Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Jom Tukar Kad Maybank Visa Debit Dengan Gambar Sendiri


Sebelum ni ramai yang dah bertukar kad maybank visa debit yang baru memandangkan kena tukar baru. Tapi yang terbaru ni boleh tukar gambar sendiri pada kad maybank visa debit tu. Lagi menarik kan. Nampaknya rugilah yang dah tukar awal (kalau ada yang kisah la ). Kalau tak kisah, just abaikan je. Cuma ianya nampak macam exclusive dan limited edition tak sama dengan orang lain.

Dua tiga hari ni pun ramai yang dah tukar dengan gambar sendiri. Jadi, tak nak lepaskan peluang tukar gambar sendiri juga la. Kalau korang nak tukar juga, Fiza kongsikan sekali la cara nak tukar kad maybank visa debit dengan gambar sendiri. Boleh ikut langkah-langkah di bawah ni.

1. Pergi ke link ni : http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=CRD-Cards&cntTypeId=0&cntKey=CRD03.11&programId=CRD03-DebitCards&chCatId=/mbb/Personal/CRD-Cards

atau

boleh terus ke website http://www.maybank2u.com.my/ dan klik menu cards pada bahagian menu atas tu. Kemudian klik debit cards>>Finds out more pada Maybank Visa Debit Picture Card

2. Dalam page tersebut cari bahagian how to apply dan click here yang berwarna biru seperti dalam gambar di bawah.



3. Kalau rajin, boleh baca Terms & Conditions. Dah bersetuju klik accept

4. Untuk upload gambar sendiri klik pada use custom image . Pastikan pilih gambar yang sesuai yang telah di senaraikan.
5. Dah pilih gambar yang sesuai, korang boleh adjust gambar kiri kanan atas bawah mengikut kesesuaian gambar yang di upload. Boleh besarkan skala gambar dan juga boleh buat macam-macam menggunakan tools sebelah kiri tu. Bila dah puas hati, klik finalize. Kalau nak tukar gambar boleh klik choose different image.


6. Kemudian keluar pop-up macam di bawah ni dan klik submit. Tunggu loading sekejap dalam 2-3 minit


7. Dah habis uploading, klik finish.



8. Masukkan data yang diperlukan seperti email, last 4 digit ID Card dan cawangan tempat pengambilan kad. Dah siap isi, klik continue. 




9. Design kad akan di review, pastikan Please disable pop-up blockers to 'Continue' dengan pembayaran

10. Kemudian akan keluar pop-up new tab untuk teruskan pembayaran.  Log in account maybank macam biasa.

11. Bayaran RM26.50 di kenakan untuk penukaran kad maybank visa debit dengan gambar sendiri. Okay settle. 

Thank you. We are processing your application and will notify within 1 business day.
If you are experiencing difficulties with payment, please call our Maybank Contact Centre at 1-300-88-6688.
You will receive an email to confirm your application is successful and you are required to bring the confirmation e-mail to the branch to collect your Picture Card after 7 working days.
Tak sabar nak tunggu kad siap. Tunggu je maybank call untuk ambil kad yang dah siap. Apa tunggu lagi? jom tukar kad maybank visa debit dengan gambar sendiri. Barulah best! Yang tak nak buat dan tak suka, duduk diam-diam je. hehe.. Gurau je hakak!

Post a Comment

23 Comments

  1. kalau tak tukar ada masalah tak...bukan ape,baru tukar kad yang terbaru tu..tapi cun jugak yang latest ni kan...awesome letak gambar kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah tukar baru, okaylah tu kak..ni sebagai pilihan je :)

      Delete
  2. tapi nanti pakai kad ni kena cas rm0.50 setiap kali keluar duit dekat maybank kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk Fifth withdrawal and above in a month :)

      Delete
  3. ala bestnyeeeeeee..
    xde akaun maybank.. ade cimb je.. cimb xde pon camni.. ala jelesnyeeeeeeeee

    ReplyDelete
  4. nampak menarik nnt nak tukarlah

    ReplyDelete
  5. Menarik tapi takde akaun maybank ;)

    ReplyDelete
  6. wah menarik ni.. akak xtukar kad lagi..

    ReplyDelete
  7. ar jeles kat situ. PG pun nak buat lah nanti. since tak tukar kad lagi seperti yang diperkatakan ;)

    ReplyDelete
  8. Nice ... Tq for sharing this . =) ... Boleh lah tukar nanti

    ReplyDelete
  9. menarik..nanti nak tukarla..baru nmpk exclusive..tq sharing

    ReplyDelete
  10. Setahu saya memang kena maybank2u ni

    ReplyDelete
  11. Sya dh buat lama dah...tapi mybank xkol pun..dkat 2 bulan dh..blh x nk check status mcmmna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena call sendiri maybank sebab mungkin branch tak dapat no contact yang lengkap

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.