Cara Makan Biji Bunga Teratai Yang Betul

Rasa macam ketinggalan zaman pula sebab baru tahu biji bunga teratai tu memang betul-betul boleh makan rupanya. Sebelum ni pernah nampak video kat instagram seorang lelaki Thai instafamous food bernama Chumnan Maunghong yang suka makan bercangkung tu makan biji bunga teratai ni. Berselera dan bers…

Unboxing Althea Beauty Haul 5.0

Yeay! Kotak pink datang lagi. Berbunga-bunga hati kalau nampak abang courier bawa kotak pink muncul depan rumah. Kotak apa lagi kalau bukan kotak pink Althea terbang dari Korea tu. Inilah nama dia rezeki bila berpeluang jadi Althea Angels. Boleh merasa produk exclusive terbaru daripada Althea  Kore…

Terpersona Dengan Kemewahan The Muraka Maldives Yang Luar Biasa

Dua tiga hari ni sangat kecoh di media sosial tentang Neelofa bercuti dan menginap di The Muraka Maldives. Katanya Neelofa merupakan orang ketiga di dunia yang menginap di The Muraka Conrad Maldives Rangali Resort, Vila mewah dengan harga penginapan RM200, 000 semalam. Wow! Bukan calang-calang ora…

Silent Mouse Buat Kerja Tanpa Bunyi

Hola, morning semua. Pagi-pagi lagi kerjanya dah mengetuk keyboard. Kalau tak ketuk, tak dapat cari makan nanti. Ketuk yang Fiza maksudkan tu adalah menaip. Bukan ketuk guna hammer. Buat kerja menaip ni kalau jenis menaip laju memang agak bising lah bunyi dia kan. Tunggu lah ada bajet lebih boleh …

Rawat Kulit Muka Dengan Piolang 24K Gold Wrapping Mask

Mask atau topeng muka salah satu produk wajib untuk awak-awak semua yang sangat mementingkan kecantikan kulit muka. Kenapa? Memakai mask salah satu kaedah rawatan  muka  dan terapi muka untuk mengekalkan kecantikan kulit muka dan meremajakan kulit. Kalau kau orang perasan artis Korea suka dan mema…

Pink Pride | Join A Breast Cancer Awareness Campaign With 50gram

PINK PRIDE adalah kempen kesedaran tentang kanser payudara untuk memberi kesedaran secara besar-besaran, meningkatkan dana dan memberi sokongan kepada mereka yang terselamat melawan kanser. Kempen ini dijayakan oleh 50gram dan Project W dengan usahasama beberapa jenama antarabangsa dan syarikat awa…

3 Apps PERCUMA Yang Best Untuk Edit Video

Jenuh Fiza mencari apps percuma yang best untuk edit video produk review bagi nampak lebih menarik.  Kadang tu ada yang kualiti okay tapi tak banyak features yang boleh dibuat dalam satu apps tu. Fiza cari apps yang boleh edit video cantik, boleh letak sticker, music pilihan sendiri, boleh trim vi…

Choosing the Right Markham and Toronto Windows Provider

All you need these days is a little bit of inspiration from the internet and a little know-how to improve the appearance and beauty of your property and turn your home into a little kingdom. The alternatives are many and you might choose to either make changes to the interior or the exterior of you…

Unboxing Althea Beauty Haul 4.0

Apa saja parcel yang sampai kat rumah mesti excited nak unboxing. Lagi-lagi kalau parcel yang berkotak pink nun jauh dari Korea tu. Masuk ni dah box ke 4 Koleksi Box Althea Beauty Haul. Sebab tu dinamakan unboxing Althea Beauty Haul 4.0 yang selamat sampai pertengahan bulan September lepas.
Walau …

Mini Flower Bouquet 50gram Comel Ya Amat!

Perempuan kalau dapat bunga memang hati berbunga-bunga sangat senyum sampai ke telinga. Mengaku je lah! Dapat sekuntum bunga pun dah boleh buat hati seorang perempuan cair. Betul ke? Eh, tapi ada je perempuan yang tak suka bunga. Tak semua perempuan suka bunga tapi kebanyakkannya memang suka. Betu…

Free Sample | Innisfree Jeju Sparkling Mineral Special Kit Shopping di Althea

Fuhh..tak habis-habis lagi entri Althea beauty haul Fiza kan. Haruslah melebarkan sayap bila dah bergelar Althea Angels ni. Ini last item daripada unboxing Althea beauty haul 4.0 awal bulan September yang lepas. Masa unboxing, Fiza perasan ada 1 item terlebih. Eh, macam takde pula masuk bakul masa …

Review | Black & Black Pore Cleansing Foam Set

Mencuci muka memang rutin harian setiap orang yang mementingkan kebersihan dan kecantikan kulit muka. Kalau malas nak bersihkan kulit muka, jangan bising pula kalau jerawat datang beranak pinak kat muka tu. Lagi-lagi kalau jenis bermakeup setiap hari, wajib cuci muka sebersih-bersihnya baru lah je…
back to top