5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini


Berita baik untuk bakal pengantin yang bakal berkahwin sebab Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan kembali Disember ini.  Mesti bakal pengantin tak sabar nak pergi kan. Ye lah, bukan selalu Wedding Festival @ Pameran Pengantin ini diadakan. Setahun sekali kot. Eh, dah macam raya pula setahun sekali. Yang bakal pengantin sah-sah lah teruja nak pergi, yang dah berkahwin dan yang belum merancang berkahwin pun tumpang teruja nak pergi. 
MEFA, Festival Perkahwinan Malaysia dari pelbagai produk perkahwinan di dalam 1 bumbung

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini

1. Dapatkan 1000 Beg Cenderamata PERCUMA untuk pengunjung terawal.

Setiap pengunjung terawal (1000 pengunjung yang terawal) akan dapat beg cenderamata PERCUMA. Masuk pun PERCUMA!. Jadi, tak rugi kalau korang datang awal. Tapi kalau korang datang tak dapat beg cenderamata tu maksudnya korang lambat! Jadi, jadilah pengunjung terawal untuk dapatkannya. Tak susah pun untuk dapat barang percuma selain berusaha datang awal. Tak kisah lah korang bakal pengantin atau tak. Yang penting datang awal ye. Boleh lah buat kenangan dapat beg cenderamata tu kan.

2. Membantu Persiapan Pernikahan/ Perkahwinan.

Dengan adanya pameran pengantin macam ni sangat membantu bakal pangantin dalam membuat persiapan pernikahan/ perkahwinan mereka. Macam Fiza dulu sempat juga pergi pameran pengantin sebelum majlis. Pada Fiza, Bakal pengantin wajib pergi. Ye lah, zaman sekarang majlis perkahwinan sentiasa up to date dari zaman ke zaman. Jadi, bagi pengantin yang blur tak tahu nak mulakan persiapan perkahwinan bagaimana kena datang! 

Bila dah datang Pameran pengantin barulah rasa lengkap persiapan perkahwinan. Ye lah, tak tahu nak mulakan dari mana kan. Kena fikir soal kad kahwin, hantaran, baju kahwin, photoshoot, katering, andaman, door gift dan lain-lain. Bukan setakat tu kena juga fikir kuantiti dan bajet setiap satu tu. Pening kan? Sila datang pameran pengantin sebab ada banyak pilihan untuk katering, butik pengantin, andaman, make up artis, pereka fesyen, hantaran, door gift, kad kahwin, fotografi, videografi, photobooth, dewan majlis, perancang perkahwinan, kedai kek, travel agensi (bulan madu), aiskrim dan hotel. Dah ada semua tu at least dah ada dalam kepala dah apa yang perlu di buat dan disediakan dalam waktu-waktu tertentu sebelum perkahwinan. 

3. 100+ dan 60+ Vendor Yang Terbaik Untuk Majlis Perkahwinan.

Tak dinafikan korang akan rambang mata nak memilih vendor yang terbaik untuk majlis korang nanti. Ambillah masa 3 hari Pameran pengantin ni untuk memilih vendor yang terbaik. Pusing lah satu dewan sampai penat dan sampai puas hati. Kalau takde pameran pengantin, jenuh juga nak ke sana sini kalau vendor jauh-jauh kan. Di sini pusing dalam satu dewan je nak cari vendor. Jimat kos petrol dan tenaga. Pastikan kaki cukup kuat dan bertenaga untuk pusing satu dewan. 


Setiap Vendor akan memberikan harga promosi untuk setiap pakej yang di di sediakan. Macam Fiza dulu dapatlah harga murah sikit, PERCUMA 2 bunting majlis kahwin dan diskaun RM50 tempah kad kahwin. Dapat juga berjimat dan dapat harga murah dari biasa. Sambil-sambil tu ada 100 lebih booth untuk pengunjung membeli belah. Gerenti mereka menawarkan harga yang lebih murah. Tak rugilah datang sini.

4. Pelbagai Aktiviti di adakan.

Bawalah sesiapa saja datang ke pameran pengantin ni sebab pelbagai aktiviti di adakan untuk semua pengunjung. Ada acara pentas pertunjukan fesyen, perarakan pengantin, pertandingan melukis inai, pertandingan make up & pereka fesyen dan cabutan bertuah. Kalau korang berbakat make up, melukis inai dan mereka fesyen kena datang untuk untuk bakat yang korang ada tu. Kalau menang dapat hadiah. Tak ke seronok kalau dapat hadiah tu.

Paling menarik boleh tengok Persandingan Mega lufyaluvya & chehafiz pada 24 Disember 2016 nanti.

5. Menangi iphone 7, Pakej Bulan Madu ke Maldives & Krabi.

Kalau dapat hadiah menarik ni kira bonus untuk bakal pengantin. Bakal pengantin yang membuat tempahan dengan mana-mana vendor di pameran pengantin ni dan jumlah tempahan terkumpul sebanyak RM500 layak untuk mendapat peluang cabutan bertuah untuk memenangi iPhone (edisi terbaru), pakej bulan madu ke Maldives atau Krabi, Set Kecantikan, T-Shirt MEFA edisi terhad, Coklat dan barangan cenderahati. Untunglah kalau dapat hadiah menarik. Tak perlu fikir dah nak berbulan madu kat mana dan dapat hadiah lain tu boleh buat hantaran dan T-shirt boleh buat kenang-kenangan.

Ikutkan banyak sebab kenapa perlu hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember ini. Semua boleh datang dan datanglah beramai-ramai. Untuk maklumat lanjut boleh check di media sosial di bawah.

Website: www.mefa.my
Instagram: Mefa Pengantin
Pertanyaan : +6012 – 387 1775

Senarai Penaja MEFA 2016


  • Wedding.com.my (Rakan Media)
  • Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
  • Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
  • Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
  • Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
  • Foto Santai (Photobooth Rasmi)
  • Honey Vacation
  • Mega Bridal Creations
  • Botol Kacang Easy
  • Yann Rifft
  • Laman Kayangan
  • Sweet Pictures
  • EDM Events & Photography
  • De Gemilang Catering
  • KAY Gifts
  • Shahmie Catering & Event
  • Kashfi Zulkufli
  • KRULMATRIC Photography & Videography
  • Wens
  • Nana Bridal Boutique & Beauty
  • Coffee Corner Faizal Azzuri
  • Maldives4u
  • Istana Putih By Gee Cantik
  • Elenore Studio
  • Tepak Estate Venues & Events
#malaysiaweddingfestival #MEFA2016 #pameranpengantin #MEFAdis2016

Datang jangan tak datang! | 23-25 Disember 2016 | SACC Shah Alam
Kredit info & foto : MEFA

with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. wah bmanfaat ni.. boleh survey2 hrga & design jg kan. Dgn trend skrg lg yg super awesome gorgoues, kdg2 rasa nak naik pelamin balik HAHAHA

    ReplyDelete
  2. This is a gorgeous venue for events. I went here some time back and was impressed the second I stepped through the Los Angeles wedding venues door. I'm hoping that I'll get to go back for other events to enjoy great company and beautiful surroundings.

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.