Ranking Alexa Azhafizah.com Jun 2016

Thursday, June 30, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera


Rutin wajib setiap hujung bulan, update ranking alexa azhafizah.com untuk bulan Jun 2016 pula. Agak sedikit gembira bila ranking in Malaysia dah naik taraf sikit dari bulan Mei lepas walaupun global rank masih menjunam angkanya dan masih bertanda warna merah menandakan ranking masih menurun. Pasrah kejap!

Sedia maklum bulan puasa ni agak kurang update. Jadi, faham-fahamlah kenapa ranking turun naik tu. Nak mengeluh pun tak berguna kan. Kenalah usaha lebih lagi kalau nak dapatkan ranking yang bagus. Ada apa dengan ranking?? Kalau ranking bagus, kira bonus untuk blog dan diri sendiri sebagai blogger dan juga satu kepuasan orang kata. Ada yang kisah, ada yang tak kisah lansung. Ikut masing-masing punya sebablah ye. Ada orang serius berblog, ada orang sekadar mengisi masa yang ada. Masing-masing mempunyai tujuan yang berbeza. Usah pertikaikan kenapa sibuk sangat nak capai ranking bagus. Tujuannya dah semestinya untuk mencapai sesuatu yang lebih bagus. 

Statistik Ranking Alexa azhafizah.com January 2016 - May 2016

Global Rank : 417, 974
Rank in Malaysia : 2, 589

Global Rank : 378, 627
Rank in Malaysia : 3, 818

Global Rank : 362, 097
Rank in Malaysia : 2, 983

Global Rank : 432, 991
Rank in Malaysia : 6, 230

Global Rank : 468, 731
Rank in Malaysia : 4, 594

Global Rank : 524, 947
Rank in Malaysia : 4, 485

Check rank Blog >>www.alexa.com

Harap-harap bulan depan tak menjunam lagi.
With Love, Sihatimerahjambu

4 comments

  1. Ena punya memang dah menjunam habis.. Sebab ritu nak dekat sebulan lebih tak berupdate bz dengan praktikal.. Malas nak kejar balik

    ReplyDelete
  2. tahniah fiza...akak dah kelaut pun ..hahaha

    ReplyDelete
  3. Wah ok lagi tu..akk punya daa lama tak check..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.