Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Cara Melakukan Solat Dhuha dan kelebihan Solat Dhuha


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Cara Melakukan Solat Dhuha dan kelebihan Solat Dhuha | Solat Dhuha dilakukan sebanyak 2 rakaat dan boleh juga dilakukan sebanyak 4, 6, 8 sehingga 12 rakaat dan setiap dua rakaat satu salam dan boleh juga setiap 4 rakaat satu salam Solat sunat Dhuha ini dilakukan pada ketika sedang naik matahari [anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi].


Salah satu kunci rezeki dan moga moga kita mendapat rezeki yang berkat.Solat Dhuha banyak fadhilatnya dari apa yang ada di langit dan bumi.Jom sama² kita amalkan.Ambil sedikit masa ringankan diri buat solat dhuha ni. Benda lain pun kita boleh menghadap lama berjam² kan. Menghadap Allah sekejap pun tak kan tak boleh. Lagi lama lagi bagus kan :)

Cara melakukan solat Dhuha:
1. Bacaan niat solat sunat Dhuha Ertinya: ” sahaja aku solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Taala”.
2. Bacaan rakaat pertama surah Al-Fatihah dan As-Syam [surah pendek pun boleh tapi baca Surah As-Syams lebih afdal]
Surah As-Syams
3. Bacaan surah rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Ad-Dhuha [surah pendek pun boleh tapi baca Surah Ad-Dhua lebih afdal ]
Surah Ad-Dhuha 

4. Setelah selesai salam, lalu membaca doa

“Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.
Kelebihan Solat Dhuha :
Sabda Nabi S.A.W yang bermaksud:
” Barangsiapa yang melakukan solat Dhuha membaca rakaat pertama surah Al-Fatihah dan ayat Kursi 10 kali, dan pada rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Al-Ikhlas 10 kali, nescaya ia mendapat kerelaan Allah Yang Maha Besar.” (HR. Anas B Malik). ” Barangsiapa yang mengerjakan solat Dhuha dengan terus menerus, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan.” (HR Tirmizi)

” Rasullullah S.A.W bersabda: setiap pagi masing-masing persendian/ruas tulang daripada kamu sedekah, dan setiap bertasbih sedekah dan setiap tahmid (ucapan Alhamdulillah) itu sedekah, dan setiap ucapan takbir itu sedekah, dan menyeru dalam kebaikan sedekah, dan melarang dari perbuatan jahat itu sedekah, dan sebagai ganti semua itu, cukuplah dengan mengerjakan solat Dhuha dua rakaat.” 

Amalkan secara konsisten.InshaAllah banyak ganjarannya.Jom..sempat lagi ni untuk Solat Dhuha :)

credit images:google
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
10 Comments
Share :

Bercuti ke tempat tempat menarik di Kemboja dengan pakej murah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bercuti ke tempat tempat menarik di Kemboja dengan pakej murah | Asal dengar perkataan murah berebut nak tahu apa yang murah sangat tu kan? Fiza akan kongsi apa yang murah dan tempat tempat menarik di Kemboja ni. Bagi mereka yang suka bercuti berjalan sana sini luaskan permandangan tambahkan pengalaman tu,semestinya korang memilih destinasi bajet untuk percutian tu kan. Kalau boleh nak lagi murah ,lagi bagus. Betul?Ye lah,kena jugak simpan bajet untuk kenderaan, untuk penginapan, untuk shopping dan untuk yang lain. Takkan bercuti saja makan angin je kan?

Kalau nak bercuti luar dari Malaysia, apakata korang pilih destinasi percutian ke Kemboja pulak. Lagipun Kemboja tak jauh mana dari Malaysia. Lagipun bagi muslim sudah tentunya ciri² Islamic diutamakan. InshaAllah kalau ade rezeki, teringin jugak nak jejak kaki di sana bersama keluarga. Boleh jugak tahu cara hidup masyarakat kat sana. Tapi apa pun sebelum bercuti kenalah buat persediaan yang sepatutnya dan rancang sebaik mungkin. Mesti setiap orang inginkan percutian yang bermakna kan. Kenalah tengok bajet,penginapan,cuaca, tempat tempat menarik, kemudahan, kenderaan dan macam macam lagi.

Antara tempat tempat menarik di kemboja
1. ANGKOT WAT
Angkor Wat, terletak di Utara Siem Reap merupakan  salah satu monument yang bersejarah yang terkenal di Asia Tenggara.Dibina untuk agama hindu.Setiap ukiran yang diukir pada dinding menggambarkan cerita dari epik Ramayana dan Mahabharata ikutan dari kejayaannya.Pembinaan Angkor wat menunjukkan kedaulatan kerajaan Suryavarman II.Semua ni ada belajar dalam sejarah kan.So ni kira imbas kembali lah.Kalau dapat jejak tempat bersejarah ni pun okay jugak kan.


2.TASIK TONLE SAP
Tasik Tonle Sap masih lagi terletak dekat Siem Reap.Sungai Air Tawar Besar ni dikenali dengan Great Lake. Gabungan tasik dan air sungai dan juga merupakan tasik air tawar terbesar di Asia Tenggara. Apa yang manarik lagi kat water dwellings ni boleh guna besen je terapung atas air..wahhh teringin juga tapi macam tak berani je.Tapi kalau dapat try seronok jugak.


3. SIHANOUKVILLE 
Bagi yang suka main air bersantai tepi pantai boleh singgah di Sihanoukville, juga dikenali sebagai Kampong Som, atau Kampong Saom, adalah sebuah bandar pelabuhan di selatan Kemboja. Ia merupakan satu-satunya pelabuhan laut dalam di Kemboja dan turut memiliki pantai yang indah. Nama bandar ini berasal dari nama raja Kemboja, Norodom Sihanouk.Cantik juga pemandangan kat sini.

4. PHNOM PENH

Phnom Penh adalah ibu kota dan terbesar di Kemboja yang terletak di tebing Sungai Mekong. Phnom Penh, bersama-sama dengan Siem Reap dan Sihanoukville, adalah destinasi pelancongan global dan domestik yang penting bagi Kemboja. Terkenal dengan seni bina indah dan bersejarah dan tarikan. Kalau nak shopping kat Phnom Penh ni boleh singgah di central market.


5. KAMPONG CHAM
Alang² dah sampai ke Phnom Penh apakat singgah pulak di Kampong Cham ni iaitu wilayah yang paling ramai penduduk di Kemboja, ia adalah pintu masuk ke Stung Treng, Rattanak Kiri dan Mondul Kiri melalui wilayah Kratie. Ini adalah bandar yang santai dan tenang yang pernah menjadi pos perdagangan penting selama tempoh Perancis, warisan terbukti dengan bangunan ditegur namun klasik yang masih berdiri dalam kemuliaan penuh mereka. Ini membawa banyak ciri-ciri kolonial Perancis dan ia adalah tempat yang baik untuk menikmati pemandangan yang indah serta suasana yang semulajadi. Rasa tenang je bila tengok suasana macam ni.Hilang stress oiii

Kalau nak diceritakan,banyak lagi tempat menarik yang wajib pergi kalau dah sampai ke Kemboja. Dah sampai tempat orang haruslah kena jelajah habis habisan bila da peluang. Kalau tak bila lagi nak sampai kan?Okay Fiza dah kongsi tempat tempat menarik di Kemboja. Kalau korang nak pergi semua tempat ni bolehlah tengok² pakej yang ditawarkan oleh Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Semestinya pakej ditawarkan sangat murah dan berbaloi.

