Ganti Paip Sinki Jenis Shower

Tuesday, March 03, 2015

Bila paip dah berkarat kat dalam sampai air nak keluar pun susah memang ganti baru je la jalan penyelesaiannya. Sebenarnya satu paip je tak keluar air sebelah kiri. Ingatkan tekanan air kurang, so abaikan je la dulu sampailah paip sebelah kanan bocor dan berkarat kat luar. Terus pergi beli paip baru.

Sebelum beli sesuatu buat perbincangan dulu nak beli jenis macamana. Finally pilih jenis shower ni dan batang paip tu jenis flexible senang nak gunakan kat tepi ke kiri ke kanan ke.
www.azhafizah.com

Bila dah ganti paip baru, air laju je keluar. Memang seronoklah buat kerja dapur macam ni. Cepat kerja memasak dan membasuh pinggan mangkuk.  Bila air keluar macam shower ni takdelah terpecik sangat kan. Then boleh adjust ke bawah lagi supaya tak terpercik keluar sinki. Sangat pratikal pada Fiza sampai bila anak buah datang dia kata macam nak mandi kat sinki pulak.


Paip sinki ni beli kat Mr DIY RM30.++ untuk satu paip. Pasang pun DIY je la husband yang buat. Jimat kos. Tak payah nak panggil plumber datang.


Kalau ada anak² kecik mesti suka dok main air kat sinki nanti. haaa..kena pantau juga kan. Jangan ada yang mandi dalam sinki sudah...


10 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.