Program amal Kanser : Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14)

Thursday, February 13, 2014


Program amal Kanser : Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14) | Satu program amal untuk kanser yang diberi nama Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14) anjuran dari pelajar Kolej Pendeta Za'ba , Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) akan diadakan pada 2 March 2014 dengan pelbagai acara menarik.

Antara Aktiviti yang dijalankan

1. CUCI-CUCI KAPREZA
Tarikh: 22-23 Februari & 1-2 Mac 2014
Hari: Sabtu & Ahad
Masa: 8 pagi - 5 petang
Tempat: Garaj kereta Blok B, Kolej Pendeta Zaba, UKM.
Perincian program:
'Car wash' sambil menderma, 10% daripada hasil kutipan akan disumbangkan kepada National Cancer Society of Malaysia.

2. CANCER CHARITY CYCLING
Tarikh: 2 Mac 2014
Hari: Ahad
Masa: 7 pagi - 1 petang
Tempat: Dataran Putrajaya (Perkarangan Mahkamah), Presint 3, Putrajaya.
Perincian program:
- Berbasikal sepanjang 20km
- 'Distance Doesn't Count, Donation Do!'
- Yuran penyertaan:
RM25 (tshirt percuma bagi 200 peserta terawal serta makan & minum disediakan)
- Peserta digalakkan membawa basikal sendiri
- Berbasikal sambil menderma, 10% daripada hasil kutipan akan disumbangkan kepada National Cancer Society of Malaysia.
- Contact person:
Yazmalina (010-2324670)
- Instagram account:
CancerCharityCycling

3. PERTANDINGAN TENPIN BOLING LIGA IPT PIALA PENDETA
Tarikh: 5-7 Mac 2014
Hari: Rabu, Khamis & Jumaat
Masa: 9 pagi - 5 petang
Tempat: KL Mega Lanes, Endah Parade, Kuala Lumpur
Perincian program:
- Pemenang tempat pertama (Kategori Kumpulan) bakal mendapat hadiah bernilai RM2000!
- Contact person:
Aifa (017-5402007)

4. MALAM DAMBAKAN CINTA RASULULLAH
Tarikh: 7 Mac 2014
Hari: Jumaat
Masa: 7.30 malam - 11.00 malam
Tempat: Dataran A-B, Kolej Pendeta Zaba, UKM.
Perincian program:
- Terbuka untuk semua.

5. BATTLE OF THE BAND "VOICE OF STARZ"
Tarikh: 8 MAC 2014
Hari: Sabtu
Masa: 8 pagi-11 malam
Tempat: Dataran A-B,Kolej Pendeta Zaba,UKM.
Perincian program:
-Contact person: Lis (0177387212)

6.EXPLORE RACE "Survival for ZABA"
Tarikh: 8 MAC 2014
Masa: 8.30 pag-2 petang
Tempat: sekitar kolej pendeta zaba
Perincian Program
- Yuran penyertaan: RM 20 (4 orang dalam 1 kumpulan)
- Peserta: 32 orang (minimum)
- Hadiah: Misteri~
- Checkpoint: 8 lokasi
- Tarikan: Menggunakan pistol air dan berkonsepkan "running man!"

7. FUTSAL KARNIVAL PREMIER ZABA UKM
Tarikh: 8 MAC 2014
Hari: Sabtu
Masa: 8 pagi-6 petang
Tempat: Galaxy Futsal Seksyen 15 Bangi
Perincian Program
-Contact person: Aniq (0129446781)

8. BATTLEFIELD
Tarikh: 8 & 9 MAC 2014
Hari: Sabtu & Ahad
Masa: 9 pagi- 5 petang
Tempat: Blok F,Kolej Pendeta Zaba,UKM.
Perincian Program:
-Contact person: Wan (0122245296)
facebook: battlefieldlivemalaysia

9. HORSE FOR FUN
Tempat: Dataran Blok C,Kolej Pendeta Zaba,UKM
Tarikh: 8-9 Mac 2014
Masa: 9 pagi-6 petang
Perincian Program:
-RM3 per ride
-RM2 per feeding
-Cool prizes for first 50 riders!

10. PERTANDINGAN KIDZ GOT TALENT
Tarikh: 9 MAC 2014
Hari: Ahad
Masa: 9 pagi- 12 tengah hari
Tempat: Dataran Blok A-B
Perincian Program
-Colouring contest,Talent show,Story telling
-Contact person: Thashinee (0165056702)

Ada lagi pelbagai aktiviti menarik yang mereka anjurkan.Apa kata kalau ada masa singgah join karnival Kapreza boleh join aktiviti yang menarik dan sambil berseronok lakukan aktiviti sihat sambil menderma .Program amal ini terbuka kepada semua,pelajar-pelajar IPTA dan IPTS sangat digalakkan untuk menyertai, pensyarah-pensyarah, pekerja dalam dan luar UKM(Bangi) serta orang ramai juga tidak kira dimana-mana sahaja berada, juga dialu-alukan untuk menyertai dan tiada had umur.

So, jemputlah beramai-ramai untuk menyertai bagi memeriahkan lagi Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14)

Untuk info lebih lanjut tentang Karnival Kapreze ni, boleh follow up di fb dan twitter :

https://twitter.com/kapreza14
https://www.facebook.com/pages/Kapreza-14/526702860740816

Selamat Enjoy dan beramal!

11 comments

  1. Interesting! boleh promo kat hubby nanti, especially yang horse for fun tu kan. Anak-anak mesti suka :). Thanks dear :)

    ReplyDelete
  2. banyak program yang menarik, tapi CN sibuk lah ada kenduri kwen dekt rumah..huhu

    ReplyDelete
  3. banyak jgk pengisian utk program ini.. tapi this month bz sgt :(

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum fiza..bagus ni mmg menarik...;)

    ReplyDelete
  5. Saya sebagai wakil karnival nie amat berterima kasih atas kesudian owner blog menyiarkan program kami,.so,sesiapa ada kelapangan,.singgah laa!!!..pasti lebih meriah jika anda meluangkan masa bersama kami,.jgn lpe like pages fb Kapreza14 n twitter skali,,mekaceh!!..

    ReplyDelete
  6. mcm seronok je. terkena pulak dengan jiwa nie. tapi mcm tak boleh je pergi T_T

    ReplyDelete
  7. banyaknya aktiviti! bestnya kalau dpt join lagi2 malam cinta Rasulullah tu..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.