Ice Cream- BlackPink X Selena Gomez

Sunday, September 06, 2020

Dah dengar single baru 'Ice Cream' BlackPink X Selena Gomez tu ke?. Menggabungkan dua nama besar buat single, boleh expect lagu mesti meletop punya. Full english song.

Tapi kenapa eh dia macam sedikit hambar. Lagu BlackPink jarang tak letop. Inikan pulak feat Selena Gomez. Tak tahu mana yang kurang dalam lagu ni. Macam ada tak kena. Ke Fiza sorang je perasan macam tu.

Suka jugalah part chorus Rose :
Look so good, yeah, look so sweet (Hey)
Lookin' good enough to eat

Macam biasa lagunya jenis 'hook song' part chorus dia berulang ulang nak bagi melekat dalam telinga.
Ice cream chillin', chillin', ice cream chillin'
Ice cream chillin', chillin', ice cream chillin'

Ini bukan ice cream BlackPink X Selena


Lirik Lagu Ice Cream- BlackPink X Selena Gomez

[Verse 1: Selena Gomez, Lisa, Jennie]
Come a little closer 'cause you lookin' thirsty
I'ma make it better, sip it like a Slurpee
Snow cone chilly, get it free like Willy (Oh)
In the jeans like Billie, you be poppin' like a wheelie

Even in the sun, you know I keep it icyYou could take a lick, but it's too cold to bite me (Haha)
Brr, brr, frozen, you're the one been chosen
Play the part like Moses, keep it fresh like roses (Oh)

[Chorus: Rosé, Selena Gomez, Jennie]
Look so good, yeah, look so sweet (Hey)
Lookin' good enough to eat

Coldest with the kiss, so he call me ice cream
Catch me in the fridge, right where the ice be

Look so good, yeah, look so sweet (Hey)
Baby, you deserve a treat

Diamonds on my wrist, so he call me ice cream
You could double-dip 'cause I know you like me

[Post-Chorus: Jennie]
Ice cream chillin', chillin', ice cream chillin'
Ice cream chillin', chillin', ice cream chillin'

[Verse 2: Selena Gomez, Rosé, Jisoo, Jennie]
I know that my heart can be so cold
But I'm sweet for you, come put me in a cone (In a cone)

You're the only touch, yeah, that get me meltin'
He's my favorite flavor, always gonna pick him
You're the cherry piece, just stay on top of me, so
I can't see nobody else for me, no
Get it, flip it, scoop it, do it like that, oh yeah, oh yeah
Like it, love it, lick it, do it like la-la-la, oh yeah

Credit : Source

Bukan hanya sekadar lagu, Satu jenis flavour ice cream iaitu Cookies & Cream Remix inspirasi daripada single terbaru BlackPink dan Selena Gomez telah dikeluarkan. 

Cookies & Cream Remix diperbuat dengan pink vanilla ice cream, crunchy cookies bites dan swirling gobs of gooey fudge.

Ice Cream- BlackPink X Selena Gomez
Credit : google


Cookies & Cream Remix will be available beginning August 28th for a suggested retail price of $5.99 in supermarkets, convenience stores and other food retailers across the country. Pints are also available online at serendipitybrands.com.
Nampak menarik tu. Haruslah kat Malaysia ni tak ada. Status halal pun tak pasti. Sekadar tengok je boleh lah. Packaging dia pink i like! 

Surely terlajak laris. Kalau limited edition ni mesti hari hari sold out. Letak habis letak habis je lah cerita dia.


31 comments

  1. Pernah dengar lagu ni masa awal2 keluar tapi macam jarang juga berkumandang di radio hotfm selepas tu.
    Yang kerap berkumandang pula lagu Blackpink yang lain berbanding dengan release baru ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasa juga lagu ni agak jarang kurang radio. Tak tahu kenapa. How you like that yang selalu keluar radio berulang kali.

      Delete
  2. wah... ada juga black pink vs salena gomez. anak2 minat black pink mesti nak cuba ni

    ReplyDelete
  3. baru tengok mc dia tadi kat youtube..aha la bila fiza cakap baru perasan lagu baru ni macam kurang sikit...dia tak berapa meletop sangat macam lagu2 BP sebelum ni

    ReplyDelete
  4. ".. how u like that.. that8.." eh, salah lagu! he3..

    ReplyDelete
  5. Wow siapnada aiskrim.nama lagi Tu lagi. Mmg special Tu harap Malaysia Ada keluarkan yg halal

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. yeahh..jom layan lagu. nak layan aiskrim memang tak dapat lah kan.

      Delete
  7. Dah dengar... tapi rasa macam kurang menarik lah. Atau telinga CP je yang rasa macam tu..
    Tapi ice cream tu nampak menarik.. hehehe

    ReplyDelete
  8. okay nk cari lagu dia..nk dgr lagu mana..sedap ke xsedap ^_^

    ReplyDelete
  9. Jarang lagu ni keluar kat radio. Ke sebab sy dengar Sinar fm. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam jarang dengar lagu ni Sal. Mungkin jarang dimainkan.

      Delete
  10. gabungan dah best tapi tula tak minat sgt lagu dia

    ReplyDelete
  11. sblm keluar lagu ni sy igt rumours je yg BP akn collab dgn selena. rupanya betul...

    ReplyDelete
  12. Baru tengok. Not bad lagu dia. MV pun comel.

    ReplyDelete
  13. Suka lagu2 lama BP..lagu2 baru mcm x brp best..lagu collab yg suka lagu Sour Candy je..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak menepati citarasa pendengar mungkin. peminat mungkin suka :)

      Delete
  14. ala bst lg lagu yg duddduu sama like that tu ahahha..yg ni xminat sgt..

    ReplyDelete
  15. masa pertama kali dengar macam bunyi chorus tu "ice cream jalan jalan, ice cream jalan".. terus tengok lirik. oo chillin'.. Hahaha

    ReplyDelete
  16. for me it's catchy but not really what i wanna listen to these days. mood tak dtg lagi for that genre hehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.