Cara Cat Dinding Ombre

Monday, September 14, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Bersemangat dan celik mata di pagi isnin tengok cat dinding ombre ni. Style jugak idea ni untuk deco² dalam rumah terutamanya bilik tidur dan ruang tamu. Mesti nampak lebih menarik. Untuk mereka yang suka deco² rumah cuba try cat rumah style ombre macam contoh kat bawah ni.

cara-cat-dinding-ombre

Buatlah warna tones warna apa sekalipun dah tentu nampak ceria dan cantik. Cara nak cat dinding ombre mudah je sebenarnya. Cuma kita kena sediakan 3 jenis atau lebih tona warna cat yang sama dari gelap ke terang supaya style ombre tu lebih menyerlah. Ikut je Tutorial Cara Cat Dinding Ombre ni.

cara-cat-dinding-ombre

cara-cat-dinding-ombre

cara-cat-dinding-ombre

Wow sangat bila dah siap tu. Puas hati sangat kalau dapat hasil macam ni. Ini yang rasa tak nak keluar rumah. Kat bawah ni pulak style ombre yang biasa. Lebih senang nak buat sebab tak perlu blend antara warna. 
cara-cat-dinding-ombre

Kalau buat secara vertical pun cantik jugak tau! Aduh..jatuh cinta pulak dengan style cat ombre ni. Nampaknya kena kerja lebih lah nak mengecat nanti. Jangan tak jadi sudah.
cara-cat-dinding-ombre
Sumber dari google

With Love, Sihatimerahjambu

17 comments

  1. cantiknya... tp agak remeh juge.. hehe

    ReplyDelete
  2. cantiknya... paling suke yg warna biru tu.. damai je.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Salam singgah pagi dari nieyl :)
    cantik tapi kalau buat sendiri mesti tak menjadi..huhu...

    ReplyDelete
  4. wow cantik yg berlapis-lapis ikut tone tu.
    lebih senang.
    if nak buat yg mcm tona warna tu, tak berseni nanti tak jadik!

    ReplyDelete
  5. memang nampak mudah dan cantik tapi kena try n error dulu la sebab akak ni x kreatif...

    ReplyDelete
  6. Cool gila. BTW, susah nak komen kat blog ni sebab takde Name dan URL. Good luck!

    ReplyDelete
  7. sukanya kaler hijau tu..teringin nak cat camtu :)

    ReplyDelete
  8. nak suh hubby buatkan la nnt...kot dia rajin

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.