Redeem AEON Gift Voucher

Tuesday, December 27, 2016
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Belek-belek member card AEON bakal luput 31 Disember 2016 nanti. Ada beberapa hari je lagi untuk redeem AEON Gift Voucher daripada rebate pembelian di AEON. Cuti weekend memang tak nak pergi AEON sebab tahu mesti sesak orang shopping sempena christmast kan. Jadi, semalam hari terakhir cuti sempat juga pergi AEON nak redeem voucher punya pasal.

Walaupun tak berapa nak spend duit sangat membeli belah kat AEON ni tapi wajib redeem voucher seberapa yang dapat. Rugilah kalau tak redeem. Tak kisahlah walaupun dapat redeem voucher RM5 sekalipun. Cara nak redeem voucher cuma perlu ke kaunter customer service dan beritahu nak redeem voucher. Staff AEON akan check points rebate dulu kemudian dia akan beritahu berapa jumlah nilai voucher yang boleh di tebus. Masa Fiza pergi cuma ada 2 customer je. Kejap je la urusan redeem voucher ni.

Inilah hasil yang Fiza dapat. Janji ada! Voucher ni boleh guna selepas setengah jam ye. Tak boleh dapat je terus guna. Expired date pun lambat lagi. So guna nanti-nanti pun boleh.


Memandangkan member kad pun dah nak expired. Fiza renew sekali kad baru. Harga untuk renew member kad baru RM12 selama setahun, kalau 3 tahun RM 24. Fiza ambil pakej untuk 3tahun terus. Nampaknya 3 tahun lagilah baru redeem voucher sebab bukan setiap tahun belum tentu boleh redeem voucher. Setahun boleh kira berapa kali je jejak AEON tu. Tapi kalau dah jejak beratus-ratus juga boleh habis duit tu. Sebab tu tak nak pergi selalu. Terbarai poket! Jika ada keperluan je baru pergi. Ini semua disebabkan lebih kepada shopping online. Lebih mudah dan lebih jimat orang kata. Tapi tu lah, kalau nak dapat barang on time memang kena gigih keluar rumah membeli kan. 

Redeem voucher dan renew kad AEON dah settle. Lepas ni kena settlekan redeem vouchers untuk IKEA pulak sebelum 31 Disember 2016 berakhir. Kalau tak redeem memang rugilah oiii.. Haa, ape tunggu lagi, check segala kad dan points pembelian yang ada untuk redeem sebelum tamat. Jangan nanti ada yang menangis tepi bucu katil pulak.

6 comments on "Redeem AEON Gift Voucher "

Terima kasih atas komen yang diberikan.

Auto Post Signature

Auto Post  Signature