Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Pokok Bunga Kalanchoe Blossfeldiana Hampir Mati

Ingat lagi tak Pokok Bunga Kalanchoe Blossfeldiana yang Fiza beli hari tu? Hampir 2 minggu jaga pokok ni, hari² pantau tapi akhirnya hampir mati jugak. Mungkin tak kena dengan cuaca rasanya. Dah siram 2 hari sekali dan letak kat tempat yang ada cahaya yang kurang ikut arahan tu. Tapi tak juga berhasil. Mungkin dia elok letak dalam air cond je kot macam kat IKEA tu. sejuk je.huhu

Takpe, takde rezeki nak ada bunga  Kalanchoe Blossfeldiana ni. Tak merasa nak tengok pokok bunga ni berkembang tumbuh bunga yang cantik.sobs sobs...
Macam tunggu masa nak mati je ni..daun satu persatu gugur, batang pun dah hitam berkulat macam tak cukup air padahal dah cukup jaga dah tu. Pokok yang rare memang susah nak tanam kan. 

Post a Comment

8 Comments

  1. emm kesian pokok..
    cuaca panas skrg kan.. xsesuai kot..
    xpe nt cr pokok lain plak ye..
    =)

    ReplyDelete
  2. memang pun..leceh nak tanam pokok yang pelik2 nih...nak jaga tu kemain cerewet lagi..

    ReplyDelete
  3. mungkin sebab panas sangat sekarang ni

    ReplyDelete
  4. Mungkin x sesuai dengan cuaca yang panas lembab sekarang kan...sygnyaaa

    ReplyDelete
  5. Duduk dalam ekon kut pokok ni? Ala-ala dalam negara 4 musim rasanya, huhu

    ReplyDelete
  6. eh..betul dah mati ke..cer kerat skit kat ranting tu,kalau masih hijau ada harapan nak hidup...ada sesetengah pokok,banyak air pun tak boleh jugak..

    ReplyDelete
  7. baru nak tengok hasil bunganya nanti...nampak cantik tu...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.