Pilihlah  Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel untuk percutian ke kemboja sebabnya:
1. Islamic
2. Lebih Murah
3. Lebih Mudah
4. Syarikat 100% hak milik orang Islam yang diruruskan oleh Ustaz Yahya Al-Hafiz
5. Dipercayai di Kemboja & Vietnam 
6. Fasih berbahasa Melayu 
7. Makanan dan minuman yang halal
8. Keselesaan dijamin.
9. Keselamatan juga terjamin.InshaAllah.

Sangat kena dengan slogan Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel itu sendiri iaitu LEBIH MUDAH, LEBIH MURAH, DAN LEBIH ISLAMIC.

Dan Syarikat ini telah mendapat feedback yang positive





Wahh..menarik sungguh! Ini yang buat rasa nak pergi ni.Kalau nak pergi bolehlah tengok² pakej yang ada dulu atau nak book terus ke.Like sekali untuk future reference nanti pun boleh :)

website : www.cambodiamuslimholiday.com
Fanpage : www.facebook.com/CambodiaMuslimHoliday
Alamat : No 805.St 5.Phom1.Sangkat Chrang Chomres1.Khan Russeykeo. Phnom Penh.Cambodia
Hubungi : Call / Sms / WhatsApp / Wechat / Viber [bahasa melayu]
+855 (0) 17 889 234 
+855 (0) 78 50 50 48
Email : cmh.holidays@yahoo.com | cmh.holidays@gmail.com

Contest Kembara Kemboja dianjurkan oleh Blog.Azri Johan dan ditaja oleh Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Hadiah lumayan bernilai RM 2000bakal menjadi milik para pemenang. Anda dijemput untuk menyertai contest mudah ini.
Click Banner to join contest. Hantar penyertaan sebelum 1 Mac 2014.Jom rebut peluang menangi hadiah hebat ni.

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
15 Comments
Share :

Resepi Puding Roti Bakar


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Resepi Puding Roti Bakar | Lama pulak tak update entry resepi ye. Sejak bersama #brampingcoffee hilang selera makan pulak. Berkesan betul. Tapi sejak stop seketika teringin pulak nak makan memacam dah macam orang mengidam. Sempat pulak buat puding roti bakar ni. Buatnya pun simple je.

Biasanya orang guna kismis tapi Fiza guna kurma sebab Fiza guna roti butterscotch yang dah memang ade kismis. So memperkayakan kemanisan letak kurma le. Lain sikit dari resepi biasa buat ekperimentlah sikit kan. Rupanya tetap menyelerakan..

Bahan-bahan
7-8 keping roti butterscotch@ roti gardenia
2 cawan susu segar*
4 sudu besar gula*
2 biji telur*
1 sudu teh esen vanilla*
2 sudu besar butter (cairkan)*
5 biji kurma dicincang halus

Untuk Sos Kastard
1 1/2 cawan susu cair
1 cawan air
2 sudu besar tepung kastad
2 sudu besar gula

Cara-cara
1. Masukkan bahan² yang bertanda * dalam satu bekas.
2. Potong roti 4 bahagian dan biarkan meresap seketika.
3. Masukkan separuh kurma yang telah dicincang halus dan gaul sebati. 
4. Kemudian tuang ke dalam loyang/bekas yang telah disapu dengan sedikit butter.Taburkan separuh lagi baki kurms diatas adunan.
5. Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
6. Untuk membuat kuah@sos kastad - Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga agak pekat ikut selera masing²
7.Sejukkan puding  roti di dalam peti ais. Kemudian potong dan  tuang sos kastard di atas untuk dihidang.

Nak lebih mudah, Fiza guna syrup chocolate hershey's je.Lagi sedap!Tak payah buat sos kastard..hihi
Selamat Mencuba!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Muslim Niaga Platform Dropship Produk Islamik No.1 Malaysia


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
muslim-niaga-platform-dropship-produk-islamik-No.1-Malaysia
Muslim Niaga Platform Dropship Produk Islamik No.1 Malaysia secara online terkini yang sedang hangat diperkatakan di media sosial. Muslim Niaga merupakan platform dropship Produk Islamik bagi membantu individu yang ingin memulakan perniagaan secara dropship dengan memiliki laman web kedai online sendiri yang telah lengkap dengan system yang ada oleh muslim niaga.

Kita sedia maklum bahawa zaman siber kini ramai yang mula menceburi perniagaan secara online yang boleh memberikan keuntungan lebih daripada berniaga secara offline kalau kena dengan cara yang betul. Oleh itu, Muslim Niaga merupakan platform dropship produk Islamik yang terbaik untuk mereka yang ingin berjaya berniaga secara online dengan modal yang rendah.

Fahami apa itu dropship.Dropship merupakan satu konsep perniagaan dimana anda promosikan produk dan uruskan tempahan. Setelah pembayaran diterima daripada pembeli dengan harga pasaran, anda perlu membayar kepada Muslim Niaga mengikut harga produk pengedar. Keuntungan tersebut boleh disimpan dan tidak perlu menyimpan stok. Urusan pembungkusan dan penghantaran akan diuruskan oleh Muslim Niaga. Mudah je kan nak berniaga pun. Hanya perlu promosi dan uruskan tempahan. Nak lebih jelas boleh rujuk gambar dibawah

muslim-niaga-platform-dropship-produk-islamik-No.1-Malaysia
Sebahagian produk Islamik yang ditawarkan oleh Muslim Niaga seperti :
1.Jam tawaf hijrah 
2: Qaseh Gold Adinda/Kekanda
3: Shawl/Tudung
4: Gajet
5: Tepung Magic/Cheese powder
6: Pelipat baju ajaib
7: Vacuum Telinga Ajaib 
8: MZ Secret Soap

Ada lebih dari 400 produk yang ditawarkan di dalam system untuk dijual dan dropship akan mendapat 10%-30% keuntungan bergantung pada produk. Nampak menguntungkan juga berniaga secara online walaupun hanya berstatuskan dropship. Jangan risau, Muslim Niaga akan bantu jika betul² serius untuk berniaga secara online. Muslim Niaga juga ada menubuhkan Muslim Niaga Support, group di Facebook yang ditubuhkan Khas untuk membimbing Rakan Niaga Muslim Niaga.

Cara mendaftar sebagai Dropship
1. Pilihan Pakej dan Harga Mengikut Kemampuan.
2. Lakukan Pembayaran Mengikut Harga Pakej Pilihan.
3. Pilih Nama Domain Kedai Online

Pakej yang ditawarkan
1. Pakej Asas
RM450 Pendaftaran dan  3 bulan Aktif
2. Pakej Pro
RM670 Pendaftaran  dan  7 bulan Aktif
3. Pakej Premium
RM880 Pendaftaran dan 13 bulan Aktif

Muslim Niaga akan menyediakan website kedai dan setiap RANIA (Rakan Niaga) Muslim Niaga dilengkapkan dengan satu website kedai online mereka sendiri. Ianya sudah dilengkapi dengan 300+ produk serta borang tempahan, sistem bayaran dan juga blog. Secara tak lansung, Ini dapat memudahkan dropship untuk menjalankan perniagaan. Untuk lebih ringkas dan lebih terperinci boleh tengok video ini, mungkin lebih mudah difahami.

