Drama : Kampung People 2 episod 2

Friday, September 18, 2020

Kampung People 2 episod 2 | Misi Mona mangadakan party “ Mona datang balik”  terus dirancang. Kemain nak panggil Salt Bae.

Salt Bae fake pun jadilah. Walaupun kos jemput Salt Bae dah diskaun tapi Razif tetap tak bersetuju. Laila hampa sebab gagal exam, Razif pulak serabut dengan kerja bertimbun. Boss Razif tak sudah-sudah bagi kerja. Razif tertekan.

Masa Laila pergi Office Razif, Norbik orang kampung call Razif bagitahu ada tanah 4 ekar untuk dikerjakan. Laila yang ada di situ terus setuju dengan Pak Norbik untuk mengerjakan tanah tanam jagung.

Razif terus quit. Kemudian Razif dan Laila merancang untuk kembali ke kampung. Tapi dalam masa yang sama takut nak beritahu Mona. 

Pagi esoknya Razif dapat panggilan (fake call Laila buat). Razif buat cerita yang agent Syukri kata mereka semua dalam bahaya dan perlu menyembunyikan diri sekali lagi.

Tak sangka Mona terus setuju demi Razif, Mona sanggup korbankan hidup di bandar dan tinggal di kampung sekali lagi. Selanjutnya jom sambung tonton Kampung People 2 Episod 2

Kampung People 2 episod 2

SENARAI PELAKON DRAMA KAMPUNG PEOPLE

  • Elly Mazlein sebagai Mona/ Aminah
  • Rashidi Ishak sebagai Razif/ Abu Bakar
  • Riena Diana sebagai Laila/ Ruziah
  • Hun Haqeem sebagai Jaafar
  • Shah Kimin sebagai Ismail
  • Adibah Noor sebagai Dona
  • Daniella Fazli sebagai Tasha/ Saleha
  • Kamarul Eqifshah sebagai Imran/ Adam
  • Namron sebagai Tuan Shuhaimi
  • Haeriyanto Hassan sebagai Norbik
  • Fizz Fairuz sebagai Ejen Shukri
  • Razak Ahmad sebagai Tok Penghulu
Genre:Funny,Family,Comedy
Slot Lestary, Rabu- Jumaat pukul 9:00 malam.

sumber : iqiy

34 comments

  1. Belum tengok lagi. InshaAllah nak tengok online.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tengok online je kak. Senang boleh tengok bila bila masa :)

      Delete
  2. Barisan pelakonnya pun hebat-hebat belaka nih!
    Mesti best!

    ReplyDelete
  3. tak tengok lagi..tggu ada masa tengok online nntlah.

    ReplyDelete
  4. Series 1 best.. yang kedua tgk episod 1 pun not bad. =) Pelakon pun power lg lg ada kak lina pom2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann..dua dua series best. Kak Lina pom pom menceriakan suasana KG :)

      Delete
  5. GV belum tgk lagi tapi confirm akan maraton tgk nanti. cite besttttt. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. marathon senang sekali jalan je habis. hehe. selamat menonton.

      Delete
  6. xsabar nk tgu next episod! layan jgk la siri 2 ni..

    ReplyDelete
  7. Seronok jugak tengok yang siri yang kedua ni

    ReplyDelete
  8. ramai cakap best..tak sempat lagi tengok

    ReplyDelete
  9. tak sabar tunggu episod seterusnya.. suka sangat drama ni,.

    ReplyDelete
  10. Menarik. Ada tengok beberapa episod siri pertama.

    ReplyDelete
  11. season 1 punyalah best.. tak sabar nak tgk season 2 pula

    ReplyDelete
  12. Anak-anak sha dah tengok dah.. hehehe..
    Sha je tak sempat nak tengok..

    ReplyDelete
  13. Anak2 rajin cerita kat mama dia balik kalau tak sempat nak tengok season 1 dulu sebab blur tak ikut dari mula2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak tengok kena tengok episod 1 musim 1 baru faham :)

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.