Bunga Telur Kertas

Tuesday, January 05, 2016


Tak lengkap majlis kenduri kahwin tanpa bunga telur. Bunga telur makin dilupakan dan digantikan dengan door gift yang lain. Sekarang pun bunga telur makin mahal. Nak jimat kos, boleh DIY bunga telur kertas je. Macam Fiza dulu,buat Bunga Telur crepe paper. Tapi baru baru ni husband balik bawak bunga telur pemberian kawan dia bunga telur kertas biasa. Kertas putih A4 tu. Wahh...pun boleh kan. Lagi jimat tu. Cantik pun cantik. Bagus idea ni.

Ye lah kan, kekadang bunga telur ni orang tak simpan sangat. Ada yang buang je. Tapi kalau ada yang hargai, mesti simpan je kan. Bagus idea buat bunga kertas ni. Kreatif! Boleh bagi idea pada bakal pengantin nanti. Inilah rupanya. Tema putih.
http://www.azhafizah.com/

Dengan kertas putih ni gunting mengikut potongan, gulung² dan kembangkan jadi bunga ros putih yang cantik. Tambah riben sikit bagi lagi menarik.

Cantik kan!

Dari pandangan atas. Dah terkoyak sikit kelopak bunga ros. 
http://www.azhafizah.com/

Kalau nak ikut tema warna, boleh guna kertas warna A4 mengikut tema masing masing.

13 comments

  1. cantik gak...
    kalau dah kreatif, buat apa pun menjadi & cantik!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. idea baru ni Fiza..
    untuk jimat cost memang sesuai buat bunga kertas mcm ni..

    ReplyDelete
  3. bunga kertas ni. mak afzal suka buat dulu.. sekarang ni dah malas nak buat, masa kenduri afzal dulu dia ada buatkan :D

    ReplyDelete
  4. ala..kita dah kawen da..xsempat nak wat bunga telor cmni..blh wat bisnes ni fiza :)

    ReplyDelete
  5. wow idea menarik ni!!!
    zaman skang ni kan, yg simple tu la yg cantik.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.