Di Mana nak dapatkan Teh Bunga Kekwa @ Chrysanthemum Tea

Di Mana nak dapatkan Teh Bunga Kekwa @ Chrysanthemum Tea yang kering untuk dibuat air ye? Dah lama juga mencari nak beli kononnya senang nak buat sendiri je kat rumah. Lebih suka minum suam² macam tu ataupun musim panas ni buat minuman sejuk pun sedap. Lagi menyejukkan badan. 
Kalau beli air Chrysa…

Cara Hilangkan Kesan Parut Dengan Mudah

Cara hilangkan kesan parut dengan mudah | Ramai dari kita ada mempunyai parut. Tak kisah parut ape sekalipun. Antaranya parut jerawat yang nampak di muka kita. Kadang² rasa kurang confident bila mengalami masalah jerawat dan berparut. Tak dinafikan memang malu itu ada. Bagaimana nak bagi hilang par…

Hadiah Top Komentator Telah diposkan.

Macam skema je tajuk ni. Takpe, itu je ayat yang rasa macam okay kot. Blur pulak nak pilih tajuk yang terbaik..Apepun, hadiah Top Komentator telah diposkan hari ni. Maaf menunggu lama yang sepatutnya di pos minggu lepas lagi. Harap² sampai dengan selamat tanpa kerosakan dan masalah dengan pos laju…

Kayu Pallet Serbaguna

Perabot dari kayu pallet semakin menjadi trend sekarang. Ramai yang mula mencari² kayu pallet yang dulunya orang tak berapa nak pandang sebab macam takde gunanya kan setakat buat alas barang. Tapi kini, permintaan kayu pallet makin tinggi di mana² negeri disebabkan ramai dah mula sedar bahawa kayu …

Suami Romantik Mengikut Sunnah Rasulullah

Setiap wanita dah tentu mengimpikan suami yang romantik. Romantik yang macamana? Suami Romantik Mengikut Sunnah Rasulullah. Zaman sekarang orang kata romantik sebelum kahwin je, bila dah kahwin hilang keromantikan tu lagi² bila ada anak. Ye ke? Tak semua, tapi ada lah jugak sesetengah..Mungkin ter…

Resepi Sotong Masak Kunyit Mudah

Menu dinner malam ni sotong masak kunyit menggunakan resepi mudah dengan bahan yang ada. Tak payah nak complicated sangat. Yang penting serbuk kunyit mesti ada. Dari malam tadi dah bincang dengan husband nak masak apa untuk malam ni. Kemain berbincang sangat kan.


Resepi Sotong Masak kunyit. Sotong …

Musim Bunga Malaysia

Musim Bunga Malaysia kembali lagi. Banyak gambar telah dikongsikan di facebook. Sekali nampak macam di luar negara tapi rupanya di Malaysia. Cantik sangat kan! Ada warna pink, purple dan putih. Tambah pulak bunga yang banyak dan daun yang rimbun. Boleh feeling macam berada kat Jepun ala² pokok saku…

Pokok Bunga Kalanchoe Blossfeldiana Hampir Mati

Ingat lagi tak Pokok Bunga Kalanchoe Blossfeldiana yang Fiza beli hari tu? Hampir 2 minggu jaga pokok ni, hari² pantau tapi akhirnya hampir mati jugak. Mungkin tak kena dengan cuaca rasanya. Dah siram 2 hari sekali dan letak kat tempat yang ada cahaya yang kurang ikut arahan tu. Tapi tak juga berh…

Tri Gold Eyecare Merawat dan Pulihkan Mata Rabun

Tri Gold Eyecare Merawat dan Pulihkan Mata Rabun | Masalah rabun dan masalah silau yang dihadapi sekian lama memang menjadi satu masalah pada Fiza. Cermin mata dan kanta lekap tak dapat dipisahkan sejak rabun dari tingkatan 3. Akibat dari menghadap PC dalam tempoh agak lama dan tengok TV dalam jara…

Menu Simple Untuk Dinner

Menu simple untuk dinner malam ni buat roti telur je. Biasanya buat roti telur letak cheese kat dalam roti tu tapi hari ni buat special sikit. Tumis bawang putih bawang merah potong dadu, masukkan isi ayam dipotong kecil,cili besar potong halus, timun potong dadu, letak black peper sikit.

Dah siap…

Hadiah untuk Top 3 Komentator Januari dan Februari

Maaf ye hadiah untuk top 3 komentator Januari dan Februari Fiza tak sempat nak pos minggu lepas. Minggu lepas pun stok plastik pos laju yang berbayar tu habis pulak. So jumaat baru dapat beli. Semalam pulak minggu pertama so memang tutup.
Cadangnya nak pos esok tapi esok husband ada site visit kat…

Resepi Kacang Salut Tepung

Takde buat apa hujung minggu ni apakata cuba Resepi Kacang Salut Tepung yang mudah ni. Salah satu kudapan favourite Fiza. Sedap makan sampai tak sedar boleh habis makan sorang. Lagi sedap kalau ada rasa pedas² tu.
Tunggu rajin nanti baru cuba resepi kacang salut tepung ni.


Selamat mencuba.

Tabung Duit Syiling Baru

Yeay! Dah ada tabung duit syiling baru. Sebelum ni guna balang kaca bulat macam aquarium ikan tu. Sekarang guna balang kaca juga tapi jenis bertutup pulak. Dah lama usha kat IKEA tu dan dah beberapa kali pergi takde stok. Kebetulan singgah IKEA last week ada stok memang terus beli. Beli satu je la…

Sistem Perakaunan Debit Kredit Senang

Sistem Perakaunan Debit Kredit Senang (DKS) sangat sesuai digunakan oleh usahawan² di Malaysia samada online atau offline dengan menggunakan Ms Excel. Sistem perakaunan sangat penting untuk mengawal aliran duit keluar masuk dengan betul dan bersistematik serta lebih terperinci. Bayangkan jika alira…

Khasiat Teh Hijau @ Green Tea

Banyak Khasiat Teh Hijau @ Green Tea ni sebenarnya. Kalau kita rajin amalkan minum air teh hijau ni dapatlah khasiat² tu. Mereka yang diet memang sesuai minum air teh hijau sebab boleh kuruskan badan. 
Fiza memang suka air teh hijau ni tapi yang tak sihatnya sebab letak gula. Sepatutnya tak perlu …

Ganti Paip Sinki Jenis Shower

Bila paip dah berkarat kat dalam sampai air nak keluar pun susah memang ganti baru je la jalan penyelesaiannya. Sebenarnya satu paip je tak keluar air sebelah kiri. Ingatkan tekanan air kurang, so abaikan je la dulu sampailah paip sebelah kanan bocor dan berkarat kat luar. Terus pergi beli paip ba…

Sambal Sotong Petai

Late lunch for today masak sambal sotong petai je sebab sibuk mengemas rumah hari ni. Macam biasalah hujung minggu mesti mengemas berjemaah husband n wife gitu. Masak simple je sudah kebetulan ada petai sepapan so campur je la. Kebiasaannya masak dengan udang tapi kita masak dengan sotong.. Pun so…