Selain itu Muslim Niaga ada menawarkan service seperti Kedai Online, Design, Training Online, Pembekal ,Seminar Mentor Dropship, Train usahawan dan Trading.
Banyak kelebihan berniaga secara online kerana promosi lebih meluas dan secara tak lansung dapat menarik lebih ramai pembeli dan usahawan untuk memulakan perniagaan. Muslim Niaga sangat membantu sesiapa yang ingin berniaga secara online yang ingin menambah duit belanja. Bagi mereka yang berminat atau untuk ketahui maklumat lebih lanjut boleh hubungi di link bawah ini :
Website Muslim Niaga
No.tel 011-14260161
Fanpage Muslim Niaga
Twitter : @mndropship

Usaha yang dilakukan oleh Muslim Niaga ni sangat bagus.Boleh membantu orang Islam berniaga dengan cara yang betul dan keuntungan yang didapati adalah halal.Yang penting kalau kita serius,kita usaha,berdoa dan tawakal.InshaAllah Allah akan bantu kita untuk berjaya.
Kebanyakan antara individu lebih suka menghabiskan masa untuk online kan. Dari online sesaje baik cuba rebut peluang yang ada untuk jana pendapatan untuk masa depan.

Contest SEO Muslim Niaga ini
di anjurkan oleh
dan ditaja oleh
iLuvTour

#muslimniaga #dropship #produkislamik

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
12 Comments
Share :

Senarai lokasi catuan air di Negeri Selangor


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Senarai lokasi catuan air di Negeri Selangor boleh rujuk pada senarai di bawah.Ada di antara Senarai lokasi catuan air di Negeri Selangor yang mungkin kengkawan Fiza tinggal.Apapun hadapi dengan sabar ye.

WILAYAH HULU LANGAT
Bandar Tun Hussien Onn
Saujana Impian
JUMLAH PINTU RUMAH: 8,378

WILAYAH KUALA LANGAT
Batu 7 ijangkang
Batu 8 Sijangkang
Batu 9 Sijangkang
Batu 9 Kg Medan
Batu 9 Kebun Bharu
Taman Desa Sijangkang
Taman Rivera Perdana
Taman Permai Sijangkang
Taman Sijangkang Indah
Taman Medan Indah
Taman Perwira
Taman Sijangkang Jaya
Taman Seri Medan
JUMLAH PINTU RUMAH: 7,351

WILAYAH KUALA LUMPUR
Angsana Hilir
Ampang Hilir
Taman Pertama
Taman Bukit Pandan
Kg Pandan Luar
Kg Pandan Dalam
Taman Koperasi Polis
Taman Desa Baiduri
- Jln Tenteram
- Jln Yaakob Latif
Bandar Damai Perdana
Taman Damai Perdana
Taman Desa Cahaya
Taman Sri Bahagia
Taman Bukit Anggerik
Taman SPPK Bkt Cheras
Taman Orkid Desa
Taman Segar
- Jalan Belimbing
Taman Billion
- Jalan Setiabistari
Taman Supreme
- Jalan Setiamurni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 & 12
Taman Cheras
- Jalan Setiabudi
Taman Cheras Utama
- Jalan Setiarasai
Taman Cheras Hartamas
- Jalan Setiarayai
Taman Bkt Segar Jaya
- Jalan Setiajaya
Bandar Baru Segar Utama
- Jalan Medan Setia
Taman Damai Indah
- Jalan Setiabakti
Taman Minang Ria
- Jalan Setiakasih
Taman Bukit Angsana
- Plaza Damansara
Taman Suria Jaya
- Taman Seri Beringin
Taman Len Seng
Taman Desa Cheras
Taman Alam Damai
Taman Maluri
Taman Bukit Segar
Taman Bukit Segar Masera
Taman Tayton View
Taman Connaught
Pandan Prima
Taman Tenaga
Taman Ikan Emas
Sebahagian Bandar Tun Razak
- Hospital UKM (HUKM)
4Taman Midah
Taman Desa Aman
Taman Rajawali
Taman Cheras Makmur
Kg. Cheras Baru, Bukit A & B
Sebahagian Kawasan Damansara:
- Jalan Segambir
JUMLAH PINTU RUMAH: 55,826

WILAYAH HULU PETALING
Puchong Jaya
Pusat Bandar Puchong
Taman Wawasan
Kawasan Perindustrian Bandar Puchong
Taman Bukit Kuchai

Information :Pencemaran Ammonia Di Sungai Langat Sehingga kenyataan ini dikeluarkan, sejumlah 27,003 pintu rumah di bebeberapa kawasan di Hulu Langat dan Kuala Langat masih mengalami terputus bekalan air kerana Loji Rawatan Air (LRA) Cheras Batu 11 dan LRA Bukit Tampoi masih ditutup semenjak 28 Januari 2014 yang lalu disebabkan pencemaran kandungan ammonia yang tinggi di Sungai Langat. Senarai kawasan yang masih terputus bekalan disebabkan penutupan kedua-dua loji rawatan air tersebut adalah seperti berikut:-

WILAYAH HULU LANGAT
Taman Setia, Balakong
Desa Karun Mas
Taman Cheras Jaya
Taman Bukit Emas
Taman Impian Indah
Taman Sejati
Taman Bukit Sungai Long
Taman Taming Indah
Kawasan Perindustrian Cheras Jaya
Taman Sri Indah
Taman Impian Ehsan
Taman Suria
Taman Kasturi
Kampung Baru Balakong
Taman Seri Sungai Long
Taman Seri Kenangan
Batu 11, Jalan Cheras
Taman Balakong Jaya
JUMLAH PINTU RUMAH: 18,430

WILAYAH KUALA LANGAT
Kampung Olak Lempit
Kampung Bukit Changgang
Kampung Labohan Dagang
Taman Changgang Jaya
Kompleks Perabut Olak Lempit
Rtb Bukit Changgang
Bandar Seri Ehsan
Bandar Mahkota
Bandar Sungai Emas
Taman Arked
Taman Sri Dagang
Taman Ambar
Taman Langat Murni
Taman Langat Utama
Taman Murnimas
Taman Sri
Taman Sri Chedin
Sekolah Tamil Sungai Sedu
Selangor Dredging
JUMLAH PINTU RUMAH: 8,573

Credit Sumber: Facebook Blogger Ben Ashaari
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Cara Bunuh Nyamuk Di Sekitar Rumah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Cara Bunuh Nyamuk Di Sekitar Rumah dengan berkesan adalah dengan cara DIY macam ni.Menggunakan bahan dan cara yang mudah.Kalau nak tahu berkesan ke tidak,Jom kita cuba sama²

Bahan²
• 200 ml air
• 50 gram gula merah
• 1 gram ragi
• botol plastik saiz besar

Cara²
1. Potong botol plastik ditengah-tengah. Simpan bahagian atas/mulut botol.
2. Campur gula merah dengan air panas. Biarkan hingga sejuk kemudian tuangkan ke dalam potongan bawah botol.
3. Masukkan ragi. Tidak perlu dikacau. Tujuannya untuk menghasilkan karbon-dioksida.
4. Masukkan potongan botol bagian atas sebelum ini dengan posisi terbalik seperti corong.
5. Lilit keliling botol dengan tape hitam atau kain, bukan di bahagian atas botol dan letakkan di bahagian sudut rumah.

