Review | Petal Velvet Powder Pink Lavender Limited Edition K Beauty Translucent Powder

Petal Velvet Powder Pink Lavender limited edition merupakan exclusives product Althea Korea sempena ulang tahun ketiga Althea Korea. Disebabkan limited edition, Fiza tak ragu-ragu nak masuk bakul masa shopping di Althea hari tu. Pantang nampak benda pink, terus jatuh cinta terus. Kebetulan Fiza tak…

Super Stay Matte Ink Un-Nudes Maybelline NY Sumpah Matte Teruk

Perempuan memang pantang nampak lipstick shades warna yang dia suka. Lagi-lagi nude shades yang memang ramai perempuan suka termasuk lah Fiza. Baru-baru ni jenama kosmetik Maybelline baru keluarkan Nude Shades Line untuk Super Stay Matte Ink Liquid Lipstick yang buatkan Fiza teringin nak mencuba. …

Marielle Plain Shawl 2 Meter Paling Murah di HIJABIZA

Kat Mana nak cari shawl plain 2 meter yang murah? Dah lama rasanya Fiza cari shawl Chiffon yang lebar dan panjang 2 meter dengan harga murah. Pernah tweet dan post di instagram dan facebook tanya kawan-kawan. Macam-macam jenama yang dia orang suggest. Tapi mostly yang berjenama dan harga lebih kur…

Chicken Chop Sedap di Ngeteh Port

Balik kampung Segamat, kalau teringin makan Tom Yam Thai yang sedap mesti pergi One Segamat. Makan dekat Aslan Tom Yam lah mana lagi. Tapi asyik makan tom yam jemu pula kan. Satu hari tu lepas tengok wayang cerita Venom terasa lapar pula. Tengok wayang waktu malam dan masa tu belum dinner lagi mem…

Rugi Kalau Tak Shopping Barang Makeup di Drugstore Masa Sale

Sejak drugstore Watsons dan Guardian® berlumba-lumba buat sale barang makeup, berlumba-lumba juga lah kaki makeup serbu beli barang makeup.  Kau orang terjebak sekali tak? Fiza? Ada kalanya terjebak juga lah. Almaklumlah cepat sangat tergoda kalau bab barang makeup murah di Drugstore ni. Kalau bar…

Review | PUREDERM Charcoal Makeup Remover Cleanser Towelettes

Seperti yang Fiza janjikan, Fiza akan review sikit satu lagi tisu basah yang lain daripada yang lain. Tisu basah yang biasa kita nampak warna putih kan? Kali ni Fiza memilih untuk cuba guna tisu basah warna hitam jenama PUREDERM pula. Itupun lepas ternampak dan tergoda masa shopping dekat drugstor…

Review | Drawing Eye Brow ETUDE HOUSE 2 in 1

Ehem, sejak terjebak dengan makeup ni mulalah cari makeup stuff. Sesekali teringin jugalah nak berhias. Ada skill makeup tu nanti boleh makeup sendiri je tak perlu susah payah upah MUA (Mak Up Artist). Paling tidak pun kalau ada skill, boleh lah melawa sikit anytime. Pandai makeup ala kadar sekadar…

Y.E.T's Hello Aloe Vera Soothing Gel Murah je!

Aloe Vera atau lidah buaya tidak perlu diperkenalkan lagi kelebihannya dalam kecantikan dan kesihatan sejak dari zaman berzaman. Kini dah banyak digunakan untuk pelbagai jenis produk kesihatan dan kecantikan. Bahagian yang banyak manfaatnya adalah gel aloe vera tu sebenarnya. Pokok aloe vera ni mu…

FREE Sample Kotex® Total Protection Pads + Kotex® Daily Liners

Perempuan kalau masa datang bulan risau sangat kalau 'kebocoran' pad tembus kena pakai seluar atau kain yang dipakai. Lagi satu risau kalau ada bau bauan yang tidak menyenangkan masa datang bulan. Mujurlah zaman sekarang tak perlu pakai 'kain batik' macam orang dulu-dulu pakai masa…
back to top