Nasi 7 Benua

Nasi 7 Benua antara menu yang patut di cuba ni. Sajian nasi yang unik dengan mengabungkan 7 jenis nasi iaitu nasi putih,nasi lemak,nasi minyak,nasi tomato,nasi lamuni,nasi kacang dan nasi hujan panas dalam satu pinggan. Macam berbaloi je dalam satu pinggan boleh rasa pelbagai jenis nasi.
Disajikan j…

Hadiah Untuk Top Komentator March dan April

Hadiah Untuk Top Komentator March dan April sama macam hadiah bulan January dan February cuma mirror frame tu Fiza pilih hitam pulak. Walaupun jumlahnya tak sebanyak mana, alhamdulillah dapat sediakan apa yang termampu untuk mereka yang rajin singgah dan komen sebagai penghargaan. Harap sudi terima…

Berendam di Ulu Bendul, Kuala Pilah

Selepas berpenat lelah mendaki Bukit Broga, cadangnya nak ke Sungai Tekala nak berendam kononnya sebab panas dan penat. Dapat berendam dalam air sejuk memang best. At least dapat kurangkan penat dan berehat seketika kan. Tapi sayangnya Sungai tekala tutup disebabkan kes kencing tikus. Tak tahu pul…

Mendaki Bukit Broga

Dua hari selepas aktiviti mendaki Bukit Batu Putih, mendaki Bukit Broga pulak. Kaki tak hilang sakit lagi tu ku gigihkan jugaklah mendaki. Ini kali ketiga mendaki Bukit Broga tapi still semput jugak naik atas. Tapi kali ketiga ni takdelah banyak pit stop sangat. Muahahaha..

Hampir 1jam baru sampai…

Laut Biru Tanjung Tuan, Port Dickson

Selepas berjaya mendaki Bukit Batu Putih, kamiorang turun bukit pulak sebab dah tergoda dengan air Laut Biru Tanjung Tuan, Port Dickson yang nampak dari atas bukit tu. Betul² gigih cari jalan nak kebawah tu. Macam biasa laluan tetap mencabar. Nasib juga datang sini cuaca baik je. Kalau hujan meman…

Aktiviti Mendaki Bukit Batu Putih Tanjung Tuan @ Cape Rachado, Port Dickson

Aktiviti mendaki Bukit Batu PutihTanjung Tuan @ Cape Rachado, Port Dickson akhirnya berjaya semalam. Orang bekerja kita bercuti. Melayan anak² buah menghabiskan cuti semester. Kalau tak, memang susah nak spend masa bersama buat aktiviti macam ni. Lagipun dah lama tak mendaki bukit ni. 
Bukit je la …

Gaya Rambut Lelaki Terkini

Gaya rambuthairstyle lelaki terkini ada macam-macam jenis gaya sampai dah tak tahu gaya apa dah. Sebelum gunting rambut mesti nak kena cari gaya rambut yang kita nak dan kena pastikan gaya rambut tu sesuai dengan diri sendiri. Kalau susah nak explain kat tukang gunting rambut tu mesti ada bawak …

Jubah Lelaki Moden

Raya tahun ni ramai kot yang akan pakai jubah lelaki moden. Jubah lelaki yang telah dimodenkan mengikut trend. Dah pesan kat husband suruh cari jubah lelaki moden yang dia suka. Raya tahun ni plan nak tempah pulak. Dapatlah sedodon berdondon dengan husband nanti. Kalau beli siap mesti lari sikit w…

Recycle Bekas Scented Candle

Bekas scented candle ni dah penuh satu balang kaca ni. Buat masa ni simpan letak kat hall sebab masih lagi bau wangi tu. Sayang nak buang. Agak² boleh tak nak recycle bekas scented candle ni? Nak dibuat ape ye? Ada idea tak?

Nak buat lilin semula memang taklah, prefer beli je nanti ntah bau ape yan…

Lontong Sedap dan Murah di Segamat

Dah lama sebenarnya teringin nak makan lontong sedap dan murah di Segamat ni. Bila balik kampung memang kalau boleh nak makan lontong masa sarapan pagi. Kalau nak buat sendiri memang taklah kan. Last two weeks masa balik kampung ada jugak masa free nak singgah beli.
Siap order awal via whatsapp la…

Blouse Labuh Muslimah Zafira dari MyBlouseShop.com

Blouse Labuh Muslimah Zafira dari MyBlouseShop.com | Susah nak cari blouse labuh yang sesuai? Jom tengok blouse labuh muslimah koleksi terbaru dari My Blouse Shop. Sesuai untuk muslimah yang mementingkan penampilan yang menutup aurat dalam masa yang sama boleh bergaya dan selesa.
Blouse Labuh Muslim…