Jambangan Bunga Duit

Saturday, December 10, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Musim orang kahwin kan. So kena tulis lebih sikit pasal kahwin. Jambangan bunga duit ni rasanya dah lama ada zaman dulu lagi sebagai mas kahwin. Nampak kreatif je bila buat duit jadi bunga kan. Cuma zaman sekarang di beri nafas baru dengan jadikan jambangan bunga tu lagi bertambah menarik.


Kalau macam ni punya cantik, takde siapa nak tolak kan. Okay sangat idea jambangan duit bunga kertas ni untuk mas kahwin. Mas kahwin Fiza simple je letak dalam frame. Masih tersimpan lagi. Sayang nak guna duit tu. Simpan je buat kenangan.


Kalau dulu-dulu stail dia macam ni. Tak dibalut dengan kertas tapi dibuat jambangan buat simple je. Sekarang dah bertambah cantik kalau di tambah dengan elemen bunga, daun yang lain dan dibalut cantik.


Kalau mas kahwin mahal mahal tu gunalah duit besar. Yang ni for sure kalau dapat sekuntum pun dah suka dah.



Kredit foto : FB Cempedak Cheese
Selain buat untuk mas kahwin. Bagi jambangan bunga ni untuk convocation pun okay juga. Boleh lah fresh graduate buat modal sikit sementara dapat kerja kan. Pun boleh. Menarik idea ni. Thumbs up! Bunga paling mahal ni.

With Love, Sihatimerahjambu

6 comments

  1. Menarik sgt . Kalau bgi bunga boleh layu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..betul tu..ni nanti penerima dia mesti simpan je duit tu sebab sayang nak guna pulak..hihi

      Delete
  2. Memang kreatif zaman sekarang ni....cantik jer tengok duit tu di gubah jadi bunga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman sekarang dah macam-macam dah kan upgrade. memang cantik

      Delete
  3. Cantik kan.. Unik dan lain dari yang lain. Memang sayang nak pakai duit tu.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.