Dalam dua minggu, anda akan melihat sejumlah besar nyamuk yang mati di dalam botol.Selamat mencuba.At least kita boleh prevent dari gigitan nyamuk yang boleh membawa penyakit denggi dan sebagainya.

Credit : Sumber fb
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
36 Comments
Share :

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda memang teruja dengar. Produk rumusan semulajadi 100% terbukti berkesan untuk miliki kulit cerah berseri seawal 14 hari.Setelah bersama Ephyra selama 30 hari dapat memberikan kesan positive pada diri sendiri.[KLIK SINI].Kalau tak cuba mana nak tahu kan.

Alhamdulillah di beri peluang lagi untuk merasai 9 keajaiban alam semulajadi kolagen ikan laut dalam, acai beri , Astaxanthin, L-Glutathione, Acerolla Cherry, serbuk tomato, Bunga Marigold, Superberry dan Gam akasia untuk kecantikan luar dan dalam.

Memang sangat berjodoh dengan Ephyra ni tau.Lepas menang fasa pertama[ENTRY INI] dapat hadiah sekotak Ephyra (30 sachets) yang bernilai RM197 dan kali ni menang fasa kedua [ENTRY INI] dapat pulak 2 kotak (30sachets/box), mug Ephyra dan Tshirt Ephyra.Memandangkan yang 30 sachets out of stock so Fiza dapat trial packs (10sachets/box) Total masih sama 60 sachets.Cukup untuk stock 2 bulan kalau consume sehari sachet.Kalau sehari dua sachets stock untuk sebulan je la jawabnya.Seronok²


Alhamdulillah rezeki.InshaAllah lepas ni Fiza akan bersama Ephyra lagi.Bagi pembaca setia Blog Fiza ni,kalau ada yang berminat nak mencuba Ephyra yang hebat ni Fiza nak bagi harga kasih sayang yang semestinya harga luar biasa murah.Boleh order kalau tak percaya.Harga biasa Premium Pack Ephyra (30 sachets) RM197 dan untuk Trial Pack Ephyra (10 sachets) RM68 tapi tapi tapi order dengan Fiza lebih MURAH dari biasa ye kawan² .Isi je FORM ORDER ni dan Fiza akan bagi harga kasih sayang tu ye dengan cara pembayaran sekali.Mudah dan senang je berurusan dengan Fiza.Simple as that.atau nak email terus pun boleh : azhafizahmdnor@gmail.com.Ikutlah mana yang lebih mudah nak order ye.

Boleh juga singgah ke link di bawah untuk info lebih lanjutOfficial Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com
Notapink : Perempuan dan kecantikan tak dapat dipisahkan
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
17 Comments
Share :

Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik Bantuan Subsidi RM30 000


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik Bantuan Subsidi RM30 000 salah satu usaha pihak kerajaan membantu rakyat Malaysia memiliki rumah yang berpendapatan rendah untuk memiliki rumah pertama. Dengan bantuan subsidi RM30 000 sekurang kurangnya dapat mengurangkan beban rakyat dengan kenaikan harga rumah yang semakin meningkat naik sekarang ni.

Daftar Borang Permohonan Skim Myhome : Bantuan Subsidi Beli Rumah Pertama
  • Dikenali sebagai Skim Perumahan Mampu Milik Swasta atau MyHone
  • Program & skim MyHome merupakan sebuah lagi projek perumahan yang telah diluluskan mulai 1 Januari 2014 Peruntukan sebanyak RM300 juta di bawah seliaan Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan.
  • Antara objektif atau matlamat utama skim MyHom, membantu rakyat memiliki kediaman sendiri dengan kos rendah dan sederhana.
  • Program & Skim Myhome ini turut menawarkan bantuan beli rumah (subsidi) sehingga maksimum RM30,000 untuk setiap unit rumah kepada individu yang layak.
  • Kerajaan akan membantu mereka yang layak membeli rumah pada harga rumah kos rendah dan perbezaan baki harga akan dibayar kerajaan kepada pemaju berkenaan.
  • Terhad kepada 10,000 unit rumah sahaja
Daftar Borang Permohonan Skim Myhome : Syarat Kelayakan
  • Warganegara Malaysia
  • Terbuka kepada pembeli rumah pertama
  • Pendapatan bulanan isi rumah maksimum RM3,000 bagi kos rendah
  • Pendapatan bulanan isi rumah maksimum RM6,000 bagi kos sederhana
Daftar Borang Permohonan Skim Myhome : Contoh pembayaran Subsidi
  • Subsidi beli rumah pertama ini akan diberikan kepada pemohon yang layak untuk membeli pada harga rumah kos rendah mengikut definisi yang ditetapkan kerajaan negeri.
  • Jumlah maksimum subsidi adalah RM30,000
  • Misalnya kalau kerajaan negeri menetapkan rumah kos rendah pada harga RM40,000, sedangkan pemaju terpaksa menjual rumah pada harga RM70,000, maka kalau pemaju dan pembeli berkenaan layak untuk mengambil bahagian dalam skim ini, maka rumah RM70,000 akan dijual pada harga RM40,000, dan baki RM30,000 dibayar kerajaan.
Cara  dan Tarikh Daftar Borang Permohonan Skim Myhome
  • Orang ramai boleh memohon kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk mendapatkan borang permohonan bantuan Skim MyHome bermula pada 1 April 2014.
  • Daftar Borang Permohonan secara online Skim MyHome tidak disediakan.
Sebulan lebih lagi boleh register,mesti sesak nanti since apply online tak disediakan.Siapa cepat dia cepat.Hopefully  ade rezeki untuk miliki rumah sendiri.Perlu sangat ada rumah untuk masa depan.Nak beli tanah pun mahal sekarang ni.Kalau beli tanah luas sikit boleh buat rumah besar sikit kan.InshaAllah 

Editing & credit from source
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
13 Comments
Share :

Resepi Lasagna Pasta Mudah


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Dah lunch ke semua?Kalau belum meh nak bagi Resepi Lasagna Pasta Mudah.Kita lunch western hari ni.Masuk hari ni dah 3 hari Fiza tak menjamah nasi tau! Takde selera terhadap nasi =__=' why why why?Gara² B'Ramping Coffee.Tapi berselera makan benda lain pulak.Itupun makan sikit je sebab lebih banyak minum air..Kalau camni memang boleh kurus la kan..Kurus belum lagi,baru sikit² buang lemak kot.

Okay,kali ni Resepi Lasagna Pasta Mudah sangat.Guna bahan yang ada kat rumah.Tak yah nak spesific sangat cari benda yang susah nak cari..huhu..asalkan ada rupa dan sedap kena dengan tekak.

Bahan²
1.Pasta yang direbus [campur sedikit minyak tak nak bagi melekat @ apa jenis pasta pun boleh].Rebus sehingga masak,toskan dan ketepikan dulu.

Inti daging Lasagna
Inti Daging Lasagna
Inti Daging
1/2 botol/tin Sos Spagheti tradisional
isi ayam di cincang halus @boleh guna daging cincang ready made
1 biji bawang besar besar potong dadu
3 ulas bawang putih di mayang halus
1/2 batang lobak merah dipotong dadu
1 biji tomato dipotong dadu
kubis di potong dadu
2 sudu besar cili kisar
Serbuk Lada hitam
Cendawan butang dipotong dadu
garam secukup rasa [boleh tambah serbuk secukup rasa]
sedikit minyak@butter untuk menumis
slices cheese [cheese lain pun boleh]

Cara²
1. Masukkan minyak @ butter ke dalam kuali.
2. Tumis bawang putih dan bawang besar yang dipotong
3. Masukkan cili kisar,kacau dan biarkan garing sedikit
4. Masukkan isi ayam@daging kisar,kemudian masukkan sos spaghetti dan kacau.Biarkan seketika hingga masak.
5. Masukkan lobak merah,tomato dan kubis,kacau sebati dan masukkan garam,black pepper dan serbuk secukup rasa jika ada.

