Jadual Waktu Berbuka dan Waktu Imsak Ramadhan 1437H 2016 Seluruh Negeri Malaysia

Monday, June 06, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Salam 1 Ramadhan. Macamana berpuasa hari ni? Beberapa jam je lagi nak masuk waktu berbuka. Fiza pun tengah dok fikir nak masak menu apa untuk berbuka nanti. Yang pastinya memang tidak ke Bazaar. Lebih suka masak simple je kat rumah. Jimat pun jimat. Tapi kalau yang bekerja kat luar tak sempat masak, memang ke bazaar ramadhan je la kan. Ikut kesempatan dan kesenangan masing-masing.


Bulan Ramadhan, waktu maghrib memang kita akan lebih alert kan sebab waktu berbuka. Fiza kongsikan Jadual Waktu Berbuka dan Waktu Imsak Ramadhan 1437H 2016 Seluruh Negeri Malaysia. Tak perlu nak tunggu depan TV tengok jadual waktu berbuka dan imsak tu. Save je dalam handphone mengikut tempat di mana korang tinggal. 

JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI JOHOR





JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI SEMBILAN



JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI MELAKA


JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 WILAYAH KUALA LUMPUR


JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI SELANGOR



JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI PERAK








JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI PULAU PINANG


JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI KEDAH








JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI PERLIS



JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI PAHANG







JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI TERENGGANU





JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI KELANTAN



JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN


JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI SABAH










JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI SARAWAK










Kredit : mysumber.com


With Love, Sihatimerahjambu

3 comments

  1. salam ramadhan...

    jom join GIVEAWAY..

    http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-ramadhan-2016-by-ayu.html

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.