Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Ganti Paip Sinki Jenis Shower

Bila paip dah berkarat kat dalam sampai air nak keluar pun susah memang ganti baru je la jalan penyelesaiannya. Sebenarnya satu paip je tak keluar air sebelah kiri. Ingatkan tekanan air kurang, so abaikan je la dulu sampailah paip sebelah kanan bocor dan berkarat kat luar. Terus pergi beli paip baru.

Sebelum beli sesuatu buat perbincangan dulu nak beli jenis macamana. Finally pilih jenis shower ni dan batang paip tu jenis flexible senang nak gunakan kat tepi ke kiri ke kanan ke.
www.azhafizah.com

Bila dah ganti paip baru, air laju je keluar. Memang seronoklah buat kerja dapur macam ni. Cepat kerja memasak dan membasuh pinggan mangkuk.  Bila air keluar macam shower ni takdelah terpecik sangat kan. Then boleh adjust ke bawah lagi supaya tak terpercik keluar sinki. Sangat pratikal pada Fiza sampai bila anak buah datang dia kata macam nak mandi kat sinki pulak.


Paip sinki ni beli kat Mr DIY RM30.++ untuk satu paip. Pasang pun DIY je la husband yang buat. Jimat kos. Tak payah nak panggil plumber datang.


Kalau ada anak² kecik mesti suka dok main air kat sinki nanti. haaa..kena pantau juga kan. Jangan ada yang mandi dalam sinki sudah...


Post a Comment

10 Comments

  1. Assalam fizah,
    dolu iols pun pakai hat jenih ni jugak
    tapi kena tukor pulop
    ater nak pasang water filter
    sob3

    ReplyDelete
  2. akak pun rasa nak tukar pail yang macam ni la..cantik pulak..

    ReplyDelete
  3. dah feeling duk dlm bilik air tu..ehhehe...

    ReplyDelete
  4. dekat rumah pun pakai yang macam ni lebih kurang :D

    ReplyDelete
  5. ha,,sama macam rumah akak la fiza...

    ReplyDelete
  6. Umah kak lya pon pkai yg ni jugak..air takder laa laju sgt sampai terpercik klau guna yg gini..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.