Resepi Air Soda Herbs Sedap

Sunday, September 20, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Selama ni dah lama nak mencuba buat Air Soda Herbs yang sedap ni. Tapi itulah kan, nak betul² buat kena ada bahan² yang cukup. Barulah rasa sebenar Air Soda Herbs tu. Air paling senang nak buat dan paling sedap! Kalau kat restaurant ni agak mahal. Apakata buat sendiri, boleh minum bila² masa kalau teringin. Cuma bahan² kena sedia ada lah kan.

resepi-air-soda-herbs-sedap

Bahan²
Air Ais Krim Soda
Laici (dalam tin)
Serai (2-3 batang serai tak perlu dititik)
Daun Pudina (ikut suka nak letak berapa banyak)
Asam Boi (boleh letak ikut citarasa)
Ais Kiub

Cara²
Masukkan kesemua bahan dalam bekas dan sedia untuk di minum. Kalau Fiza suka biarkan dulu bagi bahan² campuran sebati. 

Cuba korang try buat, mesti nak lagi lagi dan lagi. Tapi ini bukan tujuan untuk detox ye sebab air krim soda dan laici ni mengandungi gula terlebih. So hanya sekadar air minum je walaupun ada campuran herba dan serai tu.
With Love, Sihatimerahjambu

12 comments

  1. Huishh menarik ni sebab ada serai tu... sedap tengok akk share, nanti nak try buat

    ReplyDelete
  2. i pun suka buat air ni dulu cumanya ai akan tambah halia....ketuk2 sedapppppp~

    ReplyDelete
  3. tq for this sharing!!! yayac dari BW UZU ...BW sini....yayac dah follow sini....mohon follow blog & komen murni di entry yaya

    http://www.yayacendana.com/2015/09/kaio-studio-photographer-videographer.html

    tq.... :)

    ReplyDelete
  4. wow sedapnya..sebelum ni pernah beli air soda herbs..lepas ni boleh cuba buat sendiri lah.

    ReplyDelete
  5. Nak tanya air buah laici dalam tin kena letak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak buah je.kalau letak air laici sekali lagi manis. tapi kalau nak rasa tambah air laici sekali boleh je :)

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.