Entopia dan Phantamania Tarikan Terbaru di Penang

Friday, August 05, 2016


Bila hujung minggu tiba, mesti blur tak tahu nak buat apa hujung minggu kan. Nak jalan-jalan ke nak duduk kat rumah je? Kalau korang jalan-jalan ke Penang tu jangan lupa pergi tempat baru iaitu Entopia dan Phantamania yang merupakan tarikan terbaru di Penang. Orang Penang mesti dah tahu kan dan  mesti dah pergi kan? Kalau belum pergi, singgah-singgah le. Mana tahu best ke kan? Fiza sekadar kongsi maklumat je. Nak pergi entah bila sebab jauh sangat kan. Kalau terpergi tu, memang bercadang nak singgah.

Kita tengok dulu apa yang best kat Entopia ni. Dari gambar tengok tempat ni besar dan sangat unik seni binanya.
Entopia, a tropical sanctuary for our planet’s little denizens from those that fly freely in the sky to the ones that creep stealthily beneath the ground.
Journey into a magical paradise that honours the unsung heroes of our natural world with plenty to discover from outdoor adventures to cavernous mysteries and a multi-storey Indoor Discovery Centre. Live the moment with exciting interactive workshops and activities. There’s something for everyone.-Kredit Entopia
Ohh rupanya butterfly farm.


Dah tentu ada banyak butetrfly yang cantik, bermacam spesis, berbagai bentuk, warna dan banyak.

Kredit foto : Cempedak Cheese
Best juga dapat tengok butterfly bermacam-macam spesis ni kan. Bukan senang nak dapat tengok butterfly dalam satu tempat ni. Budak-budak mesti suka. Ada banyak aktiviti yang boleh di lakukan disini untuk kanak-kanak. Boleh singgah ke website untuk maklumat lanjut.

website : www.entopia.com
Lokasi : No 830, Jalan Teluk Bahang, 11050 Penang, Malaysia

Kalau dalam Entopia kita hanya melihat butterfly je, nak lebih menyeronokkan pergilah ke Phantamania pula.


Crazy World (Phantamania) is a place???

First of all would like to introduce " crazy world " ownership " will and dolls ", they are a pair of like fantasy and adventure of my brother and sister." Crazy world " is to this brother and sister for the stage and launched the background to the story."crazy world" is a medieval castle in the context of the overhead, and inside the world gathered some crazy and some childhood dream place, For example, have you ever thought and others together??, Have imagined out-of-body experience?. There is hope like spider-man was on the wall climbing party (walking distance)?-Kredit Phantamania

Phantamania ni lebih kurang dengan Alive 3D Arts Gallery tu, cuma kali ni ada cerita pada setiap satu tempat tu. Apa yang best kat sini, macam biasalah berposing sakan bila ambil gambar tu kan. 


  





Seronok juga di Phantamania ni. Harga tiket pun kira masih berpatutan lagi.
Kredit foto : Phantamania 

Facebook : www.facebook.com/phantamania

Selamat bersuka ria!

3 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.