Sos Putih Lasagna
Sos Putih Lasagna
Sos Putih
500ml susu segar
2 sudu besar tepung jagung
Serbuk lada hitam
garam dan serbuk secukup rasa jika ada.
Masak kesemua bahan ini sehingga pekat dengan api yang sederhana.

Cara melapis lasagna
1. Susun pasta dalam loyang yang dialas dengan aluminium foil pastikan sapu dengan sedikit minyak supaya tidak melekat.
2. Letakkan inti lasagna yang dah siap dimasak.
3. lapiskan sos putih di atas inti.
4. Susun slice cheese.
5. Ulang step 1-4 hingga habis mengikut susunan.
6. Bakar selama 45 minit pada suhu 200C sehingga cheese menjadi garing keperangan.

* Bagi memudahkan kerja,Fiza masak guna pemanggang ajaib.So terus susun masuk dalam pemanggang ajaib.Lapiskan dengan aluminium foil juga. Gunakan loyang kecik untuk lapisan yang tebal.

okay,masa untuk makan.
Nak sedap lagi letak lah cheese cheddar ke,apa jenis cheese pun sedap!Lagi tertarik cheesy tu nanti macam pizza! Fiza letak slices cheese je sebab itu je pun yang available kat rumah.Nak keluar rumah malas haihhh..cuaca tengah panas..Nanti dok bising pening kepala pulak.=__='

Ni namanya resepi apa yang ada..mudah! ikut tekak masing²..jadi tak jadi lain cerita yang penting rajin nak mencuba.

Selamat mencuba dan menjamu selera ^__^

With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
27 Comments
Share :

B'RAMPING KOPI Untuk KURUS Dengan Senang


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

B'RAMPING KOPI Untuk KURUS Dengan Senang adalah pilihan terkini untuk kurus dengan mudah. B'ramping Coffee merupakan  Slimming Solution dengan diet tanpa lapar untuk kurangkan berat badan, mengatasi masalah gemuk dengan membantu bakar lemak, membentuk badan dan melancarkan pergerakan usus.Nampak macam menarik je dengar kan?Meh nak story sikit tentang B'Ramping Coffee ni.

Untuk peringkat permulaan,Fiza consume 1 sachet sebelum sarapan pagi dan 1 sachet sebelum tidur.Sehari memang ambil 2 sachet untuk kesan yang cepat.Tak sabar nak kurus kan?hehe..Elok ke kurus dengan cara drastik macam ni?Boleh kurus dengan mudah ke?Bagi pengguna macam kita ni memang takut sangat nak try macam² produk kurus kan.Takut  ada kesan sampingan ke atau produk tak selamat ke.

Tapi B'RAMPING COFFEE ni Produk kelulusan KKM, produk kurus yang selamat dan tiada kesan sampingan. MACAM MANA NAK KURUS DENGAN MUDAH? Mudah je dengan B'RAMPING KOPI.

1. Kopi Arabica
Kopi Arabica akan mengurangkan kadar proses makanan  dan meningkatkan kadar metabolisme.Dalam proses ni Fiza rasa lebih kenyang dalam masa yang lama kadang² sampai petang.Breakfast dan lunch memang tak rasa nak makan lansung! Dinner pun makan sikit sebab tak selera.

2. Guarana
Pengambilan guarana memang mengurangkan selera makan dan dapat mengawal pengambilan makanan kita seharian dan membantu bakar lemak. inilah bahan terbaik untuk mengatasi masalah gemuk.

3. Asam Gelugor
Seperti yang kita tahu,buah asam gelugur mengadungi asid sitrik, asid tartarik, asid malik, asid askorbik, asid hidroksisitrik, flavonoid, serat, vitamin dan mineral. Kandungan ni pulak dapat menurunkan darah tinggi, merawat kencing manis dan berat badan berlebihan. Bertindak ertindak sebagai antioksidan dan awet muda.

4. Ekstrak Ubi Kentang
Pengambilan kentang sahaja sudah cukup untuk mengenyangkan perut sebab kentang memgandungi karbohidarat yang tinggi dan mengelakkan daripada mengambil banyak makanan. Secara tak lansung dapat  menurunkan berat badan dan membantu melancarkan pencernaan di dalam tubuh badan kita tau!

5. Serbuk Mutiara
Khasiat serbuk mutiara adalah membantu mencegah penuaan kulit, membersihkan kulit, menanggalkan kesan bintik akibat usia tua pada kulit dan awet muda di samping menyahtoksikkan sistem badan.Serbuk mutiara mengandungi bahan pelembab semulajadi, protein, vitamin B kompleks, polisakarida dan sedozen mineral.

6. Kolagen (Ikan Talapia)
Kolagen secara umumnya sangat baik untuk pertumbuhan semula sel-sel kulit supaya lebih elastik/anjal dan memperbaiki struktur kulit. Kolagen mampu melambatkan proses penuaan, menghilangkan jparut, jerawat dan kedutan, di samping mencerah dan menggebukan kulit. Kolagen juga boleh menstabilkan berat badan dan hormon, anti bakteria, membuang toksin daripada badan, menormalkan fungsi kelenjar tiriod, memperbaiki masalah kulit dan rambut, mengurangkan kedutan, tempat hitam, selulit, membantu meningkatkan metabolisme, dan berupaya mencegah anemia.

7. Fiber Oat
Oat, salah satu makanan yang tinggi kandungan serat. Oat pulak dapat membantu membuat rasa kenyang untuk jangka masa yang panjang, sangat bagus untuk mengurangkan risiko tekanan darah tinggi, diabetis dan mengurangkan berat badan. Plus, dapat mengurangkan kolestrol LDL (kolesterol tidak baik) di dalam berat badan, serta mengurangkan pengerasan arteri di dalam salur darah yang menyumbang kepada serangan jantung.

Setiap bahan yang terdapat dalam 1 sachet B'RAMPING COFFEE ni memang memainkan peranan dalam proses untuk kurus ni.

MACAM MANA NAK KURUS DENGAN MUDAH? Minumlah B'RAMPING COFFEE . Dengan pengambilan BRC selama seminggu ni memang Fiza kurang berselera sangat.Sampai malam pun Fiza takde selera tau! Sebab tu kat IG dah kurang gambar makanan kan?Sebab ni lah..Selalunya cepat je lapar even breakfast pun.Tapi lepas ambil BRC,tak risau nak masak lunch ke minum petang ke.Malam baru masak untuk dinner.

