Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Kek Buah

Biasanya kalau dengar kek buah mesti kek span yang bercampur dengan buah tu kan. Tapi kek buah ni bukan dari tepung ye. Betul² kek buah. Buah utamanya adalah buah tembikai. Buah tembikai dipotong dan dibentuk bulat seperti kek, salutkan dengan whipped cream kemudian topping tu letak buah²han lain macam gambar bawah ni.


Nak nampak lagi sedap tambah kekacang almond ke..nampak sedap kan.

Kalau malas buang kulit buat macam ni pun boleh. Tak payah nak potong kek dah..amek je terus makan.

Nak buat simple macam ni pun boleh lagi senang kerja.
Sumber dari google
Baguslah idea kek buah ni dan Event apa pun boleh dihidangkan. Sesuai sangat. Makanan yang sihat juga. Nak lagi sedap sebelum hidangkan tu sejukkan dulu dalam peti ais. Kalau tak sempat nak buat kek birthday ke boleh buat kek buah macam ni. Ada lah jugak keknya kan. 


Post a Comment

9 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.