Buat Video Perubahan Muka Dengan Applikasi Facelapse

Selamat petang! Salam jumaat hari yang penuh barakah. Minggu ni kurang sikit entri yang Fiza publish gara-gara kekurangan cerita yang menarik untuk dikongsikan. Takpelah kan, janji ada sehari 1 entri. Lama-lama nanti ada yang rindu. Rindu ke?Stalker yang rindu kot. Baru-baru ni Fiza ada perasan 1 …

Barangan Bayi Murah-Murah di Big Baby Fair

Selamat pagi! Berita baik untuk para ibu bapa sekalian. Memandangkan peningkatan kos sara hidup yang semakin hari semakin meninggi, kita sebagai pengguna kenalah bijak merancang perbelanjaan dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Disebabkan itu, Lazada ingin berkongsi keceriaan bersam…

Menu Diet : Ikan Masak Singgang Paling Senang dan Cepat

Hai semua orang! Setelah berhari-hari Fiza tak update blog gara-gara kesibukan. Kesibukanlah sangat kan. Sibuk yang ditambah dengan sakit dan perlukan rehat. Hari ni barulah dapat kembali berblog dengan resepi menu diet yang Fiza amalkan sekarang. Antara menu diet yang paling senang dan cepat masa…

Barangan Menarik Dalam Lazada Surpri5e Box

Seperti yang dijanjikan, Fiza akan buat entri susulan daripada Unboxing Lazada Surpri5e Box. Nah, ini entri serba ringkas tentang barangan-barangan menarik yang Fiza dapat. Korang pun boleh dapatkan dengan HARGA MURAH-MURAH sempena Ulang tahun Lazada ke-5. Serius murah! Sebelum semua membeli belah…

Mendaki Bukit Broga Di Laluan Baru

Selamat pagi! Sangat-sangat seronok kalau pagi-pagi perdi mendaki gunung atau Bukit. Rasa segar dapat hirup udara yang segar dengan permandangan hijau. Hari ahad lepas baru dapat capai hajat nak mendaki Bukit Broga. Walaupun dah berkali-kali mendaki Bukit Broga, apa yang buat Fiza teruja sangat na…

Unboxing Lazada Surpri5e Box Bernilai RM400

Amboi amboi amboi. Teruja tengok nilai RM400 bila Lazada email bagitahu yang Fiza antara blogger yang terpilih menerima Lazada Surpri5e Box Lazada. Memang tak sabar sungguh nak tunggu Surpri5e Box sampai. Sebelum ni Fiza pernah dapat Parcel Of Joydan alhamdulillah ada rezeki kali ni dapat Lazada S…

Cheque Nuffnang Yang Terakhir Mungkin

Hati berbunga-bunga bila cheque Nuffnang sampai. Blogger mana yang tak seronok kalau dapat duit hasil daripada blog. Seronok ya amat! Alhamdulillah. Walau berapa pun jumlahnya, sekurang-kurangnya dapat tambah duit belanja sikit daripada takde. Kalau tahun lepas boleh di katakan setiap bulan ada re…

Nasi Perang Untuk Diet

Dalam proses menurunkan berat badan dengan mengamalkan pemakanan seimbang (diet), kita perlu memilih bahan makanan yang terbaik untuk dapatkan hasil yang terbaik juga. Daripada panduan diet yang diberikan. Sebaiknya nasi putih di gantikan dengan nasi perang.

Kenapa Beras Perang Terbaik Untuk Diet?
B…

Permulaan Cabaran Kurus dan Sihat

Sejak jadi gemuk ni, setiap tahun simpan azam untuk kurus. Berazamlah kononnya tapi hangat-hangat tahi ayam je. Usaha kejap, tak nampak hasil lepas tu mengalah macam tu je. Dah  beli yoga mat kononnya nak work out di rumah je. Seminggu je bertahan buat work out, hari berikutnya gagal disebabkan si…

