Pantang Nampak Tempat Cantik!


Orang lain cuti sampai selasa, Fiza cuti sampai ahad je. Isnin sambung kerja sendiri. Kerja sendiri pun tak boleh cuti lama tau! Husband pun tak boleh cuti lama nak siapkan kerja lab yang kena buat. Balik awal takdelah kena hadap jammed kan. Sebab Kuala Pilah ke Seremban kadang-kadang jammed juga bila musim cuti atau weekend. Alhamdulillah balik ahad haritu tak jammed pun. 

Sebelum balik rumah, singgah rumah kakak Fiza kat Segamat hantar anak-anak dia dari kampung. Kebetulan pulak depan rumah kakak ada bunga-bunga cantik ni. Terus rasa nak ambil gambar. Tu lah, pantang nampak tempat cantik! Mesti nak snap. Mula-mula bereksperiment dulu suruh anak buah dulu.

Perlu angle yang dari atas sebab nak focuskan pada bunga-bungaan nampak dalam gambar. Bila gambar dah cantik, boleh ambil gambar lagi dan lagi. 


Tak tahu apa nama bunga ni. Bunga liar je ni. Tak tanam pun. Bunga dia kecil warna purple. Disebabkan kecil sangat, tu yang tak berapa nak jelas gambar bunga tu bila ambil dari jauh. Tak ketinggalan, Fiza pun nak ambil gambar kat sini.


Cukuplah ambil gambar 3 keping je. Jadilah kan. Bukan selalu bunga ni nak ada pun. Bila dah ada, jangan lepaskan peluang. Gitu!


Next time balik kampung nak explore tempat photoshoot menarik di Segamat yang tak sempat nak explore tu. Kali ni balik kejap dan sibuk dengan kenduri tak sempat nak jalan-jalan.
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.