Membuang tu memang membuang sangat.Sehari dalam mesti ada pergi toilet jugak.Itu dah cukup bagus bagi buang apa yang tak perlu.dahlah lapar,lepas tu buang pulak.Apa yang tinggal?Cepat kurus lah camtu kan?selamat ke cara macam tu?Selamat je..sebab takde pulak kesan sampingan Fiza rasa.Yang boleh Fiza cakap lately memang Fiza tak selera lansung nak makan walaupun makanan itu sedap.Sebelah mata je pandang makanan tu..hehe

Hasil selama seminggu ni memang awesome! Perubahan yang bagus pada Fiza.Walaupun Fiza rasa pada fizikal macam sama je macam dulu.Yelah badan sendiri mana nampak sangat rupa fizikal kan.Kurang selera tu mampu wei kurangkan berat.Macam tak percaya pulak bila timbang after a weeks! Eh,macam tipu je ni?Dua tiga kali gak timbang ni..Timbang rosak  kot!!! Haha..gelak sendiri!

Turun jugak berat badan ni.Tunggu lah sikit masa lagi baru nampak slim kot. Mula² ni mungkin lelemak degil dah dikeluarkan sikit² kot.
Dalam masa kurang berselera dan cuaca panas ni,Fiza amalkan minum air masak banyak lebih dari 3 liter.Air masak sangat membantu dalam pembuangan toksin dalam badan dan cepat kenyang.Plus, Fiza ada buat workout sikit.Itu cara tambahan Fiza buat untuk dapatkan kesan macam ni sambil minum B'RAMPING COFFEE.Kalau tak buat cara Fiza ni still lagi korang boleh turunkan berat badan korang even sedikit itu lebih baik dari tak turun lansung kan.

Produk untuk perut buncit, produk untuk lelaki dan perempuan, produk kurus yang murah dan selamat, produk untuk buang angin dalam badanproduk halal dan selamat semestinya BRC yang boleh jadikan badan kurus.

B'RAMPING KOPI Slimming Solution adalah diet tanpa lapar yang berkesan:

1) Untuk Kurangkan berat badan dan  shape kan body
2) Dari ekstrak tumbuhan semulajadi, selamat tanpa kesan sampingan.
3) Kurangkan lemak di pinggang, perut, kaki, lengan,
4) Bukan sahaja hilang berat bdn pinggang, punggung dan lengan akan loose inci!
5) Tiada masalah lesu² badan lagi
6) Badan lebih bertenaga dan  rasa ringan
7) bangun tidur pun tiada masalah lagi.Rasa lebih segar.
8) Tiada effect ciritbirit, pening2 dan kesan² lain
9) Tiada effect jangka panjang pada badan sbb dpt kelulusan GMP KKM dan HALAL

Kelebihan BRC
1) Dapat mengurangkan 20-30% berat badan dalam jangka masa panjang
2) Mengecilkan bahagian-bahagian yang mempunyai benjolan lemak berlebihan
3) Mengurangkan potensi untuk makan lebih banyak
4) Meningkatkan METABOLISM dengan berkesan
5) Bakar lemak & Kalori dengan pantas
6) Menghapuskan lemak berlebihan
7) Membantu mengurangkan selera makan
8) 100% TIADA kesan sampingan
9) Melancarkan pergerakan usus
10) Membuang toksin yang merbahaya
11) Membuang angin dalam badan
12) Mudah bangun tidur

Antara persoalan dan jawapan yang kita/pengguna selalu tertanya²
1) Cara pengambilan : 30 min sebelum makanan. 1hari 1sahetc. Tapi kalau nak power, 2sachets sehari.Tapi rasa 1sachet sehari tu dah kenyang sampai petang.
2) Usia berapa boleh start ambil BRC : bayi kurang enam bulan tidak boleh. Tapi tak digalakkan untuk kanak²
3) Ada pantang larang tak  sewaktu ambil BRC : Wanita dalam pantang tak boleh, bayi kurang enam bulan tak boleh, pesakit kronik tak boleh, yang ade makan ubat tak boleh, yang ada aneroxia nervosa tak boleh Sebaiknya pengguna yang sihat tapi gemuk
4) Kesan berapa lama baru nampak : Sekurang kurangnya satu box.
5) Ada side effect tak : Kesannya adalah  kurus. Tapi kalau penurunan berat tidak terkawal, sila refer stokis negeri anda.
6) Time period boleh continue consume / kena stop dulu : Period boleh, tapi banyakkan kan minum air masak.

Ok,bosan dengar orang cakap je kan ,tak best kalau sendiri tak mencuba dan rasa .Kalau nak order boleh singgah atau contact terus  atau COD pun boleh.

COD SEKITAR JAKEL MELAKA DAN SEKITAR TMN U/UTM SKUDAI JB 
SMS :  0197727572 
WHATAPPS :  0137157572 
WE CHAT : naddyshaira 
INSTAGRAM : @naddyshaira 
BLOGSHOP : www.nadiasecreto.com
Setiap pembelian akan mendapat FREE GIFT! Berbaloi beli.Cepat grab sebelum kehabisan free gift tu.

walau apa pun setiap kita adalah berbeza dan mungkin akan mengalami kesan yang berbeza.Untuk Fiza still kesan yang positive. Alhamdulillah dapat merasai kebaikan BRC ni.Terima kasih untuk #Brampingcoffee +Nadia Shaira Shafii +Farisya Anastasyia +Farid Laham ^__^

*BRC : B'Ramping Coffee
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
16 Comments
Share :

Program amal Kanser : Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14)


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Program amal Kanser : Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14) | Satu program amal untuk kanser yang diberi nama Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14) anjuran dari pelajar Kolej Pendeta Za'ba , Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) akan diadakan pada 2 March 2014 dengan pelbagai acara menarik.

Antara Aktiviti yang dijalankan

1. CUCI-CUCI KAPREZA
Tarikh: 22-23 Februari & 1-2 Mac 2014
Hari: Sabtu & Ahad
Masa: 8 pagi - 5 petang
Tempat: Garaj kereta Blok B, Kolej Pendeta Zaba, UKM.
Perincian program:
'Car wash' sambil menderma, 10% daripada hasil kutipan akan disumbangkan kepada National Cancer Society of Malaysia.

2. CANCER CHARITY CYCLING
Tarikh: 2 Mac 2014
Hari: Ahad
Masa: 7 pagi - 1 petang
Tempat: Dataran Putrajaya (Perkarangan Mahkamah), Presint 3, Putrajaya.
Perincian program:
- Berbasikal sepanjang 20km
- 'Distance Doesn't Count, Donation Do!'
- Yuran penyertaan:
RM25 (tshirt percuma bagi 200 peserta terawal serta makan & minum disediakan)
- Peserta digalakkan membawa basikal sendiri
- Berbasikal sambil menderma, 10% daripada hasil kutipan akan disumbangkan kepada National Cancer Society of Malaysia.
- Contact person:
Yazmalina (010-2324670)
- Instagram account:
CancerCharityCycling

3. PERTANDINGAN TENPIN BOLING LIGA IPT PIALA PENDETA
Tarikh: 5-7 Mac 2014
Hari: Rabu, Khamis & Jumaat
Masa: 9 pagi - 5 petang
Tempat: KL Mega Lanes, Endah Parade, Kuala Lumpur
Perincian program:
- Pemenang tempat pertama (Kategori Kumpulan) bakal mendapat hadiah bernilai RM2000!
- Contact person:
Aifa (017-5402007)

4. MALAM DAMBAKAN CINTA RASULULLAH
Tarikh: 7 Mac 2014
Hari: Jumaat
Masa: 7.30 malam - 11.00 malam
Tempat: Dataran A-B, Kolej Pendeta Zaba, UKM.
Perincian program:
- Terbuka untuk semua.

