    so, x terrbuat lah,sobsss, teringin nk meghase, huhuu

    ReplyDelete
  3. Seronoknya fiza kalau ada macam ni...duduk sambil update blog...hihihi...

    ReplyDelete
  4. Bestnya... Teringat buat pondok atas pokok... Hehe

    ReplyDelete
  5. best. cantik.
    tapi takut la.
    nanti monyet tido skali dgn kita :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.