Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Mug Kaca Bertutup

Sebenarnya macam dah lama juga nak beli Mug kaca yang bertutup macam balang kaca tu. Sebabnya macam mudahlah nak buat air detox kononnya. Senang simpan dalam peti ais dan senang juga nak minum. Kebetulan shopping kat Giant ternampak pulak promo Mug kaca ni memang tak lepaskan peluang membeli.


Ingat nak beli 5 tapi macam melampau kan. So belilah 3 je. Dah siap basuh kemudian nak guna letak air panas. Tetiba pulak crack terus pecah. Terkena pulak air panas kat kaki dan nasib kaca tak berderai kecik² tu. =__=' Lucky Me sebab tak melecur terus basuh dengan air masa tu. Tak pasti jenis kaca tu  tapi ade tulis no1. Dok google tak jumpa lak info. Ada sesiapa tahu?

Tinggal 2 je la mug kaca ni. Nak selamat gunakan untuk air sejuk je la nampaknya. 

Post a Comment

13 Comments

  1. comelnya mug kaca tu kak... nak giant ahad ni nak p cari la... hihihihi

    ReplyDelete
  2. untuk buat bancuh ais2 je nih..mak akak ada satu tapi tinggi sikit dan ada bunga2..tak pernah guna pun ..sebab dia tak minum ais..katanya..

    ReplyDelete
  3. salam singgah petang sis... aja jenis jug atau mug mmg tak tahan air yg baru mendidih.. suam2 xpela... ija xde pngalaman bila mug tapi pnh tuang air pns dlm jug kaca trus peca... sygnya la... hati2 ye sis

    ReplyDelete
  4. nak kena hati2 memilih la lepas ni kalau membeli..nasib baik takde pape...

    ReplyDelete
  5. Fiza...gelas kaca mcm ni memang x sesuai utk air panas...nasib baik xde pape berlaku...xper la...dah nak jadi kan

    ReplyDelete
  6. nampak menarik mug nih.. ada sesetengah mug tak boleh letak air panas2, kena agak2 suam skit..

    ReplyDelete
  7. Alahai ni mungkin yg takleh ltak air pnas kot fiza..mujur la tak melecur ..

    ReplyDelete
  8. Menarik, mujur beli lebih dari satu, kalau tak kena gi beli lagi...

    ReplyDelete
  9. Wah bagus jugak kalau beli yang berpenutup ..Setidak2nya air tu selamat kita minum ..Takde la masuk bendayang tak sepatutnya kat dalam tu kalau air di tinggalkan kat atas meja...man ala tahu tup2 masuk Cik Cak kat dalam tuu kalau tak bertutup hehhee

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.