5. BATTLE OF THE BAND "VOICE OF STARZ"
Tarikh: 8 MAC 2014
Hari: Sabtu
Masa: 8 pagi-11 malam
Tempat: Dataran A-B,Kolej Pendeta Zaba,UKM.
Perincian program:
-Contact person: Lis (0177387212)

6.EXPLORE RACE "Survival for ZABA"
Tarikh: 8 MAC 2014
Masa: 8.30 pag-2 petang
Tempat: sekitar kolej pendeta zaba
Perincian Program
- Yuran penyertaan: RM 20 (4 orang dalam 1 kumpulan)
- Peserta: 32 orang (minimum)
- Hadiah: Misteri~
- Checkpoint: 8 lokasi
- Tarikan: Menggunakan pistol air dan berkonsepkan "running man!"

7. FUTSAL KARNIVAL PREMIER ZABA UKM
Tarikh: 8 MAC 2014
Hari: Sabtu
Masa: 8 pagi-6 petang
Tempat: Galaxy Futsal Seksyen 15 Bangi
Perincian Program
-Contact person: Aniq (0129446781)

8. BATTLEFIELD
Tarikh: 8 & 9 MAC 2014
Hari: Sabtu & Ahad
Masa: 9 pagi- 5 petang
Tempat: Blok F,Kolej Pendeta Zaba,UKM.
Perincian Program:
-Contact person: Wan (0122245296)
facebook: battlefieldlivemalaysia

9. HORSE FOR FUN
Tempat: Dataran Blok C,Kolej Pendeta Zaba,UKM
Tarikh: 8-9 Mac 2014
Masa: 9 pagi-6 petang
Perincian Program:
-RM3 per ride
-RM2 per feeding
-Cool prizes for first 50 riders!

10. PERTANDINGAN KIDZ GOT TALENT
Tarikh: 9 MAC 2014
Hari: Ahad
Masa: 9 pagi- 12 tengah hari
Tempat: Dataran Blok A-B
Perincian Program
-Colouring contest,Talent show,Story telling
-Contact person: Thashinee (0165056702)

Ada lagi pelbagai aktiviti menarik yang mereka anjurkan.Apa kata kalau ada masa singgah join karnival Kapreza boleh join aktiviti yang menarik dan sambil berseronok lakukan aktiviti sihat sambil menderma .Program amal ini terbuka kepada semua,pelajar-pelajar IPTA dan IPTS sangat digalakkan untuk menyertai, pensyarah-pensyarah, pekerja dalam dan luar UKM(Bangi) serta orang ramai juga tidak kira dimana-mana sahaja berada, juga dialu-alukan untuk menyertai dan tiada had umur.

So, jemputlah beramai-ramai untuk menyertai bagi memeriahkan lagi Karnival Premier Zaba 2014 (KAPREZA 14)

Untuk info lebih lanjut tentang Karnival Kapreze ni, boleh follow up di fb dan twitter :

https://twitter.com/kapreza14
https://www.facebook.com/pages/Kapreza-14/526702860740816

Selamat Enjoy dan beramal!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
11 Comments
Share :

Roti dan Pizza 100% Homemade dari Nieyza's Kitchen


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Roti dan Pizza 100% Homemade dari Nieyza's Kitchen dengan resepi yang lazat dan sesuai untuk semua jenis event kini boleh didapati dengan mudah dengan hanya order secara online atau terus datang datang sendiri. Roti dan Pizza 100% Homemade dengan sos buatan sendiri 100% Halal dan bersih.Base Pizza yang ranggup di luar,gebu dan lembut di tengah.Di tambah pulak topping pizza yang di taburi dengan 3 jenis cheese yang berlainan dan diselaputi dengan topping"daging dendeng" memang sangat menyelerakan dan memang penyedap tekak terbaik!


Penuh topping dia..marvellous!

Memang tak rugilah membeli macam ni..memang menyelerakan!

Confirm puas hati makan macam ni!

Ada Juga terdapat topping chunky tuna yang tersangatlah enak dan lazat dimakan tidak kira masa. Terdapat 2 jenis size pizza yang di jual Size 8.5cm (mini pizza) dan Size 10".


Pizza dan roti yang dihasilkan  sangat gebu dan lembut dengan menggunakan tepung high protein. Roti² disediakan atas permintaan pelanggan. Terdapat juga roti frozen yang boleh disimpan di peti ais rumah anda sendiri untuk bekalan anak2 ke sekolah. Dengan cara ini roti boleh dimakan bila² sahaja dan mudah untuk dibuat bekalan atau breakfast.Mudah kerja kita kan???

Tengok je la roti yang gebu ni.Kenyang makan!

Roti Bun sosej memang bagus untuk bekalan anak².Budak² mesti suka!

Apa tunggu lagi,warga selangor especially berdekatan area serdang, balakong, seri kembangan, bangi, kajang dan sewaktu dengannya boleh dapatkan pizza daging dendeng,pizza chunky tuna dan roti² bun yang sedap!.Atau boleh terus walk in kat rumah Niza ,taman balakong jaya.Apa yang best lagi, Boleh request pizza untuk santapan anak² atau untuk dewasa.Topping berbeza mengikut citarasa. Untuk tempahan boleh hubungi

NIZA 012-7173689 atau W/A 016-213647
Facebook : https://www.facebook.com/sitinorhaniza

Fanpage : Nieyza's kitchen

Mereka juga sedang mencari agent bagi semua produk yang ada seperti sos pizza,base pizza,pizza ready made dan juga roti². Untuk mereka yang mencari² untuk mencuba bussiness online dari rumah boleh contact Niza untuk lebih details.InshaAllah dia akan guide dan bantu korang untuk memulakan bussiness dan berjaya.Sekarang ni perlu sangat buat business sebagai side income.Boleh bantu suami dan tambah pendapatan.

FYI,Niza ni ex schoolmate Fiza..sekampung! Dah lama jugak berbusiness dan kini dalam process meluaskan perniagaan yang kini makin maju banyak permintaan dari customer.So,Fiza tolong dia promote business dan untuk share info business yang mungkin boleh bantu korang nak mulakan business jugak.Dan motif utama nak bagitau korang yang Roti dan Pizza 100% Homemade Niza ni memang sedap sangat! Bagi yang tengah mencari² tu,sila²lah contact Niza ye.

Kotlah lunch ni korang nak lunch Pizza ke kan.Sorry bagi ibu mengandung kalau terrr"drooling" bila tengok gambar² pizza dan roti yang marvellous ni ha..Ampun!
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
17 Comments
Share :

Fashion Wak Doyok


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Wak Doyok
Fashion Wak Doyok yang kini menjadi trend fashion terkini yang makin menular di Malaysia. Siapa yang tak kenal Wak Doyok seorang lelaki yang bermisai lentikberjanggut dan berjambang tebal tu kan. Nama sangat pelik dan rare kot! Menampilkan gaya maskulin Era Inggeris 60-an yang berbeza berbanding dengan kebanyakan gaya lelaki lain.Nama Wak Doyok yang semakin popular sekarang kan dan semestinya dia bukan artis!

Bagi yang tak mengenali Wak Doyok, meh sini nak cerita sikit pasal jejaka kacak bergaya ni.Bergaya ke?Ohhh..memang bergaya.Suka pulak haihh tengok fashion macam ni.Mungkin hanya segelintir je yang mengenali nama Tengku Muhammad Azwan Shah, tapi  kalau sebut je "Wak Doyok"mesti korang kenal.atau korang tak pernah kenal lansung?Ape pun, bagi penggemar fashion of course kenal kan?

