Hiasan Telur Comel


Kagum dengan mereka yang berbakat ada seni menghias makanan. Bukan buat tambah selera makan tapi buat rasa sayang nak makan makanan yang telah di hias cantik tu. Telur salah satu menu yang ada masa makan beradap pengantin kan. Biasanya guna telur burung puyuh sebab comel. Tapi boleh je beri kelainan gunakan telur biasa tapi buat hiasan telur yang comel gitu.

Dah boleh buang dah hiasan telur burung puyuh yang dicucuk kat lidi tu. Sekarang dah boleh move on dengan hiasan telur comel ni. Tengok je contoh-contoh yang ada gerenti menjadi punya cuma perlukan kesabaran lebih lah kalau bab seni-seni ni. Kalau tak sabar, jangan buat!

Anak ayam yang comel-comel.



Ibu dan anak ayam. Macam rupa anak itik pun ada ni.

Ibu ayam dan tikus


Tikus kot ni???

Tikus ni paling comel. Siap ada cheese lagi tengah-tengah pinggan tu.

Burung hantu yang comel

Pingu a.k.a penguin


Dinosour pun boleh


Cendawan pun comel

Untuk menu nasi lemak, sesuai hidang telur macam ni kot?


Do You Want To Build A Snowman?

Comel je bila sebiji telur di transformasi kan menjadi sesuatu yang lain. Kalau hidangkan kat budak-budak mesti dorang suka. 

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Bg jenis org yg kreatif, apa pun bleh jadi bahan seni kan. Kalo ju semua main makan trus haha. Series smua comel mmg rasa syg nak makan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau terlebih rajin dan ada masa bolehlah kan..kalau tak hias biasa² je

      Delete
  2. Salam singgah sini dik Fiza...wahh...memang keratif sangat...nampak comel jak telur..

    ReplyDelete
  3. Ya Allah.. comel sangat.. rasa sayang nak makan..

    dah follow..jemput singgah dan follow my blogshop, ada pucci yang cantik2..

    Modesty Closet

    jom exchange link nak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.