Mengopi Kopi Manshor

Selama 3 tahun lebih duduk di Seremban ni, belum pernah lagi merasa Kopi Manshor yang popular di katakan paling sedap dan paling mahal di dunia ni. Harga taraf Hotel lima bintang katanya. Tak jauh mana pun dari rumah dan selalu sangat lalu depan Gerai Mr. Manshor Kopitiam ni kalau balik kampung en…

Biskut Gery Saluut Malkist Chocolate

Sebelum ni viral di facebook pasal biskut Gery Cheese. Orang lain dah merasa tapi rezeki Fiza lambat sikit baru ni la dapat merasa. Itupun sebab ternampak ada jual kat Mydin. Sebelum ni mencari juga tapi tak terjumpa. Bila dah ada depan mata memang ambil terus la. Jangan lepaskan peluang orang kat…

SAFA Inner Cap Untuk Hijabista

Sebagai seorang perempuan yang bertudung, inner cap menjadi salah satu faktor keselesaan memakai tudung. Inner cap atau dalam bahasa kampungnya 'serkup kepala'. Zaman dulu, serkup kepala jenis macam berkait, warna yang ada pun hitam dan putih je ada. Sekarang ni dah ada bermacam-macam revol…

Sebab Sebab Kenapa Berat Badan Susah Nak Turun

Semua orang nak kurus. Nak nampak cantik dan sihat katanya. Kalau gemuk tak cantik ke? Cantik je abang kakak semua. Gemuk tu comel kan. Kalau dari pengalaman zaman gemuk Fiza sendiri, melalui zaman gemuk bukan mudah ye. Nak kurus tapi hari-hari tak tahan godaan makanan. Dah tu, bila nak kurusnya? …

Makanan yang terbaik untuk kuatkan tulang

Selamat berhujung minggu semua. Hari ni aktiviti utama pergi ke jemputan kahwin kawan encik suami. Dalam cabaran kurus Fiza terpaksalah cheat day untuk hari ni. Sesekali takpe kan langgar pantang. Nak kurus ni bukan senang ye. Yang penting jiwa kena kental dan disiplin bab makan perlu di jaga juga…

Jalan-Jalan di Pantai Puteri, Melaka

Dah siap bersantai dan bungkus coconut shake di Pantai Klebang, kami orang pergi jalan-jalan di Pantai Puteri pula. Tak puas nak hadap laut agaknya. Kes jakun sebab rumah jauh dari pantai. Jakun tu dah jadi kebiasaan sebab tu kalau dah alang-alang singgah wajib jelajah tempat yang jarang pergi. Amb…

Bersantai di Pantai Klebang, Melaka

Kalau datang melaka, dah tak tahu nak pergi mana dah sebab semua tempat macam dah pergi. Padahal ada je tempat-tempat baru yang menarik belum dijelajahi lagi. Mungkin di sebabkan kedatangan tak di rancang dan last mini datang Melaka, memang tak dapat nak rancang nak kemana. Datang ke Melaka sebab m…

Tanaman Untuk Membersihkan Udara

Udara sangat penting dalam kehidupan kita. Tanpa udara, manusia akan mati. Tapi tahukah korang kita perlu menjaga kebersihan udara yang kita sedut hari-hari tu untuk menjamin kesihatan yang baik. Sekarang dah makin banyak pencemaran udara dengan pelbagai aktiviti perindustrian, pembakaran terbuka, …

Kesan Dari Tidak Cukup Tidur

Paling nikmat kalau dapat tidur lena yang cukup. Barulah sihat tubuh badan bangun tidur waktu pagi tu. Inilah namanya tidur yang berkualiti. Tapi bukan mudah nak cukup tidur secukupnya. Jarang-jarang sekali dapat tidur yang cukup. Itupun kalau betul-betul ada masa lebih. Kalau tak, jangan berharap …

Menu Diet Sihat Seminggu

Perempuan obses sangat nak kurus. Salah satu azam Fiza untuk bulan March ni. Tercapai ke tidak, kita tunggu je keputusannya nanti. Kalau kurus cantik katanya. Itu mentaliti kita orang perempuan. Betul tak? Tapi itu bukan fakta ye. Sebenarnya semua orang cantik je. Bukan ke ciptaan Allah itu cantik.…