FYI,bukan setakat di Malaysia, malah Singapura, Indonesia, Jepun termasuklah pencinta fesyen Mods (The Modern Stylish) di Eropah pun kenal dengan nama Wak Doyok ni.Hebat betul Wak Doyok!*clap clap

Wak Doyok telah memperkenalkan jenama The Garment miliknya dan rekaannya berdasarkan falsafah Mods dengan Vespa dan Lambretta termasuk kecenderungan muzik yang berasal dari era 60an seperti ska, soul dan motown, yang menjadi pilihan pengamal Mods. Antaranya kumpulan yang berkait rapat dengan Mods ini antaranya The Who, OCS, The Ronnettes dan The Supremes.

Wak Doyok

Wak Doyok merupakan seorang graduan dalam bidang kejuruteraan dari salah sebuah universiti di Jerman, mdan mula terbabit dalam bidang fashion sejak 1996 lagi dan bergerak secara ‘underground’. Wak Doyok mula menggemari fesyen sekitar 1992 di mana ketika itu dia meminati fesyen Skinhead.

Dalam misi memperbesarkan jenama The Garment pula, ramai rakan menggalakkannya terbabit dalam bidang fesyen secara ‘mainstream’ berbanding secara ‘underground’ memandangkan permintaan yang tinggi daripada pengikut dia sendiri.

Wak Doyok

The Garment sebelum dikenali di Malaysia, pengamal fesyen Mods di Britain, Jepun, Singapura dan pelbagai negara lagi sudah lama memakainya. Cuma baru sekarang mendapat permintaan daripada penggemar fesyen tempatan.Fashion army juga menjadi trend sekarang!


Selain itu, Wak Doyok menawarkan khidmat sebagai penasihat fesyen buat selebriti dan orang ramai. Antara selebriti yang sering bekerjasama dengan Wak Doyok ialah Ameer Forteen, Pretty Ugly, Karl Shafek dan beberapa nama lagi.
Wak Doyok

Wak Doyok melihat orang bergaya dan ingin membantu orang di luar sana yang ingin berfesyen dan melihat kerjaya ini sebagai satu bidang yang boleh membantunya memberi sumbangan kepada komuniti khususnya mereka yang menghargai dan mengikuti perkembangan diri dia.Menarik pula cerita Wak Doyok ni. Fashion ni pulak nampak kemas dan of course sangat bergaya untuk mereka yang berbadan kurus macam ni.Orang yang berbadan sebaliknya pulak,camna?

Credit Image: google | Credit :sumber
With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
19 Comments
Share :

Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s adalah sangat sinonim dengan slogan yang diketengahkan oleh Yeo's, iaitu "The Natural Choice". Produk Yeo's ini merupakan produk makanan dan minuman yang dikeluarkan oleh kilang-kilang Yeo Hiap Seng Malaysia. Kelebihan produk keluaran Yeo's ini, yang mana produk yang dihasilkan dengan menggunakan bahan-bahan yang segar bagi mengekalkan citarasa yang asli untuk pengguna merasai kesedapan dan kesegaran produk-produk tersebut. Menarik bukan?

Dalam kalangan produk keluaran Yeo's, produk kegemaran Fiza adalah susu soya. Rasa Soya Yeo's yang pekat memang sedap!. Selain itu, boleh juga dicampurkan dengan cincau dan air batu bagi menambah selera. Sangat melegakan tekak okay! Kalau bulan puasa, memang wajib berbuka dengan produk Soya Yeo's dan sekarang pun tak sah kalau tak pekena Soya Yeo's.

Bertambah menarik lagi, Yeo's telah mempelbagaikan produk Yeo's dengan pelbagai perisa. Malah, susu soya mampu mengurangkan paras kolestrol berbanding susu berasaskan produk tenusu. Selain itu, susu kacang soya juga boleh mencegah osteoporosis dan mengurangkan risiko kanser prostat serta kanser payudara.

Nampak tak kebaikan soya dalam gaya hidup sihat? Untuk mereka yang menjaga kesihatan, pastinya lebih memilih untuk minuman produk yang kurang manis dan tanpa bahan pengawet. Selain soya, produk Yeo's teh ais limau juga memberikan kesegaran dengan rasa teh dan limau yang segar. Malah En. suami sukakan rasanya!

Untuk gaya hidup sihat, adalah penting bagi kita untuk memilih makanan dan minuman yang sihat untuk tubuh badan kita. Bukan hanya pentingkan rasa kesedapan sahaja, tetapi kandungan makanan dan minuman itu sendiri lebih penting.

Tadi Fiza dah berkongsi pengalaman bersama Yeo's. Sekarang jom kita tengok apa lagi produk Yeo's yang dapat membantu kita hidup dengan gaya hidup sihat.

Macam yang Fiza cakap tadi, Yeo's telah mempelbagaikan perisa soya, yang mana terdapat minuman kacang soya hitam dan soya jagung. Terdapat juga dalam pelbagai saiz untuk memudahkan penggemar soya membawa ke mana sahaja untuk dinikmati.

Penggemar soya juga boleh menikmati soya asli Soy Rich yang kaya dengan soya di mana tiada gula tambahan yang di tambah.

Selain soya, Yeo's juga memperkenalkan air minuman selain soya.Masih mengekalkan bahan tanpa pengawet.

Bagi mereka yang sibuk dan sukakan makanan segera, anda patut mencuba mee cintan ni. Ia lebih kenyal dan kaya dengan sumber protein yang bagus serta terdapat dalam pelbagai perisa. Semua sedap sedap!

Yang tak sempat memasak atau yang pandai masak boleh lah masak makanan dalam tin ni. Mudah sangat dalam masa 2 minit dah siap masak. Mudah, cepat dan sihat tidak di tambah dengan MSG.



Penggemar kicap?Cubalah kicap soya Yeo's ni.Guna resepi tradisional,sedap dan juga tidak di tambah dengan MSG.
Okay dah kenal dengan produk Yeo's kan? Lepas ni boleh lah memilih produk-produk dari Yeo's untuk menikmati gaya hidup sihat. Pastikan bahan atau kandungan makanan dan minuman tiada bahan yang boleh memberi kesan negatif kepada tubuh badan kita.

Apa yang korang perlu tahu, Yeo's merupakan produk nombor satu dalam kategori susu soya, kategori minuman dan produk daging di dalam tin. Kurang manis,tanpa pengawet dan tiada MSG tambahan.

Nak tahu lebih lanjut tentang Yeo's Malaysia.Boleh click di link bawah ni.

Produk makanan dan minuman Yeo's boleh disesuaikan atau dicampurkan untuk gaya menu masakan harian. Produk Yeo's bukan sahaja sedap dinikmati, malah membantu kita mengamalkan gaya hidup sihat melalui pemakanan yang tanpa pengawet dan MSG serta kurang gula.

Akan datang mungkin Yeo's boleh mempelbagaikan dan memperbanyakkan lagi produk yang berasaskan menu masakan harian warga Malaysia.

Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang.

yeos-minicontest-468x60


With ❤,
Azhafizah MN

Azhafizah Md Nor
38 Comments
Share :

DISCLAIMER


All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [January 23, 2017] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.

[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Blog Sihatimerahjambu

Follow @azhafizah.mdnor