Ranking Alexa Azhafizah.com December 2016

Kecewa! Kecewa! Kecewa! Ke laut sangat ranking alexa azhafizah.com bulan December ni. Haihh...apa nak jadi entah. Mengeluh pun tak berguna kan. Mungkin silap strategi lah ni. Mohon cari guru lepas ni Puan Fiza. Berguru kan encik google tak tahu mana nak ikut. Turun ke naik tetap update untuk perfor…

Jom Buat 2016BestNine

Oohhoii..tinggal sehari je lagi nak masuk tahun baru 2017. Semua dok pakat ramai-ramai kongsikan 2016bestnine di instagram. Fiza pun tak nak ketinggalan juga nak buat 2016bestnine. Jadi buat jugaklah sebagai salah satu kenangan untuk tinggalkan tahun 2016.  Best Nine mengumpulkan 9 gambar yang terb…

Kemeriahan Thai Food Festival

Yes, Finally! Dapat juga menikmati kemeriahan Thai Food Festival 2016 yang sedang berlansung di Kip Mart Senawang. Kalau tak dapat pergi, telan air liur je la tengok makanan sedap yang mereka upload tu. Alhamdulillah ada rezeki nak merasa makanan Thai yang sedap-sedap tu. 
Sebelum pergi sini memang…

Tetap Setia Bersama Contact Lens Freshkon

Seingat Fiza lah, dah terjebak pakai contact lens sejak 2008. Gara-gara pengaruh rakan sebaya gitu. Mudah terpengaruh Fiza ni. Ehhh takdelah terpengaruh sangat cuma saja nak tukar imej dari berkaca mata kepada tanpa berkaca mata tapi yang boleh nampak. Faham tak ayat tu? Tak faham, kena baca 2 3 ka…

Redeem AEON Gift Voucher

Belek-belek member card AEON bakal luput 31 Disember 2016 nanti. Ada beberapa hari je lagi untuk redeem AEON Gift Voucher daripada rebate pembelian di AEON. Cuti weekend memang tak nak pergi AEON sebab tahu mesti sesak orang shopping sempena christmast kan. Jadi, semalam hari terakhir cuti sempat j…

Resepi Bubur Jagung Paling Mudah

Good Morning! Awal sikit update entri hari ni. Lepas geram sebab 2 hari blog tak berupdate, hari ni baru ada kekuatan dan idea sikit nak update. Kalau sunyi terus, takut orang tak perasan dah blog ni. Tuan blog tengah berehat, blog terkesan lah sekali kan. Takpe, ada masa-masanya terpaksa lupakan b…

Risiko Cabut Gigi Selain Bengkak

Ingatkan lepas cabut gigi geraham bongsu tu dah okay dah sakit walaupun bengkak. Rupanya tak! Ada pulak sakit yang lain. Hari pertama cabut gigi tak berapa nak nampak sangat kesan dan sakitnya. Masuk hari kedua, tu dia punya kesan dan sakitnya tu memang sakit ya amat!

Tepi bibir sebelah kanan mele…

Episod Akhir Drama Akasia 7 Hari Mencintaiku

Sejak Buntat dan Pak Samad jadi trending makin ramai yang tengok drama akasia 7 Hari Mencintaiku tu kan. Masing-masing dah terjebak dengan drama tu. Hebat betul penangan kisah sedih Buntat dan gegaran Pak Samad bila marah.  Ada yang baru nak terjebak di episod akhir sampai marathon dari episod awal…

Thai Food Festival di Senawang, Seremban

Yeay! Thai Food Festival bakal berlansung di Senawang, Seremban. Dah lama teringin nak pergi Thai Food Festival ni sebenarnya. Tapi tu lah semuanya jauh-jauh je. Bila tahu akan diadakan dekat-dekat ni buat yang tak sabar nak pergi. Fiza memang teringin sangat nak rasa macam-macam masakan Thai seba…

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini

Berita baik untuk bakal pengantin yang bakal berkahwin sebab Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan kembali Disember ini.  Mesti bakal pengantin tak sabar nak pergi kan. Ye lah, bukan selalu Wedding Festival @ Pameran Pengantin ini diadakan. Setahun sekali kot. Eh, dah macam raya pula setahun sekal…

Donut Hipster

Dah lepas azab sakit gigi sekarang azab sakit lepas cabut gigi pulak. Masa sakit macam ni lah macam-macam makanan nak di makan. Padahal kena makan bubur je sebaiknya kalau nak cepat elok sakit. Kalau tengok facebook tu mesti lagi macam-macam nak di makan. Ye lah masing-masing share makanan mana tak…

Kronologi Cabut Gigi Geraham Bongsu

Cehhh..siap nak ada kronologi bagai. Sesekali tajuk entri nak juga macam gempak sikit. Minggu lepas pergi Klinik Pergigian sebab sakit gigiberdenyut-denyut. Dah siap sedia nak tahan sakit cabut gigi tu. Tapi doktor kata tak boleh cabut sebab bengkak.

Nak di jadikan cerita, gigi geraham bongsu tu mem…

Beli Barangan Sukan Murah di SportsDirect.com

Morning monday blues! Mood pagi ni tak berapa nak baik sebab hari untuk cabut gigi.  Ketap gigi takut. Rasa ngilu tu dah terasa-rasa je ni. Bertabahlah ye Puan Fiza kena cabut gigi. Lepas tu dah boleh senang hati bila gigi tak sakit lagi.

2 hari cuti hujung minggu tak kemana pun selain teman husba…

Light Sensation di Dataran Pahlawan, Melaka

Musim cuti sekolah macam-macam event berlansung sana sini. Tak ketinggalan juga Light Sensation di Dataran Pahlawan Melaka yang bermula 15 Disember 2016 yang lepas sehingga 2 Januari. Pameran Nightscape of Light Sensation bertemakan  Love Series mempamerkan 32,888 kuntum bunga mawar LED (Diod pema…

Dekorasi Rumah Dengan Barangan IKEA

Morning! Selamat pagi Sabtu semua orang. Ke mana hari ni? Sibuk dengan kenduri sana sini lagi?. Best la dapat makan nasi minyak setiap hujung minggu musim kenduri kahwin ni. Bukan selalu dapat makan nasi minyak kan. Hujung minggu Fiza kalau tak kemana memang teman husband kat makmal je la. Sesambil…

Rancangan Running Man Akan Di Tamatkan

Baru baru ni berita Kim Jong Kook dan Song Ji Hyo bakal keluar dari Running Man team mengikut jejak Gary. Berita tu dah confirm cuma belum tahu bila mereka berdua akan keluar. Semalam keluar pulak kontroversi Gary memadam semua gambar dalam instagram dan upload gambar Gary bersama Ji Hyo dan Jong K…

Dapat Juga Makan Kuih Keria Gula Melaka Yang Viral Tu

Sejak kuih keria gula melaka jadi viral, scroll scrollfacebook semua update kuih keria gula melaka je. Kuih keria gula melaka ni yang mula-mula di jual di Melaka memang dah viral sejak ramai orang beratur sampai berjam-jam untuk dapatkan kuih keria gula melaka tu. Ada yang dari jauh pun sanggup dat…