Stylus Pen Murah Je Rupanya

Tuesday, September 01, 2020

Sejak terjebak dalam dunia mobile photography ni. Fiza boleh cakap yang stylus pen sangat diperlukan. Sangat sangat diperlukan. Screen handphone 4.7 inch tu tak besar mana.

Kau orang bayangkan macamana proses nak edit gambar dengan jari yang gemuk tu. Nak brush certain part dalam gambar tersangatlah struggle. Yang faham je tahu macamana struggle dia.

Sedangkan nak menaip pun boleh typo. Ini kan pula nak brush nak edit gambar bagai. Seksa tahu tak! Tapi iyelah demi sekeping gambar yang cantik di mata, kenalah gigih juga.

Bagi Fiza, mereka yang suka edit gambar atau bukan kerja graphic ni patut ada satu untuk memudahkan kerja kau orang juga. Lebih kemas kerja yang dihasilkan. 

JENIS-JENIS STYLUS PEN

Ujung nipis
Digunakan untuk hasilkan tulisan tangan dan ilustrasi yang bagus

Ujung tebal dan bulat
Sesuai digunakan untuk bermain game yang ada fungsi swipe dan jadikan swipe lebih lancar.

Ujung seperti berus
Digunakan untuk untuk penulisan analog

Sebenarnya banyak lagi jenis stylus pen ni kot kan? Mungkin kau orang boleh google dan cari lagi maklumat. Maklumat atas tu apa yang Fiza baca secara ringkasnya.

Stylus Pen iPhone

Sepatutnya Fiza beli yang hujung nipis macam ball point tu lagi senang kot nak edit gambar atau buat handwriting. Dah beli pulak yang jenis bentuk bulat dan tebal. 

Kira macam guna hujung jari juga ni. Tapi more better lah. Maksudnya ada improvement lah dari segi hasil editing tu. Berbeza? Sangat berbeza!

Maklumat tentang stylus pen yang Fiza beli ni boleh baca kat bawah. 

Stylus Pen

This stylus pen with special design will help you avoid pressing the wrong keys whenever you write an email, browse the internet or text messages. 

The soft touch tip provides precise touch and control, while protecting your touch screen. This is crafted of special material specifically designed for the iPad, and touch, Galaxy Tab / Note and Most of mobile phones and tablets use, capacitor panel.

Features: 

  • Safe and very comfortable
  • Round-head design, durable and flexible
  • Keeps your screen free from fingerprints
  • Soft rubber tipped end prevents from scratching your handheld screen
  • It`s sensitive to type or tap as so to work quickly and accurately
  • Built-in shirt clip and easily clip on your pocket, book, backpack and etc
  • Compact design and feel for maximum comfort and accuracy

Where to buy stylus pen in Malaysia?

Fiza beli kat shopee @yi_da.my dengan harga RM0.68 sebatang. Macam tak percaya kan? Murah je rupanya stylus pen ni. Kalau nak beli stylus pen apple untuk phone Fiza entah bila nak dapat. 

Bolehlah guna stylus pen sementara ni. Ada rezeki lebih boleh dapat yang lebih bagus lagi kan.

So far stylus pen ni berfungsi dengan baik. Setakat ni tak ada masalah. Fiza borong sekali 6 terus. Dah borong 6 pun masih murah. Lebih murah dari postage. Takpelah janji berbaloi beli sekali banyak. 

Beli dari local seller lagilah berbaloi tak perlu tunggu lama. Fast delivery bukan macam beli barang murah dari oversea kena tunggu lama.


26 comments

  1. Selalu dengar atau baca dalam blog mereka beli stylus pen untuk melukis.
    Rupanya boleh gunakan untuk taip-taip/sentuh huruf.
    Murah sangat berbanding pen biasa. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok jenis kak. yang ni sesuai lah untuk edit gambar atau gunakan untuk menaip sentuh pun boleh.

      Delete
  2. murahnya tu! means kalo akak beli untuk pakai kat iphone pun boleh la kannn

    ReplyDelete
  3. Nak ngadap pc dh teramat malas...guna hp pun terkial2 haha..malas nk edit..akak respek la kt org2 yg rajin ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa bolehlah nak guna kak..tak terkial kial sangat kalau ada stylus pen ni. membantu lah juga dari guna jari :)

      Delete
  4. Kena beli satu la untuk Maisara. Dia suka melukis kat phone. kesian tengok..dah la rabun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak melukis kena beli yang hujung dia halus sikit macam pen kak..harga pun ada yang murah fiza tengok. yang ni macam besar sangat hujung untuk melukis.

      Delete
  5. Replies
    1. kann tak sangka juga. ingatkan mahal juga sebab tak tahu.

      Delete
  6. eh macam best ni, senang nak marking hehe

    ReplyDelete
  7. jari sy pon agk comel.. sllu typo..
    kalo edit gmbr sure xlepas.. haha..

    dlu prnh ade pen camni tp yg kecik je..
    best jgk la guna.. tp sy pnya dh ilang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba stylus pen yang ni Ezy. Beli banyak sikit buat stok kalau hilang :)

      Delete
  8. Replies
    1. Boleh. macam dalam details tu boleh guna untuk ipad n android. Fza guna untuk iphone.

      Delete
  9. laa sy pun sangka pen ni mahal... org2 kreatif mmg perlukan sgt pen ni. ye lah jari jemari ni bukan smeuanya runcing kn hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun ingat mahal. Bile tahu murah, terus beli jugaklah

      Delete
  10. wow berbaloi tu, apapun gambar2 fiza mmg cantik sgt superb mcm pro punya dah

    ReplyDelete
  11. Sudahlah rega murah, menyenangkan kerja pula... beraloi2 beli pen ni kan.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.