Ranking Alexa Azhafizah.com Julai 2016

Baru berkesempatan nak update blog untuk hari ni. Macam biasa rutin bulanan kena update ranking alexa azhafizah.com untuk bulan Julai 2016. Walaupun jarang berupdate tapi ranking meningkat untuk bulan ni. Tepuk tangan untuk diri sendiri. Bangga kejap. Padahal sebelum ni dah fikir, kalau kurang upd…

Jom Tukar Kad Maybank Visa Debit Dengan Gambar Sendiri

Sebelum ni ramai yang dah bertukar kad maybank visa debit yang baru memandangkan kena tukar baru. Tapi yang terbaru ni boleh tukar gambar sendiri pada kad maybank visa debit tu. Lagi menarik kan. Nampaknya rugilah yang dah tukar awal (kalau ada yang kisah la ). Kalau tak kisah, just abaikan je. Cu…

Workspace Berwajah Baru

Hai semua! I'm back setelah empat hari blog menyepi tanpa update. Tuan blog sibuk dengan kerja mengecat dalam rumah. Lepas raya baru nak mengecat rumah kan. Tak kisahlah tu, tak kan nak tunggu raya baru nak cat rumah. Untuk proses mengecat fasa I ni cuma siapkan dulu bahagian worskpace Fiza da…

Sampai Juga Cheque Nuffnang Cashout Bulan Mei

Masa raya haritu dah dapat email cheque dari Nuffnang menandakan cheque dah keluar untuk di hantar dan dalam akaun nuffnang pun dah status 'sent'. Memang hati berbunga-bunga lah bila dapat duit memandangkan duit dah banyak juga habis untuk persiapan raya. Biasalah bila raya, bajet belanja …

Perkhidmatan Penghantaran Bunga Bloom2u di Seluruh Malaysia

Hai semua! Ada yang suka surprise kan orang tersayang dengan bunga-bungaan tak? Kalau ada, Fiza nak kongsikan satu websiteFlower delivery Kuala Lumpur yang ditempah secara online dan yang paling menarik boleh dihantar ke seluruh Malaysia. Walaupun perkhidmatan penghantaran bunga ni berlambak dipas…

Design Watermark Redscarz

Dalam mood raya ni Fiza selitkan lagi pasal design ye. Nak update portfolio punya pasal ni. Kalau ada yang bosan mintak ampun ye. Boleh klik cerita lain yang lagi best dalam blog ni. Update sikit je design untuk watermark Redscarz yang mana design asal adalah idea dari redscarz sendiri.
Dari apa y…

Hard Stand Cover Untuk Smartphone Sony Xperia T2 Ultra

Hampir 2 tahun dah usia smartphoneSony Experia T2 Ultra ni. Sejak beli memang terus pakai cover yang jenis flip tu. Takut calar balar dan takut kalau jatuh terus pecah. Menangis tak berlagu lah jawabnya. Haruslah kena pakai cover. Cumanya cover yang dipakai sejak beli tu dah buruk. Jadi, kenalah t…

Design logo Asywana & AW

Lepas habis cuti raya, terus sambung kembali kerja design. Lepas raya, masing-masing pakat tempah design. Jadinya kena meroket la buat kerja. Nanti lambat sikit kena maki pulak dengan customer kan. Bulan puasa hari tu memang berbakul-bakul kena maki dengan customer sebab lambat. Nasib badan. Patut…

Kad Raya Dari Blogger Syeeda

Tahun ni agak kurang koleksi kad raya yang Fiza dapat. Tak ramai yang memberi. Fiza pun tak dapat nak kirimkan kad raya tahun ni sebab tahun lepas ramai yang tak dapat kad raya yang Fiza kirimkan. Ntah mana lah posmen tu campakkan. Jadi, tahun ni Fiza buat e-card dan boleh berjimat sikit untuk per…

Upgrade Sampul Duit Raya Hipster

Salam jumaat. Kejap je hari-hari berlalu. Hari ni dah 10 Syawal dah. Sabtu dan ahad esok mula sambung beraya di rumah kawan-kawan yang terdekat. Tak ketinggalan, ada juga yang buat open house. Siap sedialah setiap minggu  nak kesana kemari menghadiri jemputan.

Kalau sampul duit raya dah habis nak …

Bersantai di Mono Cafe Segamat

Dari hari pertama beraya sampai raya ketiga perut tak bekerjasama dengan baik. Selain sakit perut setiap bulan tu tambah pulak dengan perut terkejut makan macam-macam, jadinya sakit perut sakit lain macam raya tu. Berulang kali juga masuk toilet. Grrr...berkurang mood raya tapi masih gigih juga na…

Design Blog Azieyana

Sebelum raya ada juga satu kerja design terpaksa postpone buat lepas raya sebab ada maklumat yang masih belum lengkap. Jadi lepas raya pulun siapkan kerja yang dah bertangguh tu walaupun mood raya masih menebal ni. Akhirnya siap juga design blog Azieyana yang bertemakan warna oren ni. Buat pertama…

Pageviews Dah Capai 11 Juta

Lepas raya ni mood lemau semacam je nak update blog. Makan lemang ketupat rendang banyak sangat ni. Semalam bersungguh dah susun jadual entri blog. Harini dah malam baru nak muncul seketul entri. Jadilah dari sunyi terus seharian. Lepas raya memang malas nak tengok traffik blog. Dah tahu mesti tra…

Raya Ketiga : Family Gathering Warisan Kutik

Lagi satu aktiviti wajib setiap tahun menghadiri perjumpaan keluarga warisan kutik (sebelah mak) di Balairaya Kg. Tandong Segamat. Biasanya buat kat rumah waris je tapi tahun 2016 ni buat kat Balairaya je. Lebih senang kot nak uruskan. Raya ketiga tema sedondon kami kembali ke tema hari raya perta…

Raya Kedua Family Gathering Warisan Ayob Mohd Akil

Aktiviti raya yang wajib setiap tahun untuk keluarga abah adalah perjumpaan keluarga Warisan Ayob Mohd Akil pada hari raya kedua bertempat di Felda Kemelah Segamat untuk kali ke-8. Keluarga Fiza antara keluarga yang terawal sampai sebab abah Fiza pengerusi majlis, haruslah kena datang awal. Untuk …

Cerita Raya Pertama

Hai semua! Selamat Hari raya! Kembali bersiaran update blog setelah seminggu bercuti. Sesekali bagi peluang kat blog untuk bercuti lama sikit. Nak enjoy raya sebenarnya. Bila cuti raya pun dah habis, makanya kenalah back to reality menyambung kerja design dan tak lupa untuk update blog.

Memandangk…

Eid Mubarak

Kalau  kecil-kecil dulu malam nak raya dah terpacak depan TV sebab nak dengar pengumuman raya. Seronok kemain kalau diumumkan esok raya. Budak -budak mana yang tak seronok nak sambut raya. Semua dah target nak pakai baju raya baru, nak kumpul duit raya banyak-banyak dan paling tak sabar nak makan …

Persiapan Raya

Mood hari raya dah makin membara ni. Lagi sehari lagi umat Islam akan menyambut hari raya Aidilfitri. Ada yang dah sampai kat kampung, ada yang akan pulang ke kampung malam raya dan tak ketinggalan yang tak dapat beraya di kampung di sebabkan kerja. Jangan sedih-sedih, hari raya perlu disambut deng…
back to top